„Cupa Helios pentru corporaţii” la mijloc de cireşar

La mijloc de cireșar, într-o însorită dimineață de duminică, turneul de tenis destinat jucătorilor amatori angajați ai marilor companii din vestul țarii, a continuat cu încă patru partide în lupta lor pentru adjudecarea Cupei.

Inaugurarea spectacolului sportiv a făcut-o de această dată echipele de dublu ale firmelor Alcatel2 prin Sava Daniel și Sviderka Tiberiu, respectiv Hella1 cu perechea Rocșoreanu Sorina,  Condac Radu. Întrecerea sportivă deschisă, dominată de un deosebit fairplay a adăugat un plus de farmec ambițiilor combatante de pe terenul cu zgură. Consacrata pereche de dublu Sava , Sviderka bine așezată în teren, a  condus partida de la primul la ultimul punct având un plus evident la serviciu și un control eficace al mingilor pe suprafața de joc, superioară fiind la multe capitole tehnice adversarilor săi. Rocșoreanu și Condac, motivați de o dorință deosebita de joc, au menținut mingea în schimburi prelungite pe suprafața de zgură. Tenta afișată preponderent defensivă, deplasarea deficitară în teren, și desele greșeli neforțate iau făcut să cedeze controlul partidei și implicit victoria. Scor final 6-2;6-1. (ft1)

După o scurtă pauză binemeritată Sviderka Tiberiu de la Alcatel2 a reintrat pe terenul de zgură, de această dată împotriva lui Vontean Lucian de la Hella1 într-un prim meci de simplu dintre cele două echipe. Primul, intrând mai motivat în joc, a dat o tentă curajoasă partidei impunând un ritm superior. Buna acoperire a terenului, schimburile reușite stânga dreapta, stopurile eficiente în cross au înclinat balanța victoriei în favoarea sa, scor final 6-2;6-0. Vontean având o bună mobilitate în timpul desfășurarii punctelor, a controlat multe mingi prin lovituri plate și slicesate în profunzime, dar deficitar la servă și dominat de multiple greșeli personale cedează inițiativa în joc. (ft2)

O confruntare spectaculoasă, extrem de interesantă a fost cea desfășurată între Ștefan Laurențiu reprezentantul Alcatel1 și Preda Alexandru de la Hella1. Având o bună disponibilitate la efort, o mobilitate superioară pe suprafața de joc, Ștefan conduce partida beneficiind de multiplele greșeli neforțate ale adversarului său. Plasamentul deosebit al mingii și controlul punctelor decisive în economia partidei îi aduc în final victoria cu un prea categoric 6-1;6-0. Preda arată o bună tehnică de lovire  a mingii atât pe forehand cât și pe backhand adjudecându-și multe mingi spectaculoase din meci. Nereușind o strategie tactică  câștigătoare, a scăpat  prea multe lovituri de sub control aruncând mingea în afara terenului și dominat de frustrarea greșelior cedează psihic partida. (ft3)

Ultimul meci al zilei caracterizat de schimburi frumoase prelungite de mingi între jucători,  i-a avut protagoniști pe Sava Daniel de la Alcatel2 și Olariu Mihail reprezentând Hella1. Sava a gestionat foarte bine controlul jocului ajutat de un serviciu net superior și o deschidere eficientă a punctelor atât din apărare cât și din apropierea fileului. Constanța în ritmul impus al schimburilor de mingi cât și luciditatea tactică a desfășurării partidei aduce și cel de al treilea punct al  victoriei în favoarea echipei  sale. Olariu a reușit un salt tehnic pozitiv de la o confruntare la alta, menținând o vădită ambiție de joc. Punctele deosebite câștigate în meci, uneori prea singulare, au ridicat sensibil nivelul spectacolului sportiv. Minusurile sunt înregistrate la serviciu, deplasarea în teren și așezarea corectă la minge. (ft4)

Neavând pretenția de a fi cei mai renumiți observatori ai tenisului, dar categoric cunoscători și iubitori pătimași ai sportului alb, dorim competitorilor turneului la cât mai multe partide reușite și binențeles multiple victorii!

Acest articol a fost publicat în Sport de masă, Tenis și etichetat cu , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


− doi = 7

 


Ultimele articole din categoria Sport de masă: