Campionatul Național individual de vară, la București: Ciucă, Velcea și Corneanu la fete și Dica la băieți, semifinaliști

Săptămână plină și grea pentru principalii tenismani ai Timișoarei care vin din urmă, de la CS Sport4Fun, implicați în tradiționala întrecere de la București a Campionatului Național individual de vară la categoria 14 ani, în cadrul căreia 4 dintre cele 8 locuri în semifinalele probelor de simplu, la băieți și fete, sunt acaparate de Nini Gabriel Dica, Alessia Ciucă, Smaranda Oana Corneanu și Andreea Velcea, trei dintre ei fiind implicați și în finalele de dublu.

Corneanu, Dica și Velcea, campioni ai țării cu Sport4Fun Timișoara

Corneanu, Dica și Velcea, la ora încoronării în vara lui 2014: campioni ai țării cu Sport4Fun Timișoara

 

 

Competiția de categoria ”Național” ținută pe terenurile AS CS AS Clubul Politehnica București intră în weekendul disputelor pentru medalii, spre care timișorenii și-au croit drum. La simplu băieți, Nini Dica joacă în penultimul act cu Mihai Răzvan Marinescu, favorit numărul 6, de la CSȘ Ploiești.

Până acum, timișoreanul Dica, favorit numărul 2, a trecut mai întâi la zero de băcăuanul Cătălin Niță și cu doar un ghem pierdut în fața lui Philippe Matei, după care cu 7-5 și 6-3 de Vlad Stoica, de la CS TC Coreco Iași. În continuare, Nini Dica a dispus în sferturi de Matei Adrian Georgescu, favorit numărul 9 de la AS Tenis Club București. În cealaltă semifinală, dinamovistul Filip Jianu, favorit numărul 1 care a risipit până acum doar 10 ghemuri, îl va întâlni pe Cezar Crețu, favorit numrul 4, de la TC Micul As. Favoritul numărul 3, un alt dinamovist, Tudor Ion Burduf, era eliminat în sferturi de viitorul adversar al lui Nini Gabriel Dica.

Totodată, perechea Jianu – Dica, a principalilor favoriți la simplu, are prima șansă în finala de dublu băieți, în compania favoriților numărul 4 Tudor Burduf (Dinamo) & Teodor Ureche (Politehnica București). Ambele semifinale au fost foarte disputate, Jianu și Dica trecând cu 6-0, 6-7 (4), 14-12 de Crețu și Georgescu iar perechea Burduf & Ureche de favoriții numărul 2, sibianul Macovei și Marin: 2-6, 7-6 (2), 10-7.

La fete, chiar două reprezentante de la CS Sport4Fun în ultimul act al probei de dublu, perechea Andreea Velcea & Smaranda Oana Corneanu, favorite numărul 1, urmând să lupte pentru ”aur” cu favoritele numărul 2, Carmen-Roxana Manu, de la LPS CSȘ Constanța, și Raluca Floca-Oprea, de la CSȘ Mediaș.

Iar la simplu fete, semifinale cu 3 sportive de la CS Sport4Fun: favorita numărul 1, Oana Smaranda Corneanu, adusă de timișoreni din tenisul de câmp ieșean, o va întâlni pe Alessia Ciucă, o colegă de club, iar Andreea Velcea, favorită numărul 3, va da piept cu favorita numărul 2 din Constanța, Manu. Velcea a urcat spre semifinale câștigând la zero primele două partide iar apoi cu 6-1, 6-2 pe următoarele două.

În privința sistemului competițional al întrecerilor de pe ”Politehnica”, formatul tablourilor principale la masculin și feminin, reunind 64 de juniori de 14 ani, este după cum urmează: – 55 jucători direct acceptați; – 8 jucători calificați; – un loc ca excepție națională acordată de către antrenorii federali, ceea ce nu reprezintă un Wild Card). La fel, formatul tablourilor din calificări la băieți și fete, reunind 32 de juniori, este după cum urmează: – 31 jucători direct acceptați; – un loc ca excepție națională, acordată de către antrenorii federali (a nu se confunda cu Wild Card).

 

Pe plan local, Cupa CS Sport4Fun Timișoara a fost dedicată tenismanilor de 10, 12 și 16 ani, fiind un concurs de categoriile 1 și 2, în cadrul căruia Andrei Mohuț, urmat de colegul de club Victor Udrea, de la TC AS Timișoara, au încheiat în această ordine în fruntea ierarhiei băieților de 16 ani, iar Ion Straciuc, de la Arcasa Sănătatea Oradea, la 12 ani, cu Aron Benedek (Sport4Fun) pe locul secund. Constantin Mitrancă, din Craiova, a învins la 10 ani, urmat de Rareș Haiduc, de la clubul gazdă, în proba de 10 ani a fetelor impunându-se Ivana Cioringa, de la CSM Timișoara, urmată de Angela Gașpar, de la CS Sport4Fun. Cioringa a câștigat totodată și în proba de dublu mixt, cu Paul Szime, de la Tivoli Timișoara.

 

Acest articol a fost publicat în Sport juvenil, Tenis și etichetat cu , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


− patru = 2

 


Ultimele articole din categoria Sport juvenil: