„Cupa Helios pentru corporaţii”, ajunsă în faza grupelor valorice: Alcatel 1, Haufe, Continental, Alcatel 2 şi Hella 2, în Masters

Cupa Helios pentru Corporaţii a ajuns în faza superioară de desfăşurare. În urma ultimelor restanţe disputate pe parcursul săptămânii ce tocmai s-a încheiat, au fost definitivate grupele valorice ale ediţiei 2014…

Consemnăm astfel partidele: Alcatel2 -Yazaki la dublu între Haţegan Raul, Sviderka Tiberiu şi Sucoverschi Dorel, Văleanu scor 3-6, 7-6, 10-5 (master tiebreak) respectiv la simplu Mercioiu Robert – Văleanu scor 6-0, 6-4; şi între echipele Hella2 şi Kromberg, la dublu Jurconi Ştefan, Velcotă Florin şi Păiuşan Caius, Borza Florin, scor 5-7, 2-6, respectiv la simplu Nagy Delia, Maier Lucian scor 6-4, 6-4 şi Berghianu Cosmin, Scarlete Lucian scor 6-0, 6-2.

La capătul jocurilor de calificare, grupa Masters e formată din echipele: Alcatel1, Haufe, Continental, Alcatel2 şi Hella2. Grupa Challenger se constitue din echipele: Alcatel3, Yazaki, Contitech, Kromberg şi Hella1.

Sâmbătă, 21 iunie, am înregistrat şapte partide din cadrul grupei Masters. Confruntările au devenit mult mai echilibrate, plusul de ambiţii afişate ridicând evident gradul de spectacol al întrecerilor.

Un prim meci consemnat a fost cel dintre echipa de dublu a Alcatel1 formată din Teodor Laurenţiu şi Stănici Eugen , respectiv perechea Nestorovici Alexandar, Faur Florin de la Haufe. Reprezentanţii deţinătoarei Cupei s-au impus cu un simetric 6-1,6-1 afişând un joc mai agresiv cu multe dueluri câştigate la fileu, echipă bine echilibrată tehnic ridicând eficient ritmul de joc. Adversarii lor obligaţi sub presiunea loviturilor să joace preponderent defensiv , având un minus la serviciu şi o mai mică omogenitate în teren, au pierdut controlul partidei. (foto1)

Cea de a doua partidă de dublu la fel de spectaculoasă ca şi precedenta, s-a jucat între perechea Canisag Tiberiu, Martin Ovidiu reprezentând Continental şi consacraţii Sava Daniel, Sviderka Tiberiu de la Alcatel2. Primii mai agresivi în desfăşurarea punctelor, jucând tactic eficient pe slăbiciunile adversarilor, au  reuşit să controleze partida, scurtând schimburile de mingi şi finalizând decisiv la fileu. Sava şi Sviderka sau completat bine pe teren, realizând mingi spectaculoase dar puţine ca număr în economia partidei. Repetatele greşeli neforţate şi proasta gestionare a mingilor importante au condus la cedarea victoriei la final. (foto2)

Primul meci de simplu al zilei avea să fie şi cel mai disputat. Nestorovici Alexandar, jucătorul echipei Haufe a întâlnit pe Ştefan Laurenţiu da la Alcatel1. O partidă frumoasă cu shimburi prelungite de mingi, eforturi fizice la limită din partea ambilor combatanţi, răsturnări spectaculoase de scor. Ştefan a avut o tactică bazată pe răbdare, lovituri stânga dreapta cu o bună constanţă şi ritm eficient impus, mărind presiunea pe adversar cu dese apariţii la fileu. Un uşor dezechilibru la mingile jucate în profunzimea terenului aruncându-le prea des afară. Nestorovici , puternic solicitat la schimburille prelungite a făcut faţă efortului fizic, reuşind dese finalizări în cross, şi reuşite contre-pied spectaculoase. Motivându-se mai bine în master tie-break aduce la final un punct valoros în visteria echipei sale câştigând partida cu scorul 7-5,2-6,10-4. (foto3)

A urmat confruntarea dintre Haţegan Raul, de la Alcatel2, şi Dumitrescu Florin reprezentând Continental. O partidă puţin dezechilibrată din punct de vedere tehnic dar frumoasă prin abordările tactice ce s-au aplicat. Haţegan a afişat un joc evident bazat pe atac, mărind presiunea cu mingi lungi puternic liftate , ajutat de un serviciu câştigător şi o bună mobilitate în teren. Exceptând câteva greşeli neforţate,a  reuşit să controleze în majoritatea timpului partida şi să-şi adjudece victoria cu scorul 6-3,6-2. Dumitrescu a stăpânit bine jocul de plasament, jucând preponderent mingi slice atât din spatele terenului cât şi de la fileu. Serviciul prea moale ce a invitat adversarul la atac, şi greşelile neforţate repetate au dus la pierderea iniţiativei in joc. (foto4)

Partida de dublu dintre echipele Alcatel1 şi Alcatel2 a creeat o atmosferă deosebită, deschisă de joc, viu disputată, realizând un frumos spectacol sportiv. Perechea Teodor Laurenţiu şi Davidoi Andrei de la echipa campioană a reuşit să se impună în două seturi cu scorul 6-2,6-1 în faţa partenerilor de întrecere Sava Daniel şi Sviderka Tiberiu. Câştigătorii au excelat de această dată prin execuţii tehnice deosebite, passing shot-uri spectaculoase, retururi câştigătoare o bună gestiune a mingilor importante în meci. Învinşii au ridicat deseori nivelul de joc de la egal la egal cu cel al campionilor, în special în ghemul patru al primului set, reuşind frumoase puncte câştigate la fileu cât şi din spatele terenului, prin mingi bine liftate plasate eficient în cross. (foto5)

Întrecerea de simplu dintre cele două echipe a adus faţă în faţă pe Stănici Eugen de la Alcatel1 şi Haţegan Raul de la Alcatel2. Şi de această dată am asistat la o confruntare echilibrată cu răsturnări de scor, ambii jucători mizând pe cartea atacului ,deţinerea controlului punctului în meci. Mai agresiv în abordarea partidei, ajutat de serviciu şi motivându-se eficient în momentele cheie ale partidei, Stănici înclină balanţa partidei în favoarea sa. Ritmul impus de joc mai ridicat, atacurile repetate la fileu şi reuşitele atât în cross cât şi contre-piedurile pe reverul adversarului îi aduc victoria cu scorul 6-4,7-5. Haţegan a menţinut o bună constanţă în joc, şi un bun plasament stânga dreapta apropiat de liniile terenului având o eficientă răbdare în construirea punctelor. Pierde în schimb controlul loviturilor sub ritmul impus şi rateaza prea multe retururi. (foto6)

Utimul meci al zilei i-a avut ca protagonişti pe Nica Sorin de la Continental şi Mercioiu Robert reprezentând Alcatel2. Disputa a avut un bun nivel tehnic, tactica aplicată fiind decisivă în stabilirea scorului final. Nica mai lucid în desfăşurarea jocului,a dominat fileul închizând punctele în cross sau smeciuri bine plasate. Cu un rever slice bine controlat şi reuşind multe retururi câştigătoare a adus la final victoria preţioasă echipei sale. Scor final 6-2,6-4. Mercioiu a avut un plus la serviciu ,un rever mai eficient  şi stopuri reuşite dar prea multe mingi scăpate de sub control. Deşi a doua parte a jocului a fost mai bine gestionată, nu reuşeşte sa facă faţă ritmului impus de adversar. (foto7)

Şi astfel se încheie o frumoasă zi de tenis. Pentru toţi sportivii ambiţiile cresc şi dorinţa de plasare a echipei pe un  loc superior e tot mai puternică. La cât mai valoroase victorii!

Acest articol a fost publicat în Sport de masă, Tenis și etichetat cu , , , , , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


× unu = 9

 


Ultimele articole din categoria Sport de masă: