Continental, rulaj ferm spre finala Cupei Helios

În prima parte a săptămînii ce s-a încheiat au avut loc patru restanţe în cadrul Cupei Helios pentru Corporaţii, cu importanţă deosebită în clasamentul grupelor Masters respectiv Challenger.

Astfel, Marcu Bogdan, reprezentînd Continental, a întîlnit marţi 3 iulie jucătorul echipei Alcatel Lucent, Ştefan Laurenţiu. O partidă cu ritm bun, puncte frumos disputate de ambele părţi, lovituri accelerate direct cîştigătoare, specifice grupei Masters. Cu o experienţă de joc superioară şi avînd avantajul tehnic de partea sa, Marcu Bogdan îşi înscrie o nouă victorie în palmares, scor final 6-1; 6-1.

Totodată, prin punctul cîştigat, echipa sa se îndreaptă cu paşi siguri spre finala Cupei. Ştefan, deşi a reuşit să facă faţă cu succes presiunii datorată mizei partidei, practicînd un joc plat cu mingi puse foarte exact, dar avînd un evident minus pe rever, se mulţumeşte doar cu ghemurile de onoare din fiecare set. (foto 1) 

Joi 5 iulie, beneficiind de răcoarea serii, s-au desfăşurat celelalte trei partide restante. Confruntarea de simplu a opus echipa Contitech, prin Turlea Tiberiu, şi cea de la Kromberg & Schubert, prin Tomescu Răzvan. După un prim set mai echilibrat, balanţa partidei se înclină spre reprezentantul Contitech, care deşi arată un joc mai moderat, reuşeşte să controleze mai bine punctele şi prin constanţă în menţinerea mingii in joc se impune în final, scor 6-4; 6-1. Tomescu, deşi a jucat mai agresiv, mai apăsat, din cauza prea multor greşeli personale, cedează partida. (foto 2)

Meciul de dublu dintre cele două echipe aduce al doilea punct al zilei echipei Kromberg. Perechea Malene Octavian – Borza Florin reuşeşte să se impună în faţa celor de la Contitech, Chirică Bogdan şi Galescu Petru. Un joc antrenant, dominat de fair-play, mingi aprig disputate la fileu, ce dau cîştig de cauză omogenităţii, clarviziunii. Deşi confruntarea a fost mult mai echilibrată decît o arată scorul, la final am consemnat 6-1; 6-2. (foto 3) 

Ultima partidă a zilei a fost dublul Haţegan Raul – Dumitrescu Răzvan, reprezentînd Alcatel GNOC, şi perechea Nan Daniel – Momir Nenad, de la  Wi ALU. Prima pereche, mai agresivă, cu un joc legat, eficient, un plus în controlul sub presiune al mingii, execuţii tehnice de nivel superior. A doua echipă, cu o bună şi ambiţioasă prestaţie, reuşeşte puncte spectaculoase dar prea singulare în economia partidei, jocul plat, tăiat, majoritar defensiv, ducînd la dezechilibrul omogenităţii şi în final la pierderea partidei. Scor final 6-1; 6-3, punct valoros cîştigat de echipa Alcatel GNOC în grupa Masters. (foto 4)

 

Acest articol a fost publicat în Sport de masă, Tenis și etichetat cu , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


sapte + = 14

 


Ultimele articole din categoria Sport de masă: