Continental – Mahle1 3-0, Alcatel2 – Alcatel1 2-1, Waterford – T.R.W. 2-1 în Cupa Helios la tenis pentru corporații

Confruntările Cupei Helios la tenis pentru corporații au continuat pe terenurile cu zgură ale bazei sportive Helios din Timişoara. Mai jos, amănunte de la ultimele partide din weekend…

Jucătorii echipei Continental  s-au întrecut de această dată cu componenţii echipei Mahle1. Partida inaugurală i-a adus faţă în faţă pe Ovidiu Martin, componentul primei echipe, şi Gheorghe Vaşcan, de la cea secundă. Ovidiu, susţinut de un prim serviciu eficient, urmat de bune plasamente ale mingii, a dat dovadă de o maturitate superioară în controlul partidei, adjudecându-şi  victoria. După primele două seturi mai disputate pe teren decât o arată tabela, consemnăm scorul 6-3, 6-0.

Cel de-al doilea punct pentru echipa vicecampioană a fost adus de perechea Paul Brancu & Răzvan Popa, în faţa celor de la Mahle1, Haralambie Almarichi & Gheorghe Vaşcan. Net superiori, reuşind lovituri puternic accelerate rămase fără replică, scurte şi decisive în apropierea fileului, închid meciul cu scorul 6-0, 6-0. La fel de categoric a fost dobândit şi cel de-al treilea punct de către Paul Brancu, în detrimentul lui Ciprian Paralescu, în ultima confruntare de simplu dintre cele două echipe. Un 6-0, 6-0 sec, fără prea multe comentarii, scor cu care Paul ne-a obişnuit deja, jocul său fiind la fel de agresiv indiferent de adversarul pe care îl are în faţă. Contabilizăm astfel Continental – Mahle1: 3-0.

Deţinatoare a Cupei, echipa Alcatel 2 a întâlnit echipa Alcatel1 în primul meci prin perechea Laurenţiu Teodor & Andrei Davidoi, de cealaltă parte a fileului fiind Alin Miloș & Alexandru Iordache. Şi de această dată Laurenţiu şi coechipierul lui au reuşit să conducă majoritatea punctelor, superioritatea tehnică şi completarea bună în teren aducând victoria cu scorul 6-2, 6-1. Deși replica adversarilor a fost destul de prezentă, susţinută de o bună disponibilitate la efort, primul punct a revenit perechii Alcatel2. Punctul al doilea şi decisiv pentru echipa campioană a fost adjudecat în partida de simplu de către Eugen Stănici, în faţa lui Alin Miloş. Construind excelent punctele cu o abordare agresivă şi bună presiune pe minge, Eugen închide partida cu un simetric 6-1, 6-1. Al doilea meci de simplu a avut un parcurs mult mai echilibrat, disputat de Andrei Davidoi şi Alexandru Iordache. Punctul de onoare a fost adus echipei sale de Andrei. Având o mai mare răbdare în desfăşurarea punctelor şi o mai bună lungime a mingii în schimburile prelungite, înclină la final balanţa partidei în favoarea sa. Scor final 6-4, 7-6 (7-5). Pe tabloul general, Alcatel2-Alcatel1: 2-1.

În cadrul grupei Challenger, jucătorii echipei Hella2 au întâlnit pe terenul cu zgură componenţii echipei Contitech în cele două partide de simplu programate. Primul meci i-a adus faţă în faţă pe Sebastian Bodea, reprezentantul Hella2, şi Bogdan Chirică, de la cea de-a doua echipă. Cu un ajutor substanţial pe primul serviciu şi o bună dirijare stânga-dreapta a mingii, Sebastian reuşeşte victoria în două seturi: 6-1, 6-3. Bogdan, deşi a arătat o insistenţă deosebită la returnarea mingii, a făcut prea multe greşeli neforţate de această dată. Astfel, Alexandru Stoian a adus victoria echipei sale, dispunând de Silviu Oană în master tie-break cu scorul de 3-6, 6-1, 10-3. Ambii jucători au insistat pe fiecare punct important din meci, diferenţa făcându-se în decisiv în favoarea sportivului mai constant în lovituri.

Ultima confruntare dintre echipe a revenit celor de la Waterford împotriva reprezentanţilor lui T.R.W. Partida de dublu a opus perechile Adrian Ţurai & Marius Cristea, pentru prima echipă, şi Constantin Vieru & Cosmin Darie pentru cea de-a doua. Cuplul care s-a completat mai eficient pe teren, practicând un joc sensibil mai agresiv, cu dese finalizări în apropierea fileului, a adus primul punct în visteria echipei Waterford. Scorul partidei, 6-2, 6-2. În primul meci de simplu ce a urmat, Sorin Isac a reuşit să echilibreze balanţa la puncte între echipe, învingându-l pe Iuliu Ranta într-o întrecere foarte echilibrată, în care atuurile sale au fost răbdarea şi constanţa în lovituri. Partida decisivă dintre cele două echipe s-a consumat avându-i protagonişti pe Andrei Muscă, de la Waterford, şi Ionuţ Bota, pentru T.R.W. Miza ridicată a jocului fiind simţită pe terenul de zgură, ambiţiile jucătorilor pentru finalizare au fost pe masură. Andrei, afişând un fair-play deosebit, controlează în mare parte partida, ajutat de un serviciu mai apăsat şi ruperi de ritm cu mingi scurte urmate de mingi în adâncimea terenului, și reuşeşte să se impună cu scorul 6-0, 6-3. Consemnăm deci pe tabloul general Waterford – T.R.W.: 2-1.

Acest articol a fost publicat în Sport de masă, Tenis și etichetat cu , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


× doi = 18

 


Ultimele articole din categoria Sport de masă: