Circuitul FRT PRO ITF Women, la CS Dyadora, în Giroc: Bianca Hîncu pierde finala la dublu dar o joacă pe cea de simplu, mîine la 10, cu elvețianca Knoll

Elena-Teodora Kadar şi Raluca Platon, favorite numărul 1 ale probei de dublu în turneul găzduit săptămîna aceasta de C.S. Dyadora din Giroc și dotat cu premii în valoare de 10.000 dolari, au confirmat statutul, cîștigînd cu 6-3, 1-6, 10-7 finala cu Alexandra Damaschin și Bianca Hîncu, favorite numărul 3, ultima ajungînd și în finala de simplu a competiției din Circuitul FRT PRO ITF Women, ca favorită numărul 4.

Bianca Hîncu, favorită numărul 4 pe tabloul de simplu, care a reunit 32 de jucătoare, dintre care 8 calificate din preliminarii, are acum de disputat și finala cu Xenia Knoll, din Elveţia, care trecea în sferturi cu 6-2, 2-6, 6-1 de favorita numărul 1 Katharina Lehnert, iar în semifinale de cehoaica Malikova, favorită numărul 7, cu 6-3, 6-3.

Vremea a fost de fapt adversarul numărul 1 al tenismenelor aliniate în această săptămînă la baza sportivă giroceană C.S. Dyadora, în organizarea lui Ovidiu Șola, vicepreședintele FR Tenis, ploaia cauzînd amînări în programul competiției, ale cărei finale au început abia astăzi.

Hîncu, care în 22 iulie va împlini 23 de ani, a cîștigat 3 partide de simplu fără să piardă un set în cursul întrecerii feminine timișene din aceste zile.

O competiție feminină dintre cele numai 6 din România în calendarul anual al turneelor de 10.000 dolari rezervate sexului frumos, Circuitul FRT PRO ITF Women de la Giroc asigură 12 puncte în ierarhie învingătoarei de mîine, respectiv 8 finalistei învinse.

Astfel, Hîncu – Knoll se va disputa duminică 26 mai cu începere de la ora 10, la baza CS Dyadora din Giroc.

Cu 7 dintre cele 13 perechi la start în proba de dublu din România, semifinalele au fost exclusiv autohtone, și anume Elena-Teodora Kadar & Raluca Platon (favorite numărul 1) – Cristina Adamescu & Ioana Roşca (4) 6-7 (4), 6-0 (10-3) şi Alexandra Damaschin & Bianca Hîncu (3) – Irina Bara & Cristina Ene (2) 6-4, 6-3.

 

Acest articol a fost publicat în Tenis, Timişene și etichetat cu , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


8 − = trei

 


Ultimele articole din categoria Tenis: