Fără menajamente pe căldură. Al doilea week-end de meciuri în Cupa Helios la tenis pentru corporații

Întrecerile celei de-a şasea ediţii a Cupei Helios la tenis de câmp pentru corporaţii din zona de vest a ţării au continuat la sfârșitul săptămânii trecute iar partidele au fost aprig disputate, desfăşurate fără economii la energia fizică și în ciuda temperaturilor ridicate din termometre.

În cadrul grupei Masters am consemnat două meciuri de simplu ale zilei, dintre echipele Continental respectiv Hella 1. Prima confruntare i-a avut ca protagonişti pe Adrian Gal reprezentând cea dintâi echipă şi pe Alexandru Preda de la cea de a doua. O partida cu un bun ritm de joc, dar destul de dezechilibrată din punct de vedere tactic.  Adrian a etalat o abordare calmă, răbdătoare a schimburilor de mingi în timp ce Alexandru  frustrat adesea de execuţiile nereuşite a presărat jocul său cu numeroase greşeli neforţate. Buna intuiţie şi iniţiativa în conducerea punctelor a înclinat balanţa partidei în favoarea lui Adrian, care închide scorul la 6-1;6-2 aducând punctul echipei  Continental. Cea de a doua confruntare i-a regăsit  de o parte a fileului pe reprezentantul echipei Continental Sorin Nica, şi de cealaltă parte pe Octavian Jurcoane din partea echipei Hella 1. Întrecerea extrem de echilibrată cu dese răsturnări de scor avea să facă diferenţa la final doar prin parametrul rezistenţei fizice. Partida  de o bună factură tehnico tactică, a avut dese ruperi de ritm şi raliuri frumoase executate din partea ambilor  jucători. În timp ce Octavian a excelat la începutul partidei în special prin passing-uri executate în lung de linie şi un prim serviciu mai apăsat, Sorin a reuşit să revină în meci în setul secund şi să preia iniţiativa mărind constant presiunea pe adversar. Astfel a închis tabela cu scorul 3-6;6-4;6-3 în favoarea sa. Aşadar Continental şi-a adjudecat şi cel de-al doilea punct în confruntarea cu Hella 1…

În aceeaşi grupă s-au mai jucat partida de simplu între echipele Continental prin Paul Brancu versus Nokia 1 prin Raul Haţegan, scor 6-1;6-1, şi partida de dublu între Continental prin Ovidiu Martin/Teodor Laurenţiu versus Nokia 1 prin Tiberiu Sviderka/Nicu Braşoveanu, scor: 6-1;6-0.

În cadrul grupei Challenger am consemnat partida de simplu dintre Adrian Turai reprezentantul echipei Waterford respectiv Cătălin Obrejan din partea echipei Nokia 2. Confruntarea a fost destul de echilibrată deşi scorul final nu o arată, cu plasamente eficiente ale mingii din partea ambelor părţi. Cătălin a reuşit câteva puncte spectaculoase dar izolate în economia partidei. Copleşit adesea de greşeli neforţate atât la serviciu cât şi în timpul jocului cedează prematur conducerea punctelor şi  implicit întrecerea. Adrian  ajutat de un prim serviciu sliced şi o bună direcţionare a loviturilor în adâncimea terenului a reuşit să dezechilibreze adesea adversarul şi să preia iniţiativa in apropierea fileului, închizând meciul la un simetric 6-1;6-1, echipa Waterford adjudecându-şi punctul pe tabela de scor.

În aceeaşi grupă s-au mai jucat partidele…

– simplu între echipele Nokia 2 prin Alexandru Iordache versus Waterford prin Adrian Zbercea, scor: 6-1;6-0

– între echipele Hella 2 prin Daniel Ghiuzan versus Mahle 2 prin Marian Dima scor: 6-0;6-0

– între Hella 2 prin Costea Andrei versus Mahle 2 prin Cosmin Moţiu scor: 4-6;7-5;7-5

– între echipele Zoppas prin Karoly Mezei versus Contitech prin Silviu Oană scor: 6-2;6-4

– între Zoppas prin Gheorghe Petcov versus Contitech prin Bogdan Chirică scor: 7-5;3-6;5-7

– de dublu între echipele Nokia 2 prin Alexandru Iordache/Silviu Pop versus Waterford prin Iuliu Ranta/Marius Cristea scor: 7-6;6-1

– Zoppas, prin Mirel Grămadă /Cristian Ruthner versus Contitech prin Silviu Oană/Ştefan Berceanu scor: 6-1;6-0.

Acest articol a fost publicat în Sport de masă, Tenis și etichetat cu , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Comentariile nu sunt permise.


Ultimele articole din categoria Sport de masă: