Cupa Helios la tenis pentru corporații înaintează mai greu

Vremea capricioasă, suprapusă cu minivacanţa de Rusalii, a dat peste cap planurile organizatorice ale competitorilor Cupei Helios pentru corporaţii la tenis și la mijloc de Cireșar. Astfel, s-a consemnat chiar și o singură partidă pe zi pe terenurile cu zgură ale bazei sportive de pe Bulevardul Doctor Iosif Bulbuca.

cupa-helios-corporatii-2011-6-300x200

 

În cadrul grupei Masters, Laurenţiu Ştefan, de la Nokia 3, l-a întâlnit pe Florin Dumitrescu, reprezentantul echipei Continental. După un meci destul de echilibrat, Laurențiu a reuşit să se impună cu un simetric 6-3;6-3 punctând adesea pe reverul adversarului său și mărind presiunea pe minge cu dese finalizări din apropierea fileului. Florin a reuşit să menţină ritmul destul de ridicat al loviturilor şi să obţină puncte spectaculoase în special cu ajutorul forehandului, accelerat în cross .Greşelile neforţate pe backhand şi pierderea punctelor importante în economia partidei au fost principalele minusuri ale sale în acest joc. Nokia 3 contabilizează astfel un punct valoros în tabela de scor a competiţiei.

A doua zi am consemnat trei partide ce s-au desfăşurat pe terenurile cu zgură ale bazei Helios. Acestea au avut loc între echipele Nokia 2 şi Mahle 2, în cadrul grupei Challenger.

Deschiderea întrecerilor din această zi a revenit meciului dintre Alexandru Iordache, reprezentant al primei echipe, şi Gheorghe Vascan, pentru cea de-a doua. Alexandru a condus majoritatea punctelor, având avantajul unui prim serviciu eficient, un bun plasament al mingii în special pe forehand şi nu în ultimul rând retururi apăsate câştigătoare. Cu aceste atuuri, a închis partida la scorul: 6-2; 6-1 în favoarea sa. Depăşit adesea pe rever şi cu un tempo în minus faţă de ritmul impus al jocului, Gheorghe face multe greşeli neforţate. Loviturile plate bine plasate în adâncimea terenului ii aduc acestuia puncte frumos câştigate, dar prea singulare pentru a influenţa pozitiv balanţa victoriei.Un prim punct pentru Nokia 2 în întrecerea dintre cele două echipe.

A doua partidă de simplu a fost de o factură relaxantă, cu bună dispoziţie şi fair-play din partea ambilor jucători. Loviturile preponderent plate, de plasament eficace al mingii în teren, au caracterizat această întrecere. Andrei Joldis, pentru Nokia 2, l-a întâlnit pe Ciprian Paralescu de la Mahle 2. Andrei a încercat să se impună în conducerea punctelor cu mingi scurte urmate de loburi în adâncime şi dese finalizări din apropierea fileului. Depăşit de loviturile apăsate ale adversarului şi având un minus la serviciu, pierde punctele importante în meci şi implicit victoria. Ciprian, mai hotărât în rally-urile de lovituri, a câştigat adesea controlul partidei ajutat de un prim serviciu mai apăsat şi o mai bună deplasare în teren. Mahle 2 contabilizează de această dată punctul victoriei cu scorul: 6-4;6-3.

Ultima întrecere a zilei a fost partida de dublu dintre Alexandru Iordache şi Andrei Hustiuc pentru Nokia 2 respectiv Gheorghe Vascan şi Adrian Biro pentru Mahle 2. Alexandru şi Andrei au făcut de această dată echipa mai omogenă, cu puncte câştigate din serviciu şi un plus la capitolul tehnică a loviturilor câştigătoare. Ritmul superior impus partidei şi presiunea pe minge la loviturile din adâncimea terenului le-au adus acestora punctul victoriei în două seturi, scor: 6-1;6-2. Perechea Gheorghe şi Adrian a câştigat deseori duelurile la fileu şi puncte izolate prin retururi eficiente. Minusul de la serviciile moi, plasamentele deficitare la minge şi reverurile defensive au dezechilibrat jocul lor. Aşadar Nokia 2 îşi adjudeca  şi acest ultim punct al zilei în tabela de scor.

Am mai consemnat şi rezultatele partidelor ce au fost reprogramate şi s-au jucat în săptămâna încheiată:

– Mahle 1, prin Gheorghiţă Constantin, contra Mahle 2 prin Ciprian Paralescu, scor: 6-0;6-1;

– Mahle 1, prin Alin Puşcaşu, contra Mahle 2 prin Gheorghe Vascan, scor: 6-0; 6-0;

– Mahle1  prin Gheorghiţă Constantin/Alin Puşcaşu contra Mahle 2 prin Gheorghe Vascan/Caius Hogea, scor: 7-5;6-4.

Acest articol a fost publicat în Sport de masă, Tenis și etichetat cu , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Comentariile nu sunt permise.


Ultimele articole din categoria Sport de masă: