Cupa Helios la Tenis pentru corporații

Condiţiile climatice favorabile şi suprafeţele de joc bine întreţinute au ridicat nivelul duelurilor sportive ale zilei și în ultimele partide desfășurate sub egida Cupei Helios la tenis de câmp pentru corporaţii la tenis, continuate la baza sportivă Helios din Timişoara.

Am consemnat astfel în cadrul grupei Masters a turneului un frumos spectacol sportiv oferit de reprezentantul echipei Nokia 3, Eugen Stănici, de o parte a fileului, şi Dragan Radosavlevici, pentru echipa Hella 1, de cealaltă parte. Atuurile partidei au fost răsturnările de scor, ritmul bun al loviturilor din partea ambelor părţi, punctele importante aprig disputate şi nu în ultimul rând tacticile de abordare a jocului eficiente.

Eugen, după un prim set mai slab, de acomodare, cu dese greşeli neforţate şi o uşoară frustrare, a reintrat în meci mărind presiunea pe adversar şi aplicând o tactică adecvată, astfel încât a reuşit să-şi adjudece victoria. Dragan a avut o prima parte a jocului mai consistentă, cu plasamente bune în adâncimea terenului, beneficiind de o bună deplasare pe suprafata de zgură. În cea de a doua parte, pe fondul diminuării condiţiei fizice, a pierdut un tempo de joc şi implicit conducerea punctelor importante în economia partidei. Am înregistrat scorul 2-6;6-2;6-3 şi deci punct adus în visteria echipei Nokia 3.

În cadrul grupei Challenger am consemnat o prima partidă de simplu între Andrei Joldiș, de la Nokia 2, şi adversarul său Cristian Maniliuc, reprezentând echipa Mahle 1. O întrecere cu un ritm scăzut de joc dar cu ambiţii de ambele părţi. Cristian reuşeşte să surprindă adversarul în primul set cu mingi bine plasate în adâncimea terenului şi o lovitură de  forehand în cross adesea câștigătoare. Dar pe un fond de diminuare a mobilităţii fizice şi a repetatelor greşeli neforţate, atât la serviciu cât şi pe rever, cedează ultimele două seturi. Andrei îşi adjudecă astfel victoria, reuşind să fie mai insistent la mingile importante şi având în general o răbdare în joc decisivă vis a vis de greşelile adversarului: 3-6;6-3;6-4. Punct adus în tabelă echipei Nokia 2.

Şi o partidă de dublu în tabloul aceleiaşi grupe, ce i-a avut ca protagonişti pe Bogdan Chirică şi Silviu Oană de la Contitech, respectiv Andrei Costea şi Roland Meszaros de la Hella 2. O întrecere echilibrată în primul set, cu schimburi prelungite încheiată la tie-break. În a doua parte a jocului balanţa s-a înclinat evident în favoarea echipei câştigătoare, mult mai prezentă în postura de control şi atac al loviturilor decisive. Perechea Bogdan & Silviu, cu un plus la omogenitate, bună amplasare în teren şi numeroase reuşite din apropierea fileului, a reuşit puncte spectaculoase, rapide, specifice partidelor de dublu. Andrei și Roland au abordat o tactică majoritar defensivă, joc de plasament al mingii pe suprafaţa de teren, cu frumoase reuşite, dar prea singulare în meci, așadar o echipa dezechilibrată tehnic. La finalul partidei am consemnat scorul: 7-6;6-1.

Am mai înregistrat şi rezultatele partidelor de simplu din aceeaşi grupă:

– Nokia 2, prin Alexandru Iordache, contra Mahle 2, prin Alexandru Roi, scor 7-6;6-1.

– Hella 2, prin Roland Meszaros, contra Contitech, prin Tiberiu Ţurlea, scor: 6-2;7-6.

– și partida de dublu dintre Nokia 2, prin Alexandru Iordache & Silviu Pop, versus Mahle 1, prin Cristian Maniliuc & Alexandru Roi, scor: 6-4;6-1.

Menţionăm că trei partide au fost reprogramate din motive organizatorice şi medicale.

Acest articol a fost publicat în Sport de masă, Tenis și etichetat cu , , , , . Salvează legătura permanentă.

Comentariile nu sunt permise.


Ultimele articole din categoria Sport de masă: