CS Sport4Fun Timișoara, pleiadă de medalii la Campionatul Național FRT individual de vară la U16

Juniorii timișoreni au dominat săptămâna aceasta ediția 2017 a Campionatului Național individual de vară al Federației Române de Tenis la categoria de vârstă U16, desfășurat la Centrul Național de Tenis din București, unde n-a fost finală în weekend-ul ce se încheie fără prezență de pe malurile Begăi, de la gruparea CS Sport4Fun. Fapt valabil și pentru cele de simplu, de luni…

Timișoara a fost excelent reprezentată de o numeroasă delegație juvenilă compusă din 3 fete și 3 băieți concurând sub culorile aceluiași club, CS Sport4Fun, iar prestațiile, rezultatele și clasările au fost remarcabile.

Competiția de categoria ”Național” a programat primele finale la sfârșitul acestei săptămâni, în probele de dublu fete și băieți respectiv dublu mixt, totul culminând cu ultimele acte în probele individuale, de simplu, la feminin și masculin, programate luni dimineață.

La dublu, câte un sportiv timișorean a obținut locul 1 și medalia de aur în pereche cu juniori ai altor grupări, caz valabil în toate cele 3 finale, două dintre acestea având în plus și învinși finaliști tot de la CS Sport4Fun Timișoara, echipe complete, medaliate cu argint.

Astfel, finala feminină de dublu a avut ca protagoniste nu mai puțin de 3 sportive de la gruparea de pe malurile Begăi, Smaranda Corneanu triumfând în calitate de favorită numărul 1 în perechea cu Carmen Manu de la LPS-CSȘ Constanța, 6-4, 6-4 în partida pentru titlul național cu Alessia Ciucă și Andreea Velcea, după ce fiecare echipă se califica prin a semna câte două victorii.

Smaranda Corneanu și-a adjudecat așadar medalia de aur pentru CS Sport4Fun iar Alessia Ciucă și Andreea Velcea medaliile de argint.

Situație similară în disputa la vârf pe tabloul de dublu mixt, perechea Smaranda Corneanu – Nini Dica, de la CS Sport4Fun Timișoara, jucând finala pe care avea să o piardă în fața unei alte reprezentante a grupării bănățene, Alessia Ciucă, avându-l partener pe Radu Macovei de la CSM București. Fără seturi pierdute pe drumul spre finală, dispunând în semifinale inclusiv de favoriții numărul 2 Dima și Popeangă, Ciucă și Macovei și-au adjudecat titlul cu 2-6, 7-6 (2), 10-1.

Alessia Ciucă, prima pe țară pentru CS Sport4Fun la dublu mixt, colegii de club Corneanu și Dica devenind vicecampioni ai țării.

Nini Dica, aur la dublu băieți și argint la dublu mixt. Urmează finala de simplu / foto Gaby G.

Aur timișorean și pe tabloul de dublu masculin, Nini Dica triumfând în pereche cu Nicholas Ionel de la CS Dinamo, ca favoriți numărul 2, 6-4, 6-7 (8), 10-8 cu Matei Georgescu și Radu Macovei, favoriți numărul 1 de la AS Tenis Club și CSM București. Dica și Ionel ajungeau în ultimul act după două victorii iar Nini Dica a cucerit așadar și el un titlu în contul CS Sport4Fun Timișoara.

Iar trei dintre cel 4 finaliști ai probelor de simplu la ”Naționalul” individual de vară U16 din capitală sunt tot tenismani de la CS Sport4Fun Timișoara, implicați în partidele cu trofeul pe masă luni dimineață.

Pe tabloul feminin la simplu, din 32 de jucătoare, în concurs au mai rămas numai două junioare, ambele fiind reprezentante ale Timișoarei, și anume Andreea Velcea și Smaranda Corneanu, care își vor disputa titlul, după ce colega de club Alessia Ciucă părăsea turneul în turul al doilea. De notat că atât Corneanu cât și Velcea au pătruns în ultimul act după câte 4 victorii fără set pierdut, Andreea Velcea semnând și câte un 6-0 în ultimele 3 succese.

Pe tabloul masculin la simplu, tot din 32 de jucători, a rămas în lupta pentru medalia de campion doar Nini Dica, ceilalți doi băieți de pe malurile Begăi, Eric Bogdan și Mihai Vasii-Kolla, părăsind competiția în turul al doilea respectiv în calificări. Ca favorit numărul 2, Nini Dica va lupta mâine pentru aurul pe țară după 4 victorii pe parcursul spre finală, oponent fiindu-i partenerul de dublu Nicholas Ionel, dinamovist favorit numărul 3 la simplu.

 

 

 

Acest articol a fost publicat în Sport juvenil, Tenis și etichetat cu , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


2 × noua =

 


Ultimele articole din categoria Sport juvenil: