Finală timişoreană Zeriu – Velcea la Pamira, în Sibiu, şi o alta „în cărţi”: Boici – Dica

Un consistent contingent de tineri sportivi timişoreni s-a aliniat zilele trecute la turneul de categoria I dotat cu „Trofeul Pamira”, organizat de CS TC Pamira Sibiu, o competiţie sub egida F.R. Tenis.

Andreea Velcea, remarcabilă şi la Cupa UPC - CSM: promiţătoare

Andreea Velcea, cu diploma, remarcabilă în 2011 şi la Cupa UPC - CSM: promiţătoare

Iar juniorii de pe Bega nu doar că s-au prezentat dar par a-şi disputa finalele „în familie”. Astfel, la categoria de vîrstă 12 ani, la masculin, Laurenţiu Boici, favorit numărul 1 al întrecerii, de la Sport4Fun Timişoara, a trecut şi de concitadinul său Radu Cojocaru (favorit numărul 7; CSM Timişoara), cu 7-5, 6-3, după ce ambii se calificau cu succese identice, 6-1, 6-0, din optimile de finală.

Boici e favorit în semifinala de marţi cu Radu Macovei (Pro As Sibiu), în vreme ce de pe cealaltă ramură a tabloului de 32 de participanţi vine în trombă un alt timişorean, deja cîştigător la turnee din 2012, şi anume Nini Gabriel Dica, favoritul numărul 2, de la Dyadora Timişoara, care a ajuns între ultimii patru cu un 6-3, 6-1 cu petroşeneanul Boghian. În semifinale, marţi, tenismanul-fotbalist Dica va da piept lui Elias Licău (CSS Petroşani), favorit numărul 6.

Timişoreanul Mihai Vasii-Kolla s-a aflat şi el tot între cei 32 la simplu băieţi, fiind eliminat prematur.

Dacă băieţii mai au de transpirat pentru o finală bănăţeană pe Cibin, în schimb omoloagele lor, concurînd la 12 ani feminin, şi anume Patricia Zeriu şi Andreea Velcea, favoritele numărul 1 şi 2, ambele de la Sport4Fun Timişoara, îşi vor disputa finala probei! Zeriu a trecut în semifinale de petroşeneanca Filipovici iar fiica lui Valentin şi Firuţa Velcea de medieşeanca Floca-Oprea, cu 6-3, 3-6, 6-0, ocazie cu care s-a pierdut primul set la Sibiu de către una dintre pretendentele de pe Bega.

La 14 ani masculin, Paul Socarde (CSM Timişoara) a fost eliminat în optimile probei iar cu Vlad Oniţa (AMEFA Arad) s-a aflat între cele 8 perechi în proba de dublu băieţi, categoria U14, neintrînd însă în semifinale.

În fine, timişorence şi la 14 ani feminin, Diana Cucălan, favorita numărul 3, de la CSM Timişoara, ajungînd pînă în semifinale, iar Paula Bota (Dyadora Timişoara), fiind eliminată în sferturi.

 

Acest articol a fost publicat în Sport juvenil, Tenis și etichetat cu , , , , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


6 − = doi

 


Ultimele articole din categoria Sport juvenil: