Dyadora, locul 3 la Naţionalul de dublu, Dica – finalist la U12

Veşti bune nu doar de la vîrful tenisului de cîmp autohton, triumfător într-o încleştare din Cupa Davis, ci şi din sistemul juvenil local, reprezentat în această lună cu clasări pe podium de către CS Dyadora, la Campionatul Naţional pe echipe de dublu, unde a cîştigat finala mică, respectiv prin Nini Dica, finalist al „Trofeului Victor Hănescu”, turneu de categoria A la U12.

Nini Dica, de la CS Dyadora, este la al doilea podium al Campionatelor Naţionale

Dintre copiii Timişoarei participanţi în această lună la diverse concursuri de tenis de cîmp s-au evidenţiat, din nou, Andreea Velcea şi Nini Dica, ambii participînd la un puternic turneu de categoria A, la vîrsta U12, desfăşurat la Curtea de Argeş. Atît Velcea cît şi Dica au reuşit victorii la adversari mai bine clasaţi la categoria de 12 ani, junioara oprindu-se în semifinală iar Dica ajungînd pînă în ultimul act, în prima sa finală la un Circuit Naţional de 12 ani.

Andreea Velcea, legitimată la CS Sport4Fun Timişoara şi favorită numărul 4 în Argeş, a ajuns între cele mai bune 4 junioare ale turneului, din 32, după două victorii, cedînd în semifinală cu 3-6, 0-6 Andreei Prisăcariu, de la Politehnica Bucureşti.

Nini Dica, favorit numărul 5, de la CS Dyadora (Giroc), a reuşit 3 victorii, cu care a acces în finală, pierzînd cu 5-7, 2-6 în faţa lui Theodor Foia, de la Performer Iaşi. Juniorii timişoreni au avansat pînă în fazele finale şi în întrecerile respective de dublu ale aceluiaşi turneu dotat cu „Trofeul Victor Hănescu”, din cadrul Campionatului Naţional al F.R. Tenis, la U12.

După circuitul naţional de 12 ani, tot la Curtea de Argeş a avut loc şi Campionatul Naţional pe echipe de dublu, unde Timişoara a fost reprezentată de Clubul Sportiv Dyadora, condus de vicepreşedintele F.R. Tenis, Ovidiu Şola. Din echipa clubului Dyadora au făcut parte Nini Dica, Filip Jianu, Sandra Bătrânu şi Patricia Zeriu.

Tabloul acestui Campionat Naţional a fost de 8 echipe, jucându-se 3 meciuri în fiecare tur şi anume dublu băieţi, dublu fete şi dublu mixt. Dyadora Team a obţinut un important loc 3, după meciuri foarte plăcute şi disputate. Astfel, în primul tur a trecut cu 3-0 de TC Bucureşti, prin victoriile lui Jianu cu Dica, Bătrânu cu Zeriu respectiv Zeriu cu Jianu, iar semifinala a pierdut-o cu 0-3 în faţa campionilor naţionali, LPS CSS Constanţa.

Finala mică a fost în schimb adjudecată de copiii Timişoarei, cu 2-1 în dauna lui CSS Mediaş, prin dublul băieţi Jianu – Dica respectiv dublul mixt Zeriu – Dica.

Nini Dica este la al doilea podium în cadrul campionatelor naţionale, în timp ce toţi ceilalţi componenţi ai echipei au urcat pentru prima dată treapta unui podium la un campionat naţional. Pentru Andreea Velcea şi Nini Dica urmează la mijlocul lunii octombrie selecţia naţionala de 11 ani, cel mai important turneu pentru micuţi în acest an. Radu Cojocaru, un alt tânăr jucător de tenis timişorean, speră să prindă ultimul loc al selecţiei naţionale, la care participă doar primii 8 jucători din România, atît la fete cît şi la băieţi.

Acest articol a fost publicat în Sport juvenil, Tenis, Timişene și etichetat cu , , , , , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


× 4 = treizeci sase

 


Ultimele articole din categoria Sport juvenil: