Andreea Velcea bate la porţile finalei lui Dinamo-Babolat

În 1 ianuarie a împlinit 11 ani dar zilele acestea şi-a croit drum pînă în semifinala unui turneu de simplu fete sub egida Federaţiei Române de Tenis, cu 3 victorii înregistrate pe tabloul principal de 32 jucătoare al categoriei sub 12 ani la Cupa Dinamo-Babolat, trecînd şi de două dintre favorite. Andreea Velcea, legitimată la Sport 4 Fun Timişoara şi pregătită de Mihai Gavra, progresează încet dar sigur, marţi bătînd la porţile finalei din Bucureşti.

Andreea, fiica antrenorului polist Vali Velcea, le-a eliminat pe rînd pe Karine Brucher, de la ACS Criş, cu 6-0, 6-1, pe Andreea Prisăcariu, de la Politehnica Bucureşti, cu 1-6, 6-4, 6-0, o favorită numărul 2 a întrecerii, iar luni pe Alexandra Filipovici, favorita numărul 7, de la CSS Petroşani, cu 6-1, 6-3.

Andreea Velcea o va întîlni în semifinale pe Ana Maria Obrejan, de la AMP Gold Ploieşti, în faţa căreia are ascendentul moral al unei victorii săptămîna trecută. În cealaltă semifinală dau piept favoritele numărul 1 respectiv 4, şi anume Andra Ilinca Babata şi Bianca-Gabriela Butnariu-Gari.

Iată aşadar că se dezgheaţă cît de cît şi tenisul timişorean juvenil, cu rare raze de lumină. Altfel, Cupa Dinamo Babolat, disputată la 5 categorii de vîrstă rezervate copiilor şi juniorilor, băieţi şi fete, pînă la inclusiv 18 ani, este una dintre cele 4 competiţii ce se desfăşoară în această săptămînă în ţară, fiind de prisos de menţionat că în zecile de turnee programate în aceste prime două luni ale anului Timişoara nu figurează între oraşele organizatoare, majoritatea de peste munţi, cu răzleţe găzduiri de către Hunedoara, Braşov şi ceva mai multe în dreptul Sibiului şi Clujului.

Acest articol a fost publicat în Tenis și etichetat cu , , , , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


7 − = cinci

 


Ultimele articole din categoria Tenis: