Etapa a III-a în „Cupa Helios la tenis pentru corporaţii” aduce şi tiebreak-urile. Se ascute lupta!

Suflarea din tenis este cu ochii pe ascensiunea Simonei Halep la Roland Garros, unde a cedat doar 18 ghemuri în primele 4 tururi şi este la doar două partide distanţă de ultimul act al turneului, dar şi practicanţii amatori au întrecerea lor, cel de-al treilea weekend de jocuri în ediţia din 2014 a „Cupei Helios la tenis pentru corporaţii” aducând dispute vii, dinamice şi revărsate în tiebreak-uri…

Cel de al treilea weekend al „Cupei Helios pentru corporaţii” a început cu doua partide restanţă. Reprogramate pentru vineri 30 mai, disputele Haufe – Kromberg (dublu) şi Alcatel 3 – Kromberg (simplu) au beneficiat de răcoarea serii, dezvăluind noi ambiţii competiţionale. Astfel, perechea Nestorovici Alexandăr & Faur Eleodor s-a impus în faţa adversarilor Păiusan Caius & Hander Răzvan în doua seturi, 6-4; 6-1, respectiv Obrejan Cătălin a câştigat la Scarlete Lucian, scor 6-4; 6-3.

Ziua de sâmbătă, 31 mai, a debutat cu întâlnirea de dublu dintre cuplul Marcu Bogdan şi Gal Adrian reprezentând Continental, iar pentru Kromberg au jucat Scarlete Lucian şi Adaş Radu. Perechea echipei Continental, mai experimentată, completându-se mai bine în teren, ne-a încântat cu un joc inteligent , neforţat , de plasament , beneficiind de o largă paletă tehnică a loviturilor câştigătoare. Partenerii lor de întrecere, Scarlete şi Adaş, folosind  preponderent lovituri plate şi slice cu tentă clar defensivă, depăşiţi atât tehnic cât şi tactic, se mulţumesc cu o partidă frumoasă de tenis, acceptând înfrângerea. Scor final 6-2; 6-1.

Cu acelaşi 6-2; 6-1 s-a impus şi perechea Nestorovici Alexandăr & Eleodor Faur, de la Haufe, în detrimentul celor de la Alcatel3, Neţoe Sebastian respectiv Baba Daniel. Am asistat la o partidă frumoasă, cu ambiţii evidente de ambele părţi, în care schimburile  prelungite cu mingi plasate în adâncime au întregit spectacolul. De o parte a terenului de zgură am evaluat un plasament bun în teren, cu incursiuni agresive la fileu şi un plus de luciditate la mingile decisive. De cealaltă parte un joc temperamental, ambiţios, plasamente la limită, punctat însă cu prea multe greşeli personale în special pe loviturile de rever.

Caracterizată de combativitate şi  fairplay avea să fie şi confruntarea ce a urmat! Cuplul Roşca Răzvan & Bârsan Sorin, pentru Yazaki, a întâlnit perechea mixtă Rocşoreanu Sorina & Preda Alexandru, reprezentând Hella1. Partidă extrem de echilibrată, cu ruperi de ritm şi reuşite la fileu de ambele părţi. Mai bine echilibraţi tehnic, insistând pe slăbiciunile adversarului, jucătorii echipei Yazaki îşi adjudecă victoria cu un strâns 6-4; 7-6 (8-6) – foto.

Cu o deosebită disponibilitate de joc, Nestorovici Alexandăr câştigă şi partida de simplu în faţa lui Neţoe Sebastian. Confruntarea, mult mai echilibrată decât o arată scorul, dezvăluie o atitudine competiţională deosebită din partea ambilor jucători, alternând loviturile adânci, repetate din spatele terenului cu puncte câştigate din câteva schimburi. Ajutat de serviciu, o buna alternanţă stânga/dreapta a loviturilor şi reuşind multiple atacuri eficiente la fileu, Nestorovici controlează  întrecerea, înclinând balanţa victoriei spre echipa sa. Consemnăm deci Haufe – Alcatel3: 6-1; 6-1.

În continuarea competiţiei s-a desfăşurat meciul de simplu dintre echipele Hella1 şi Yazaki, avându-i ca protagonişti pe Preda Alexandru respectiv Roşca Răzvan. După un prim set foarte echilibrat, atât cu reuşite cât şi cu greşeli neforţate din partea ambilor jucători, a doua parte a confruntarii îl gaseşte pe Preda cu o atitudine mult mai bine îngijită în desfăşurarea punctelor. Beneficiind de un prim serviciu puternic, o tehnică bună  şi o viteză superioară imprimată mingii, acesta rupe echilibrul partidei încheind al doilea set mai categoric. Roşca reuşeşte o abordare agresivă în apropierea fileului dar depăşit de tehnica superioară şi ritmul de joc accelerat impus de adversar, cedează confruntarea. Aşadar scorul înregistrat, 7-6 (7-4); 6-1.

Un alt meci de simplu al zilei caracterizat de fairplay s-a desfăşurat între Dumitrescu Florin şi Maier Lucian, reprezentând echipele Continental respectiv Kromberg. Dumitrescu, mai lucid în tactica de joc aplicată, controlul punctelor în special în apropierea fileului şi plasamente în cross câştigătoare, închide în final partida cu un simetric 6-1; 6-1. Maier a arătat lovituri tehnice, corect executate, punctate adesea de greşeli personale, în special pe backhand, mai având ceva de lucrat la serviciu.

Cel de-al doilea meci de simplu dintre echipele mai sus menţionate i-a avut protagonişti pe Bârlog Alin şi Păiuşan Caius. Menţionăm că de curând reprezentantul echipei Continental a reuşit rezultate notabile la un turneu popular de tenis la amatori. Paiuşan, de la Kromberg, a făcut o bună partidă, crescând ca valoare tehnică de la un turneu la altul . A arătat o deosebită mobilitate în teren şi o bună dispoziţie de joc în special la atacul agresiv din apropierea fileului, mai puţin inspirat pe rever şi la loviturile din deplasare. Bârlog, dovedind din nou forma bună în care se află, controlează majoritar partida, cu un joc variat stânga/dreapta, reuşind multe puncte câştigătoare pe backhand-ul adversarului, şi închide confruntarea în favoarea sa. Scor final, 6-2; 6-0.

Punctul câştigător în economia grupei dintre echipele Hella1 şi Yazaki l-a adus Păunel Ciprian în disputa cu Bârsan Sorin. Stilul de joc mai agresiv, cu veniri dese la fileu, stopurile tăiate, un plus de presiune pe serviciu şi menţinerea mingii în profunzimea terenului au fost atuurile sale. Bârsan afişează un stil defensiv cu mingi înalte bazat prea mult pe greşeala adversarului, multe loburi alternate de scurte la fileu , şi scăpari repetate pe rever. Jucătorul Hella1 închide partida cu scorul 6-1; 6-4.

Penultimul meci al zilei, între Sviderka Tiberiu, de la Alcatel2, şi Glava Horaţiu, reprezentând Contiteh, a avut o desfăşurare relaxata, cu puncte câştigate neforţat doar prin plasamente inteligente ale mingii. Având un plus la serviciu, gestionare mai bună a punctelor în meci, şi plasarea câştigătoare a mingilor în profunzime, Sviderka aduce victoria echipei sale cu scorul 6-1; 6-2. Glava menţinând un joc defensiv, mai are de lucrat la serviciu cât şi la controlul mingii în teren.

Închiderea zilei de sâmbătă în cadrul „Cupei Helios pentru corporaţii” a revenit partidei de simplu dintre echipele Hella2 şi Alcatel3. Astfel, Berghianu Otniel a dispus de Baba Daniel în două seturi, scor 6-2; 6-0. Confruntarea, deşi scorul nu o arată, a fost frumoasă, cu mingi lungi şi schimburi repetate. Ambiţiile aruncate în joc au dus la prea multe greşeli neforţate , şi cu toată energia alocata punctelor câştigătoare, confruntarea a fost adjudecată de jucătorul care a greşit cel mai puţin.

Iar spectacolul pe zgură continuă sub impulsul marelui Grand Slam de la Paris: Roland Garros! La cât mai multe victorii!

* Cupa Helios la tenis pentru corporaţii este organizată de Helios Sport Club pe baza sportivă Helios din B-dul Iosif Bulbuca 21, în sud-estul Timişoarei, iar Sporttim este partener mediatic.

Acest articol a fost publicat în Sport de masă, Tenis și etichetat cu , , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


8 × = patruzeci opt

 


Ultimele articole din categoria Sport de masă: