Calificare la turneul final, cu Nini Gabriel Dica (CS Dyadora Giroc) jucător numărul 1 pentru România U12

Nini Dica, primul junior din stânga, împreună cu colegii din echipa U12 a României, Creţu şi Jianu, calificată la turneul final european. Cu tenismanii, antrenorul lui Nini la CS Dyadora Giroc, Ovidiu Şola

Cu un timişorean ca jucător numărul 1, Nini Gabriel Dica, născut în 2001, echipa naţională de tenis a României U12 s-a calificat la turneul final al Campionatului European, la care vor participa 8 echipe dintr-un total de 32 la începerea competiţiei.

La băieţi, Nini Dica, Filip Jianu şi Cezar Creţu vor participa în perioada 8-11 august în Antalya (Turcia) la faza finală, alături de Croaţia, Italia, Belarus, Serbia, Polonia, Cehia şi Anglia. Echipe ca Spania, Franţa, Germania, Rusia sau Ucraina au rămas acasă, arătînd că în ultimul timp, cel puţin la nivel de juniori, ţările mici încep să „producă” şi să scoată capul în lume.

Nini, ca număr 1 în echipa României, a avut ocazia să joace meciuri grele în compania numerelor 1 din Elveţia, Croaţia, Suedia şi Slovenia. Însa, aşa cum ne-a obişnuit, Nini Dica, pregătit la CS Dyadora Giroc de Ovidiu Şola, a reuşit să cîştige toate meciurile în care a jucat, crescand în joc de la partidă la partidă. În play-off-ul de calificare, Nini l-a depăşit cu un incredibil 6-2, 6-0 pe Tim Tekavec, numărul 1 slovac, iar în meciul de dublu, alături de Cezar Creţu, a definitivat victoria cu 3-0 în faţa Sloveniei. În primul meci al zilei, Filip Jianu a trecut cu 7-5, 6-1 de Jan Kupcic, numărul 2 slovac.

Pe această cale, Nini mulţumeşte antrenorului său, Ovidiu Şola, precum şi preparatorului fizic Petruţ Mergheş pentru sprijinul acordat în obţinerea acestei frumoase performanţe.

Acest articol a fost publicat în Sport juvenil, Tenis și etichetat cu , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


6 − unu =

 


Ultimele articole din categoria Sport juvenil: