„Cupa Helios pentru corporaţii”: câştig semnificativ ca miză şi spectacol

Ca o completare la consemnarea de ieri, iată ce s-a mai întâmplat în tradiţionala competiţie de tenis de câmp rezervată la Helios Sport amatorilor de sport angajaţi în companii din Timişoara şi zonă…

Duminică, 23 iunie, pe terenurile de zgură ale bazei sportive Helios, au continuat întrecerile de tenis ale echipelor înregistrate la startul „Cupei Helios pentru Corporaţii”, ediţia 2014, confruntările, desfăşurate la această dată în cadrul grupelor, consemnând un câştig semnificativ ca miză şi spectacol şi devenind mult mai echilibrate atât tehnic cât şi tactic.

Meciul inaugural al zilei a opus echipele Continental şi Alcatel1 prin jucătorii Nica Sorin respectiv Ştefan Laurenţiu. Partidă echilibrată, frumoasă, cu schimburi prelungite de lovituri şi deosebit fairplay. Cei doi au abordat o bună tactică de joc, multă ambiţie şi pregătire minuţioasă a fiecărui punct disputat. Nica având o tehnică agresivă mai eficientă în apropierea fileului, un bun control în conducerea punctelor şi ajutat de un serviciu câştigător în momentele importante din ghem, reuşeşte să aducă o valoroasă victorie echipei sale în confruntarea cu deţinătoarea Cupei. Ştefan şi de această dată a impresionat printr-o deosebită mobilitate în teren, răbdare şi constanţă în jocul său, fiind depăşit doar de ritmul mai ridicat al schimburilor de mingi impus de adversar. Scor final 7-5, 6-3. (foto 1)

O altă partidă echilibrată a fost şi cea dintre Oană Silviu de la Contitech respectiv Acroitoriţei Silviu reprezentând Alcatel3. Confruntare reuşită prin echilibrarea nivelului tehnicotactic dintre cei doi combatanţi, o deosebită dispoziţie de joc, pigmentată ici colo cu greşeli neforţate de ambele părţi. Oană, ajutat de o mai bună presiune pe mingile din adâncimea terenului, retururi bune câştigătoare şi un plus la serviciu, reuşeşte să încline balanţa victoriei spre echipa sa cu un scor strâns 7-6 (7-5), 6-4. Acroitoriţei mai agresiv în apropierea fileului cu o bună disponibilitate la efort, dar un serviciu slice prea moale şi gestionând ineficient punctele importante în meci cedeaza la final partida. (foto 2)

Cel de-al treilea joc, desfăşurat într-un timp record al zilei, i-a avut protagonişti pe Hander Răzvan de la Kromberg şi Giucoane Paul reprezentând Yazaki. Jucătorul primei echipe a condus în marea majoritate a timpului partida, fiind superior la multe capitole adversarului său. Deschizând jocul cu mingi plasate în adâncimea terenului a reușit nenumărate finalizări la fileu. Loviturile bine executate, așezarea eficace în teren și un plus evident la serviciu au fost suficiente ca la final scorul să îi fie favorabil cu un simetric 6-1, 6-1. Giucoane, ambițios în menținerea mingii în joc a practicat jocul său specific defensiv, slicesat, cu un serviciu scurt tăiat, trădat și de această dată de rever scăpând multe lovituri de sub control. (foto 3)

Confruntarea dintre Sava Daniel de la Alcatel2  și Berghianu Cosmin jucător al echipei Hella2  a fost o frumoasă surpriză, lupta sportivă de pe suprafața terenului cu zgură fiind destul de echilibrată, ambițioasă cu multe reușite tehnice. Ajutat de un serviciu eficient dezechilibrând adversarul cu lovituri alternative stânga dreapta, lungi scurte, și aplicând o tactică bine adaptată adversarului, Sava a preluat controlul partidei după o intrare mai greoaie în meci adjudecânduși victoria. Berghianu a impresionat cu o bună mobilitate în teren , disponibilitate mare la efort dar și un minus la serviciu și scăpări ale mingii repetate pe rever. Consemnăm la final scorul 6-4, 6-3. (foto 4)

Ultimul meci al zilei i-a găsit de o parte a fileului pe Borza Florin jucătorul echipei Kromberg , de cealaltă parte fiind Ștefan Birlut de la Yazaki. Întrecerea degajată cu un ritm de joc plăcut a încheiat o zi reușită de tenis. Borza  a reușit să se impună în două seturi 6-3, 6-0, printr-un mod mai ambițios de abordare a partidei, a avut o constanță mai mare în lovituri și un prim serviciu mai apăsat. Ștefan deși a avut un prim parcurs echilibrat al punctelor cu finalizări prin scurte la fileu, a realizat prea multe greșeli neforțate și a cedat controlul partidei în cea de a doua parte a ei. (foto 5)     

Acest articol a fost publicat în Sport de masă, Tenis și etichetat cu , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


5 − patru =

 


Ultimele articole din categoria Sport de masă: