Atractivitate şi competitivitate pe zgura de la Tivoli Club, în estul Timişoarei, la turneul internaţional de gradul 3 „Wilson-Tivoli Trophy”, din circuitul ITF Juniors

Baza sportivă Tivoli Club din estul Timişoarei, o pepinieră recunoscută peste decenii a tenisului de câmp local, intră în febra disputelor pentru calificarea în sferturile de finală ale celei de-a 19-a ediţii a turneului juvenil de gradul 3 „Wilson-Tivoli Trophy”, din circuitul International Tennis Federation, cu 82 de juniori aliniaţi la start în probele de simplu la băieţi şi fete, competiţia programând totodată şi întreceri de dublu.

Tivoli Tenis Club, de pe Aleea Ghirodei, gazdă a Wilson-Tivoli Trophy, turneu internaţional din circuitul ITF Juniors

 

 

Doar vremea să ţină în aceste zile cu adolescenţii parcurgând în acest iulie circuitul central european, sportivi provenind din ţări precum India, Canada, SUA, Israel, Norvegia, Rusia, Cehia, Franţa sau Italia dar nu numai, numeroşi juniori fiind şi din naţiunile învecinate României, care a oferit cei mai mulţi tineri la start, în special în calificări, căci în rest competiţia de pe Aleea Ghirodei 36 se anunţă a fi foarte interesantă şi atractivă.

Nici n-ar avea cum să fie altfel de vreme ce pe tabloul principal al probei de simplu fete se regăseşte şi o româncă proaspăt învingătoare a aceleiaşi probe la Moravia Steel Sparta Cup, un turneu de gradul 4 al Circuitului ITF Juniors, Miriam Bianca Bulgaru, care în 8 octombrie va împlini 16 ani, încununându-şi în Cehia un parcurs cu 5 partide fără set pierdut în dauna unor oponente din Slovacia şi Cehia, câte două, respectiv Ucraina, cu un 6-2, 6-1 în finala cu gazda Kankova.

Bulgaru, antrenată de Liana Ungur Balaci, a demarat la fel de bine şi la „Wilson-Tivoli Trophy”, în turul I, 16-imi ale probei de simplu, trecând cu 6-1, 6-2 de sârboiaca Katerina Kozarov, însă competiţia se anunţă a fi echilibrată în condiţiile în care în optimi se regăsesc şi numerele 2 în ţările lor, Zandberg, din Israel, respectiv norvegianca Pauline Jahren.

Aceeaşi poveste şi la simplu băieţi, numărul 1 la categoria sa de vârstă în Ucraina, numărul 2 în Macedonia, şi numărul 3 în România respectiv Turcia, regăsindu-se pe tabloul principal la „Boys”, semn că turneul juvenil ITF de gradul 3 de la Timişoara atrage tineri performanţi. Ca număr de participanţi, pe tabloul principal la simplu băieţi respectiv fete s-au regăsit câte 22 de concurenţi, plus alţi 26 în calificările la băieţi şi 12 la fete, la care se adaugă întrecerile de dublu, cu 16 perechi la masculin şi 15 la feminin.

Ca mod de desfăşurare a ITF 19th Wilson-Tivoli Trophy, weekendul precedent a programat calificările în probele de simplu iar primele două zile ale acestei săptămâni au adus turul I pe tabloul principal al tuturor celor 4 întreceri, de simplu şi dublu, urmând ca fazele finale să aibă punctul culminant în ultimele acte, de sâmbătă şi duminică. Competiţia îl are ca amfitrion şi director de concurs pe Ovidiu Pop, conducătorul clubului gazdă Tivoli, iar supervizor ITF pe Ovidiu Şola, aşadar două nume cu rezonanţă în tenisul de câmp local şi naţional.

Trecând la numele principalilor protagonişti şi la rezultate, cehul Dominik Stary, în vârstă de 17 ani, favorit numărul 1, precum şi românul Bogdan Borza, un stângaci cugirean în vârstă tot de 17 ani, favorit numărul 2 la simplu băieţi, şi-au valorificat atuurile pentru a avansa în turul 2, slavul cu un 6-1, 6-2 în dauna britanicului Stewart, iar ardeleanul cu un 6-0, 6-3 cu italianul Benedetti.

Mai sunt însă juniori români în optimi, şi anume Alexandru Grigorescu, care a dispus de niponul Riki Oshima, favorit numărul 8, cu 2-6, 6-3, 7-5, şi George Botezan, 6-1, 7-5 cu favoritul numărul 5 Constantin Bittoun Kouzmine, din Franţa.

De fapt, reprezentanţi a 9 naţiuni se regăsesc în optimile la Single Boys, Borza urmând a evolua în compania britanicului Walters, Grigorescu cu un alt britanic, Clarke, iar Botezan cu macedonianul Micevski.

Din calificări veneau duminică Marian Petre Prăjescu, Vlad Andrei Dancu, Claudiu Mircea şi maghiarul Gergo Rendek.

La dublu, favoriţii s-au impus la rândul lor în turul I, francezii Blancaneaux şi Khlif fiind numărul 1, iar românii Borza şi Bucur, numărul 2, trecând de sârbii Grbic şi Vukicevic cu 6-1, 4-6, 12-10.

17 românce şi sportive din alte 10 naţiuni au concurat în turul I al probei de simplu fete, favorita numărul 1 Ojasvinee Singh, din India, o tensimană sub 16 ani, trecând cu 6-4, 6-2 de românca Tiron, iar favorita numărul 2 Anastasia Mikheeva, jucând sub steagul Regatului Unit, dispunând cu 6-2, 6-2 de o altă jucătoare din Carpaţi, Novac.

Şi o timişoreancă în optimile turului II, Patricia Zeriu, care şi-a perfecţionat peste ani calităţile şi la Tivoli Club, sportiva care în 22 martie a împlinit 14 ani trecând cu 0-6, 6-3, 6-2 de poloneza Weronika Forys, după ce localnica se regăsea între cele 12 românce luptând pentru 4 locuri din calificări, adjudecate şi de Tania Andrada Mare, Andreea Cula şi Denise-Antonela Stoica.

În fine, fără paşi greşiţi din partea principalelor favorite şi la dublu fete, perechile indo-britanică Singh – Hutchinson şi exclusiv britanică Axon – Burrage păşind în sferturi, unde se mai aliniază şi două echipe exclusiv româneşti, Guna – Roşca şi Saki – Tudor, cu alte două jucătoare din Carpaţi în formaţii „internaţionale”.

Vom reveni cu alte rezultate şi noutăţi de la „ITF Juniors 19th Wilson-Tivoli Trophy”.

Acest articol a fost publicat în Sport juvenil, Tenis și etichetat cu , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


1 + cinci =

 


Ultimele articole din categoria Sport juvenil: