Cupa Helios la tenis pentru corporații

Cel de al treilea weekend al jocurilor de tenis din cadrul Cupei Helios pentru Corporaţii desfăşurat la arenele bazei Helios, a avut parte de de condiţii meteorologice neprielnice desfăşurării competiţiei în a doua parte a sa. Până la oprirea partidelor de către organizatori din cauza ploii, am înregistrat câteva întreceri destul de tranşante şi pline de ambiţii din partea competitorilor.

Astfel, în grupa Masters s-au întâlnit pe terenul de zgura Sorin Nica, reprezentând echipa Continental, şi Nicu Braşoveanu de la echipa Nokia 1. Deşi balanţa partidei a fost înclinată net în favoarea jucătorului primei echipe, întrecerea a avut o bună factură tehnică şi un grad ridicat de spectaculozitate. Sorin a condus majoritatea punctelor din meci, cu un plus de agresivitate în special în apropierea fileului şi un ritm bun impus al schimburilor de lovituri. Nicu, sub presiunea bunelor plasamente ale adversarului a jucat preponderent defensiv, alternând loviturile lungi din spatele terenului cu cele scurte la fileu și reuşind câteva stopuri câştigătoare. Aşadar, închizând tabela cu un categoric 6-0, 6-0, Sorin a adus punctul victoriei în visteria echipei Continental.

În grupa Challenger, un prim meci destul de tranşant a avut loc între Ioan Ianțoc de la echipa Zoppas şi Dorin Nicorici, de la Mahle 1. Ioan a reuşit să se impună în două seturi cu un simetric 6-1, 6-1, după ce a aplicat o bună tactică de joc, menţinând constant presiunea pe adversar cu lovituri accelerate şi bine poziţionate pe suprafaţa de joc. Dorin a dat o bună replică în special pe forehand, dar mai deficitar pe rever şi, dezechilibrat adesea de ritmul impus, a făcut numeroase greşeli personale, tehnice, aruncând multe mingi în afară suprafeţei de joc sau în fileu. Zoppas a înregistrat astfel un nou punct în tabela de scor a echipei.

O altă partida de simplu în cadrul aceleiaşi grupe a avut de asemenea un scor categoric 6-0, 6-0, de data aceasta în favoarea lui Sebastian Bodea, de la Hella 2, în detrimentul lui Tiberiu Ţurlea de la Contitech. Sebastian s-a impus printr-un joc superior tactic,a controlat cu calm majoritatea punctelor folosind lovituri preponderent liftate presărate adesea cu stopuri eficiente. Tiberiu, în afara unor lovituri de forehand în cross uneori câştigătoare, a avut o prestaţie dezechilibrată, cu prea multe greşeli neforţate, impuse adesea de bunele plasamente ale adversarului. Aşadar, după o victorie frumoasă, Hella 2 îşi trece în tabela de scor un nou punct.

Şi ultima întrecere consemnată a zilei a fost partida de dublu dintre echipele Zoppas, prin Ioan Ianțoc şi Petru Boboiciov, împotriva echipei Mahle 1, reprezentată de perechea Gheorghiţă Constantin  şi Alin Puşcaşu. Prima pereche, mai omogenă, a reușit să conducă majoritatea punctelor şi, punând o presiune superioară pe loviturile decisive, şi-a adjudecat la final victoria. Adversarii lor, dezechilibraţi tehnic, reuşesc puncte câştigătoare în apropierea fileului şi unele passing-uri finalizante din spatele terenului dar prea singulare în meci. Astfel, după o partidă muncită dar presărată şi cu destule greşeli neforţate, Ioan şi Petru aduc punctul echipei Zoppas cu scorul 6-3, 6-2.

Am mai înregistrat rezultatele din cadrul grupei Masters:

– Hella 1 prin Mihai Creţ, cu Nokia 3 prin Laurean Ruja, scor: 6-2; 6-1;

– Hella 1 prin Cristian Jurcoane, cu Nokia 3 prin Laurenţiu Ştefan, scor: 2-6; 3-6;

– Nokia 1 prin Răzvan Dumitrescu versus Continental, Adrian Gal, scor: 6-2; 6-1.

Iar în cadrul grupei Challenger, partide de simplu:

– Zoppas prin Karoly Mezei versus Mahle1 prin Gheorghiţă Constantin, scor: 2-6;2-6;

– Waterford prin Nicu Bucălaete versus Mahle 2 prin Marius Hîj, scor: 1-6, 6-1, 6-2;

– Hella 2, prin Doru Miclăuș, versus Mahle 1 prin Cristian Maniliuc, scor: 6-2; 7-6.

Şi partida de dublu dintre echipele Hella 2, prin Florin Perţa & Andrei Costea, versus Mahle 2, prin Ciprian Paralescu & Gheorghe Vașcan, scor: 4-6, 7-5, 6-2.

Mai menţionăm că ultima partida a zilei cât şi toate întrecerile de duminică au fost reprogramate de organizatori din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile.

Acest articol a fost publicat în Sport de masă, Tenis și etichetat cu , , , , . Salvează legătura permanentă.

Comentariile nu sunt permise.


Ultimele articole din categoria Sport de masă: