Cupa Helios pentru corporații, mulată pe capriciile vremii

Dependente de condiţiile meteorologice destul de capricioase ale acestui început de iunie, întrecerile Cupei Helios pentru corporaţii au continuat să-şi desfăşoare spectacolul şi în wekendul care tocmai s-a încheiat. Odată ce au intrat pe terenurile cu zgură ale cochetei baze sportive,participanţii sau integrat total aplombului competitonal. Ambiţiile, buna dispoziţie şi fair-play-ul au fost caracteristicile principale ale acestor partide de tenis.

Aşadar în cadrul grupei Masters am consemnat o primă întrecere între Octavian Jurcoane reprezentând  echipa Hella 1 şi Tiberiu Sviderka pentru echipa Nokia 1. Un joc cu un bun registru tehnic de lovituri,schimburi prelungi de mingi şi dese ruperi de ritm cât şi de o bună susţinere la efort din partea ambilor competitori. Octavian a reuşit să menţină o constanţă presiune pe adversar cu ajutorul unui control adecvat al punctelor,fructificând adesea cu lovituri liftate în adîncimea terenului. Bună deplasare pe suprafaţă de zgură ,conducerea punctelor importante în meci şi tehnică bine aleasă i-a adus acestuia victoria la final consemnând scorul 6-2;6-4. Tiberiu a manifestat o răbdare deosebită în joc,şi a replicat adesea cu lovituri plate, slicesate dar cu un tempo în urmă la rever a făcut adesea greşeli neforţate. Am consemnat astfel punctul adus echipei Hella 1 în tabela generală de scor.

A două întrecere de simplu dintre echipele amintite mai sus, i-a avut protagonişti pe Raul Haţegan pentru Nokia 1, şi pe Drăgan Radoslavevici pentru Hella 1. Partida a fost mai echilibrată decât o arată scorul mai ales în a două parte a sa ,de o bună manieră tehnică şi repetate schimbări tactice de joc. Raul a reuşit să încline balanţa partidei în favoarea sa prin excelente plasamente ale mingii atât din apropierea fileului cât şi din poziţii defensive. Passingurile pe forehand şi accelerările eficiente ale mingii au dezechilibrat jocul adversarului aducând victoria la final scor 6-0:6-3. Dragan, după un prim set de acomodare mai puţin reuşit, a revenit cu o nouă tactică de joc evident agresivă, cu dese urcări la fileul şi astfel a câştigat puncte spectaculoase dar nelegate în meci. Răbdarea în desfăşurarea schimburilor prelungite şi bună deplasare pe suprafaţă terenului din partea ambilor combatanţi au ridicat nivelul sportiv al partidei. De această dată punctul se contorizează în taloul echipei Hella 1.

În cadrul grupei Challenger am consemnat întrecerea dintre reprezentantul echipei Zoppas, Ioan Ianțoc şi Alexandru Iordache pentru echipa Nokia 2. Ioan a reuşit să-şi impună ritmul de joc, a punctat adesea cu lovituri de forehand bine apăsate, smeciuri câştigătoare şi atât retururi cât şi servicii mai eficiente decât a adeversarului său. Cu toate că a contorizat destule greşeli neforţate mai ales pe urcările la fileu, a închis partida în favoarea sa cu scorul 6-2;6-4. Alexandru a încercat un joc de plasament ,dar sub presiune a scăpat prea multe mingi de sub control. Deşi a avut o bună deplasare pe suprafaţă de zgură,şi disponibilitate la efort, din cauza unor mici probleme medicale la mînă a făcut multe greşeli neforţate atât la serviciu cât şi la punctele decisive din meci. Astfel punctul victoriei s-a consemnat în dreptul echipei Zoppas.

Am mai consemnat şi rezultatele, în cadrul grupei Challenger:

–           Contitech prin Silviu Oana versus Waterford prin Iuliu Ranţa scor: 6-1;6-2,

–           Contitech prin Imbrea A. versus Waterford prin Adrian Țurai scor: 1-6;1-6,

–           Dublul Contitech prin Oana Silviu/Imbrea A. versus Waterford prin Marius Cristea/Cătălin Paşcalău scor: 6-7;1-6,

–           Zoppas prin Mezei Karoly versus Nokia 2 prin Cătălin Obrejan scor: 7-5;6-1,

–           Dublul Zoppas prin Cristian Ruthner/Gheorghe Petcov versus Nokia 2 prin Silviu Pop/Andrei Hustiuc scor: 6-1;6-0,

–           Mahle2 prin Gheorghe Vascan versus Waterford prin Iuliu Ranţa scor: 4-6;6-3;7-6,

–           Dublul Mahle 2 prin Gheorghe Vașcan/Caius Hogea versus Waterford prin Marius Cristea/Adrian Țurai scor: 2-6;4-6.

Mai menţionăm că partidele programate pentru duminică 12 iunie au fost reprogramate din cauza condiţiilor meteo nefavorabile.

Acest articol a fost publicat în Sport de masă, Tenis și etichetat cu , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Comentariile nu sunt permise.


Ultimele articole din categoria Sport de masă: