Dica şi Velcea cîştigă finale timişorene la „Trofeul Primăverii”

„A fost foarte bine, a fost o atmosferă de finală, în adevăratul sens al cuvîntului. Finalistele au dovedit o foarte bună atitudine, cu remarci atît pentru învingătoare cît şi pentru învinsă. Au progresat ca atitudine faţă de acum 6 luni, ce să mai spunem faţă de acum un an”, ne-a spus antrenorul Mihai Gavra la capătul finalei exclusiv timişorene a probei de 12 ani fete la „Trofeul Primăverii”, găzduit de Tenis Club Tivoli, şi care oferă speranţe că tenisul de cîmp timişorean reînvie.

(foto prima pagină: Nini Dica, timişorean învingător la 12 ani băieţi„Spun că a fost ca la o finală adevărată pentru că atitudinea a fost de asemenea manieră, atît în teren, cît şi în tribună, a părinţilor şi spectatorilor, care au privit şi au tăcut. Meciul a durat o oră şi jumătate pe ceas, iar fetele au avut doar treisferturi de oră pînă la startul finalei de dublu, în care erau implicate. Le-am întrebat, <vreţi să mîncaţi sau vreţi să jucaţi?>, şi au ales să joace. Doar o jumătate de sandwich, altfel ar fi fost balonate, şi au trecut şi la finala de dublu. Pe care au cîştigat-o! În total, au fost pe teren 3 ore şi 45 de minute, dintre care 3 ore au jucat, plus cu o încălzire de 30 de minute în prealabil”, a mai explicat profesorul Gavra pe seama turului de forţă dar cu mari satisfacţii a fetelor timişorence de 12 ani, Andreea Velcea şi Patricia Zeriu, triumfătoare în finala de dublu la 12 ani a turneului FRT de categoria I de pe Aleea Ghirodei: 6-4, 6-4 cu Sandra Bătrînu, o altă timişoreancă, şi severineanca Tutunaru.

Andreea Velcea, remarcabilă şi la Cupa UPC - CSM: promiţătoare

Andreea Velcea, triumf la "Trofeul Primăverii": la simplu şi la dublu, cu colega sa Patricia Zeriu

La simplu, Andreea Velcea a dispus în finală cu 6-2, 6-4 de colega sa de antrenament Patricia Zeriu, tot de la Sport4Fun Timişoara, impunîndu-se aşadar după ce a trecut în semifinale de favorita numărul 1, Tutunaru, iar în ultimul act de favorita numărul 2. Velcea, favorită numărul 3, a cîştigat aşadar şi la simplu, dar şi la dublu!

Iar pentru ca triumful timişorean la această categorie să fie suprem, şi finala băieţilor a fost tot o afacere a celor de pe Bega, Nini Gabriel Dica dispunînd în cea de-a treia finală la rînd avută cu Laurenţiu Boici, 6-4, 6-4, după ce la Sibiu se impunea învinsul său iar la Craiova era nevoit să abandoneze, accidentat, Boici cîştigînd înainte de… limită.

Interesant este că Dica, favorit numărul 2, de la Dyadora Timişoara, a întors în faţa băiatului de la CS Sport4Fun Timişoara de la 0-3 în setul doi. A fost cel mai greu joc pentru Dica, învingător în precedentele 3 spre finală cu doar 12 ghemuri cedate în total.

Altfel, la 14 ani, timişoreanul Paul Socarde, de la CSM, a pierdut împreună cu Vlad Oniţa (AMEFA Arad) finala la dublu băieţi, 2-6, 2-6 cu perechea Ilie – Abrudan, care de fapt şi-au disputat finala şi la simplu, după ce bănăţeanul era eliminat în semifinale de Ilie (favorit numărul 2; CS Koffe), cu 6-4, 6-4.

Maia Benea, timişoreanca de la 10 ani simplu fete, s-a clasat a patra într-un turneu final dominat de numărul 1 în România la această vîrstă, Iulia Dună, din Sighetu Marmaţiei. Nimrod Nemeş, de la Voinţa Oradea, a cîştigat la 10 ani băieţi.

Întrecerea pe categorii de vîrstă a copiilor, găzduită în fieful TC Tivoli, condus de Ovidiu Pop, va fi urmată de un al doilea turneu timişorean în aer liber, la Giroc, pe baza lui Ovidiu Şola, unde aceiaşi protagonişti se vor duela din 7 aprilie pentru noi onoruri. A ieşit soarele în tenisul juvenil timişorean…

 

Acest articol a fost publicat în Sport juvenil, Tenis și etichetat cu , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


2 × = zece

 


Ultimele articole din categoria Sport juvenil: