„Cupa Helios pentru corporaţii”: Berghianu – Martin, împotriva vântului, decisă abia după 35 de ghemuri

În nişte zile dominate de alte remarcabile evoluţii ale Simonei Halep, de această dată pe iarba Grand Slam-ului de la Wimbledon, unde românca a pătruns în semifinale, fiind astăzi depăşită de canadianca de 20 de ani Eugenie Bouchard, cu 7-6 (7-5), 6-2, iar în ultimul act al Ladies’ Singles mai urcând cehoaica Petra Kvitova, care a trecut cu 7-6 (8-6), 6-1 de compatrioata sa Safarova, jucătorii amatori participanţi la Cupa Helios la tenis pentru corporaţii s-au mobilizat odată în plus, pentru a dobândi noi victorii în confruntările lor de pe terenul de zgură. Aşadar turneul de la Helios Sport a continuat cu încă 5 partide, pe cât de frumoase pe atât de importante în determinarea clasamentului final…

Primul meci al zilei a opus de o parte a fileului pe Olariu Mihail, de la Hella1, şi de cealaltă parte pe Giucoane Paul, reprezentând Yazaki. Ambii jucători au avut o evoluție pozitivă de la o etapă la alta, jucând din ce în ce mai bine și mai motivat. Întrecerea sportivă a încântat printr-un ritm plăcut, schimburi repetate de mingi și bună dispoziție de joc. Olariu a reușit lovituri mai curate din punct de vedere tehnic, controlând bine direcția mingii în desfășurarea punctelor, a executat voleuri câștigătoare în apropierea fileului adjudecându-și victoria cu un rezultat final 6-2; 6-2. Giucoane, ambițios în returnarea mingilor pe suprafața de zgură, joacă prea defensiv, și cu un serviciu mai inconstant cedează adesea controlul jocului. (foto 1)

Partida de dublu dintre perechea Nica Sorin & Marcu Bogdan, reprezentând Continental, și cuplul Gal Adrian – Meszaroș Roland, de la Hella2, a fost plăcută, deși destul de dezechilibrată tehnic. Primii, mai experimentați, au controlat partida în marea majoritate a ei, însă, îngăduitori față de adversarii lor, au coborât ritmul de joc la nivelul partenerilor, punctând decisiv la momentele importante din meci. Afișând o tehnică superioară în lovituri și o bună tactică în desfășurarea partidei, închid scorul la un simetric 6-1; 6-1. Gal și Meszaroș s-au completat mai greu în suprafața de joc, au greșit adesea neforțați, reușind doar câteva puncte frumoase dar izolate în meci, deși au fost animați de o bună dispoziție de joc. (foto 2)

O deosebită confruntare a fost și cea dintre Creț Mihai, de la Continental, și reprezentanta Hella2, Nagy Delia. Partida, mult mai echilibrată decât o arată scorul final, a fost vizibil influențată de rafalele de vânt ale amiezii. Jucătorul echipei Continental a reușit un bun control al meciului de la prima la ultima minge. Impunându-se prin raliuri lungi, plasând mingile foarte bine la limitele terenului, o eficientă agresivitate în apropierea fileului și ajutat de un serviciu bun, constant, își adjudecă victoria cu un categoric 6-0; 6-0. Nagy a răspuns cu lovituri lungi bine liftate pe forehand și preponderent slicesate pe rever, câștigând puncte spectaculoase dar prea singulare în economia partidei. Dezechilibrată de ritmul impus, scapă prea multe mingi în afara terenului, cedând inițiativa in joc. (foto 3)

Cea mai echilibrată întrecere a zilei i-a avut ca protagoniști pe Berghianu Cosmin de la Hella2 și Martin Ovidiu, reprezentantul echipei Continental. Partidă frumoasă, plină de ambiții și fairplay de ambele părți, influențată și ea negativ de vântul în rafale, spectaculoasă cu răsturnări de scor. Berghianu închide meciul în master tiebreak, având o bună rezistență la efort, plasamente eficiente pe rever, passing shot-uri reușite în lung de linie, ruperi de ritm cu loburi lungi și scurte destabilizatoare. Jucând mai agresiv în a doua parte a partidei, reușește să încline balanța victoriei în favoarea sa și, cu puțin noroc, își adjudecă victoria. Scor final 4-6; 6-1; 10-8. Martin a condus bine punctele, aplicând lovituri succesive stânga / dreapta în profunzimea terenului şi reușind și un prim serviciu mai apăsat dar, dezechilibrat în al doilea set, a făcut numeroase greșeli neforțate şi, mai puțin inspirat la final, nu a gestionat eficient punctele importante. (foto 4)

Ultimul meci al acestei etape din turneu a opus pe terenul de zgură din cadrul bazei sportive Helios pe Hațegan Raul, de la Alcatel2, și Gal Adrian, jucător al echipei Hella2. Primul a avut un plus de agresivitate încă de la începutul partidei, atacând la fileu și mărind presiunea pe adversar pe orice lovitură mai moale a acestuia. Având o bună tactică de joc și ajutat de serviciu, încheie partide în două seturi 6-1; 6-4, adjudecându-și victoria. Gal a avut o bună prestație în special în a doua parte a jocului, răbdarea în desfășurarea punctelor fiind principalul său atu. Depășit de ritmul impus și inconstant în ceea ce privește serviciul, reușește doar puncte izolate în meci, atât la fileu cât și passante în lung de linie. (foto 5)   

Acest articol a fost publicat în Sport de masă, Tenis și etichetat cu , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


7 − cinci =

 


Ultimele articole din categoria Sport de masă: