„Cupa Helios la tenis pentru corporaţii”, pe unde scurte de Rusalii

Minivacanţa de Rusalii a bulversat sfârşitul de săptămâna competiţional în cadrul „Cupei Helios pentru corporaţii”. Astfel, sâmbătă 7 iunie am înregistrat doar patru partide în desfăşurătorul calificărilor din grupe…

foto 1

 

 

Prima confruntare a zilei avea să fie şi cea mai rapidă. Dumitrescu Răzvan, de la Alcatel1, a dispus de Giucoane Paul, reprezentant al echipei Yazaki, în două seturi fulger, cu 6-0, 6-0. Dumitrescu, mult mai experimentat atât tehnic cât şi tactic, a condus partida de la prima pâna la ultima minge. Giucoane, jucând exclusiv defesiv, se mulţumeşte doar cu câteva mingi câştigate de-a lungul întrecerii şi cu o zi minunată de tenis. (foto 1)

Următorul meci de tenis, între Râmneanţu Raul, jucător al echipei Haufe, şi Hander Răzvan, de la Kromberg, a fost mai echilibrat şi mai plin de pasiuni. Primul reuşeşte să gestioneze mai bine punctele, impune un ritm bun de joc stânga-dreapta şi măreşte presiunea pe minge, dându-i mai mult spin. Se mai pot îmbunătăţi serviciul şi concentrarea psihică pentru ridicarea nivelului sportiv. Hander dă o buna replică partenerului său menţinând multe mingi eficiente în shimburi prelungite, cu o nota deosebită de fairplay. Scapă însă prea multe mingi în afara terenului şi cedează total controlul partidei în cea de a doua parte a sa. Scor final 6-4, 6-0. (foto 2)

foto 2

 

 

Perechea Davidoi Andrei – Dumitrescu Răzvan, de la Alcatel1, a întâlnit pe Sucoverschi Dorel şi coechipierul său Birluţ Ştefan, jucători ai echipei Yazaki. Am asistat la o partidă de dublu având o bună factură tehnică, cu ruperi de ritm şi schimburi prelungite, scorul final fiind mult mai aspru decât au  arătat-o evenimentele. Perechea echipei campioane, mai omogenă şi mai lucidă în gestionarea punctelor, cu o superioritate tehnică şi un plus de eficienţă în preajma fileului, se impune cu un scor categoric: 6-0, 6-1. Sucoverschi şi Birluţ, reuşind mai mult puncte singulare în meci, îşi adjudecă ghemul de onoare, dezechilibrul tehnic dintre parteneri conducând la multe greşeli personale. (foto 3)

Ultima întrecere a zilei a fost puternic influenţată de căldura amiezii şi, după un prim set destul de echilibrat, jucătorii au convenit să dispute în continuare master tiebreak. Aşadar Sucoveschi Dorel, de la Yazaki, dispune de Davidoi Andrei, de la Alcatel1, cu scorul 4-6, 7-6 (10-6), 7-6 (10-6). Partida de bună factură tehnică pierde din ritm, vizibil influenţată de toropeala zilei, jucându-se schimburi scurte de mingi. Sucoverschi, gestionând eficient punctele decisive din master tiebreak, reuşeşte să încline balanţa partidei în favoarea sa în timp ce Davidoi, cu o mai bună mobilitate în teren dar cu prea multe greşeli neforţate, cedeaza la final controlul jocului.

 

 

Restanţele jucate săptămâna ce tocmai s-a încheiat au fost între jucătorii echipelor Haufe si Hella2. Consemnăm astfel meciurile: Râmneanţu Raul – Jurconi Calin 6-0, 6-0; Nestorovici Alexandăr – Meszaroş Roland 6-0, 6-0; şi dublul Ardelean Andreea & Lascu Iulian – Gal Adrian & Berghianu Cosmin 6-1, 6-0.

Nu putem încheia, ca iubitori ai tenisului, prin a nu felicita încă o dată frumoasa performanţă a jucatoarei Simona Halep şi cu certitudine istoria tenisului feminin va mai consemna multe şi importante victorii de prestigiu în cariera ei sportivă.

Acest articol a fost publicat în Sport de masă, Tenis și etichetat cu , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


− 3 = doi

 


Ultimele articole din categoria Sport de masă: