Alcatel 3 – Alcatel 4 2-0 și Hella 1 – Alcatel 1 3-0 în Grupa Masters. Kromberg – Contitech 3-0 și TRW – Mahle 2 2-0 în Challenger la Cupa Helios pentru corporații

Tabloul general al Cupei Helios la tenis pentru Corporaţii a trecut în weekend în faza de cristalizare. Locurile ocupate de echipele participante încep să contureze uşor clasamentele finale. În ambele grupe valorice am asistat la întreceri  aprig disputate cu ambiţii tot mai accentuate pe masură ce competiţia se apropie de final.

În grupa Masters , prima confruntare a zilei i-a regăsit pe terenul de zgură a cochetei baze sportive Helios, pe Nicu Braşoveanu pentru Alcatel 3 respectiv Călin Rus pentru Alcatel 4. Nicu a arătat un joc mai îngrijit, cu servicii bune, impunând un ritm superior partidei, cu deschideri în unghiuri eficiente ale mingii, şi are o luciditate mai mare în decisiv, adjudecându-și victoria. Călin a făcut un meci bun, insistând pe reverul adversarului cu reuşite importante în lung de linie, pigmentate prea des însa de greşeli neforţate. Scorul acestei întreceri echilibrate, 6-4; 4-6; 10-4, aduce primul punct echipei Alcatel 3. Partida de dublu dintre cele două echipe i-a avut protagonişti pe consacraţii Daniel Sava & Tiberiu Sviderka pentru prima participantă şi pe Călin Rus & Ovidiu Marta pentru cea de-a doua. Completându-se mult mai bine pe teren, având un plus la presiunea pe minge cât şi la serviciu, prima pereche se impune cu scorul de 6-2; 7-5, deşi în setul secund s-a jucat cu uşoare probleme de sănătate. Adversarii lor, nereuşind să rupă ritmul impus și returnând mingi prea moi, au scăpat partida de sub control. Pe tabloul general consemnăm astfel Alcatel 3 – Alcatel 4 2-0.

Cea de-a doua dispută din cadrul grupei superioare a adus faţă în faţă echipele Hella 1 și Alcatel 1. Mihai Creț, reprezentând Hella 1, avea să aducă şi prima victorie echipei sale în disputa lui cu Cătălin Obrejan. Controlul bun al mingii, prin lovituri preponderent liftate, presiunea constantă pe adversar şi o deplasare sustenabilă pe suprafaţa de joc, închid tabela la un 6-0; 6-1 prea aspru totuşi faţă de realitatea partidei. Cătălin a reuşit să ridice nivelul jocului la valorile tehnice impuse de adversar dar din nefericire pentru el a făcut prea multe greşeli neforţate, scăpând partida de sub control. Punctul decisiv avea să fie adus aceleiaşi echipe de perechea Alexandru Preda & Mihai Creţ, în întâlnirea lor extrem de disputată cu perechea Alexandru Iordache & Alin Miloş, de la Alcatel 1. Întâlnirea de un bun nivel tehnic, cu răsturnări de scor, a dat câştig de cauză jucătorilor mai agresivi, cu lovituri mai apăsate, care în master tie-break au jucat bine, pe părţile sensibile ale adversarilor. Aşadar consemnăm scorul 6-0; 2-6; 10-3.

Cel de al treilea punct a fost adjudecat tot de Hella 1 prin Dragan Radosavlevici, în faţa lui Mihai Chioţea. Dragan, un jucător cu bună viziune, a dominat partida atât pe forehand cât şi pe backhand, controlând jocul pe tot parcursul său, cu veleităţi tehnice cât şi tactice superioare adversarului. Scor final 6-0; 6-0. Pe tabloul general consemnăm Hella 1 – Alcatel 1 3-0.

:::

Grupa Challenger a deschis ziua sportivă cu întâlnirea dintre Kromberg şi Contitech. Mai exact, Dan Puiuleţ, componentul echipei deţinătoare a trofeului, a dispus în decisiv de Silviu Oană cu scorul 6-3; 2-6; 10-6. Mai constant în execuţiile tehnice, cu un control bun în detrimentul presiunii pe minge, reuşeşte să-şi păstreze calmul şi la mingile decisive din master tie-break și înclină partida în favoarea sa. Silviu a pus mai mare presiune pe lovituri dar pierde majoritatea punctelor decisive în special pe reverul său.

(F1)

 

O altă confruntare plină de ambiţii şi angajament i-a avut protagonişti pe Răzvan Hander de la Kromberg şi Ştefan Berceanu, reprezentantul Contitech. Răzvan, având un plus la serviciu şi un bun control al mingii în desfăşurarea punctelor, a închis tabela în favoarea sa cu un simetric 6-4; 6-4, deşi face prea multe greşeli neforţate (foto).

Partida de dublu avea să aducă şi cel de-al treilea punct echipei Kromberg. Perechea Răzvan Hander & Florin Borza dispune cu un simetric 6-2; 6-2 de cuplul Silviu Oană & Ştefan Berceanu după un parcurs cu ritm bun impus mingii şi numeroase reuşite în apropierea fileului. Deci Kromberg – Contitech 3-0, pe tabloul general.

Ultima întrecere a zilei a avut loc între echipele T.R.W. şi Mahle 2. Reprezentantul primei echipe, Adrian Gruia, a trecut de Flavius Ardelean, jucătorul echipei Mahle 2, cu un  6-2; 6-0 destul de sugestiv. Partida de un fair-play deosebit a scos în evidenţă buna dispoziţie a jucătorilor cu un plus de tehnică şi deplasare eficientă în teren, atribuite învingătorului. Al doilea punct şi cel decisiv în acelaşi timp a fost adus de către Vlad Iftimiciuc, pentru T.R.W., scor 6-0, 6-1 în faţa lui Ovidiu Petca. Vlad, superior la serviciu, a controlat bine partida, punctând adesea cu mingi apăsate, ruperi de ritm şi stopuri bine executate. Ovidiu a încercat să lungească schimburile de mingi şi să dezechilibreze adversarul cu loburi, dar insuficient pentru a echilibra partida. Aşadar consemnăm pe tabloul general T.R.W. – Mahle 2 2-0.

Acest articol a fost publicat în Sport de masă, Tenis și etichetat cu , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


noua + 4 =

 


Ultimele articole din categoria Sport de masă: