Cupa Helios la tenis pentru corporații

Ajunsă la penultima etapă a acestei ediţii, Cupa Helios pentru corporaţii la tenis a trecut în faza de limpezire a tabloului clasamentului final. Deşi condiţiile meteorologice au fost favorabile şi terenurile cu zgură bine întreţinute, competiția de tenis de câmp rezervată amatorilor angajați ai companiilor din zona noastră a avut parte de puţine partide jucate.

cupa-helios-corporatii-2011-6-300x200

 

În cadrul grupei Masters s-a consemnat întrecerea dintre Alin Bârlog, pentru Hella 1, și Nicu Braşoveanu pentru Nokia 1. O confruntare frumoasă cu ambiţii de ambele părţi, uşor influenţată de toropeală amiezii.

Alin a aplicat o tactică adecvată cu lovituri destabilizatoare stânga dreapta, urmate adesea de închiderea punctelor. O bună deplasare pe suprafaţa de zgură, luciditatea în controlul mingilor importante din ghem şi accelerările în schimburile prelungite i-au adus acestuia victoria scor: 6-3; 6-3. Nicu a oferit iniţiativa în joc adversarului său mai ales printr-un serviciu moale slicesat şi un forehand preponderent defensiv. Loviturile sale în adâncimea terenului şi determinarea în rally-urile susţinute au mărit spactacolul partidei. Astfel, Hella 1 a înregistrat un valoros punct în tabloul echipei.

Grupa Challenger a avut în confruntarea zilei echipele Zoppas şi Hella 2. Prima partidă consemnată l-a regăsit de o parte a fileului pe Karoly Mezei, de la cea dintâi echipă, şi de cealaltă parte pe Doru Miclăuș, de la cea de a doua. Întrecerea echilibrată, cu schimburi repetate de lovituri, s-a desfăşurat pe parcursul a două ore şi a fost destul de epuizantă pentru ambii combatanţi.

Karoly, cu un control mai bun al mingii, a reuşit să destabilizeze jocul adversarului său. Loviturile variate, scurte urmate de loburi, plasamentele reuşite susţinute de o bună viziune a desfăşurării punctelor și finalizarea momentelor decisive în economia partidei îi aduc acestuia victoria scor: 6-4; 6-3.

Doru a arătat o bună susţinere la efort şi uşurinţă la deplasarea spre minge dar loviturile apăsate alternate cu desele greşeli neforţate au rupt ritmul său de joc. Zoppas a înregistrat astfel punctul victoriei.

Următoarea întrecere, de dublu, i-a adus faţă în faţă pe Dorel Năsui şi Mirel Grămadă pentru Zoppas respectiv Roland Meszaros şi Florin Perţa pentru Hella 2. O frumoasă partidă cu atacuri specifice la fileu şi dese preluări ale controlului punctelor cu răsturnări de scor. Perechea Dorel & Mirel a reuşit să-şi impună adesea supremaţia în jocul din apropierea fileului. Ajutaţi de un plus la serviciu şi o mai bună omogenitate pe suprafaţa de joc, şi-au adjudecat victoria, scor 6-3; 7-6. Roland şi Florin au reuşit numeroase puncte spectaculoase cu răsturnări favorabile de scor în setul doi, prin retururi decisive şi forhanduri apăsate. Dar şi minusuri  pe rever, completare deficitară pe suprafaţă de joc și multe mingi aruncate afară. Aşadar, cu acest punct trecut în visteria echipei, Zoppas a luat o clară opţiune pentru câştigarea pentru a doua oară consecutiv a grupei Challenger.

În ziua următoare s-au consemnat întrecerile dintre echipele Hella 2 şi Waterford, din cadrul aceleiaşi grupe valorice.

În partida de simplu au jucat Daniel Ghiuzan pentru Hella 2 şi Alex Maieran pentru Waterford. Daniel, având un plus la mai multe capitole, a controlat majoritar jocul. Serviciul şi forehand-ul bine apăsate, buna deplasare în teren şi finalizările repetate din apropierea fileului conturează victoria, scor final 6-3; 6-1. Alex, depăşit adesea de ritmul impus, a reuşit o bună replică caracterizată de ambiţie şi răbdare în special la schimburile repetate de lovituri. Jocul preponderent defensiv, greşelile neforţate, duble greşeli au fost minusurile sale în această partidă. Hella 2 a trecut astfel punctul victoriei în tabloul său.

Partida de dublu i-a adus de o parte a fileului pe Daniel Ghiuzan şi Florin Perţa, reprezentanţi ai Hella 2, şi de cealaltă parte pe Marius Cristea respectiv Cătălin Paşcalău, reprezentanţii Waterford. Întrecerea a fost dominată majoritar de prima pereche, cu puncte câştigate rapid din schimburi scurte de lovituri. Daniel şi Florin s-au completat mai bine pe teren, în special la punctele decisive din apropierea fileului. Plusul la serviciu, la retururi cât şi plasamentele în cross pe forehand le-au adus victoria, scor: 6-3;6-2. Marius şi Cătălin au făcut un joc previzibil, cu mingi majoritar defensive, presărat cu dese greşeli neforţate. Ambiţia, răbdarea şi unele reuşite atât la fileu cât şi prin plasamente în spatele terenului au fost punctele lor pozitive. Astfel, Hella 2 îşi adjudecă şi acest punct al zilei.

Am mai înregistrat totodată şi scorurile…

– în grupa Masters:

– partida de dublu dintre Hella 1 prin Alin Bârlog/Alexandru Preda versus Nokia 1 prin Tiberiu Sviderka/Daniel Sava, scor: 6-7;6-4;6-4.

– în grupa Challenger:

– partida de simplu dintre Zoppas, prin Ioan Ianțoc, versus Hella 2, prin Roland Meszaros,  scor: 6-2;6-2.

Acest articol a fost publicat în Sport de masă, Tenis și etichetat cu , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Comentariile nu sunt permise.


Ultimele articole din categoria Sport de masă: