Andreea Velcea cîştigă Cupa Dinamo Wilson 2010

Andreea Velcea şi Mihai Gavra, care a pus punct în 23 decembrie anului de antrenamente

Andreea Velcea, jucătoarea timişoreană de tenis în vîrstă de 9 ani, a cîştigat cel de-al nouălea turneu din acest an, în condiţiile în care a fost primul ei sezon competiţional plin, după ce în 2009 îşi încercase mîna ca jucătoare nelegitimată, triumfînd pentru prima oară pe un tablou de întrecere de 32 sportivi respectiv pentru prima oară la Bucureşti, în Cupa Dinamo Wilson, începută în 18 decembrie.

Velcea este printre foarte puţinele jucătoare de tenis ce reprezintă Timişoara în competiţii dar o performeră în devenire, cu doi-trei ani mai mică decît Ioana Gaşpar, 12 ani, şi ea de la TC Tivoli şi excelînd în turnee de copii.

Andreea, care curînd va împlini 10 ani, şi-a confirmat statutul de cap de serie pe tabloul turneului, învingînd-o după un joc dramatic, care a durat 3 ore, pe favorita numărul doi, Gloria Mihu, de la CS Mamaia. Fetiţa antrenată la Tenis Club Tivoli de profesorul Mihai Gavra, şi care a fost susţinută la turneu de părinţii ei, antrenorul secund polist Valentin Velcea, a cîştigat cu 6-2, 4-6, 7-6 (4), după ce în semifinală trecuse şi de favorita numărul 3, Ana Maria Obrejan, AMP Gold, cu 6-2, 6-2.

Iniţial, Velcea le eliminase pe Andreea Hodorogea, de la CSA Steaua, cu 6-0, 6-0, Raluca Tudorache, de la TC 2000, cu 7-6, 6-2, şi Denisa Elena Gheorghe (Heveco SC), favorită numărul 6, cu 6-0, 6-4.

Andreea Velcea şi colega sa de antrenament, Patricia Zeriu, vor reveni la antrenamente pe zgura de la Tivoli încă din 5 ianuarie, odată cu reînceperea şcolii.

Acest articol a fost publicat în Tenis și etichetat cu , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


9 × noua =

 


Ultimele articole din categoria Tenis: