Finale timişorene în „Trofeul Primăverii”, la Tenis Club Tivoli

„Este o generaţie bună de 11-12 ani acum în Timişoara, sunt copii talentaţi”, a remarcat Mihai Gavra, antrenor al colegelor de antrenament care marţi la ora 11 îşi vor disputa finala „Trofeului Primăverii”, primul turneu în aer liber găzduit de Timişoara în 2012, la baza Tenis Club Tivoli. Patricia Zeriu, de la Sport4Fun Timişoara, venită după două ultime turnee cîştigate la rînd, va juca în finală cu colega de club Andreea Velcea, cele două avînd şi finala la dublu, după ce au trecut de petroşenencele Lazăr şi Mihai. La fel, băieţii timişoreni Boici şi Dica şi-au confirmat statutul de favoriţi, ajungînd pentru a treia oară faţă în faţă în finale în nici o lună…

Disputat pe 5 terenuri ale clubului de tenis de cîmp de pe Aleea Ghirodei 32, dintre care 3 afară şi două, de nevoie, menţinute încă „în balon”, turneul de copii pe mai multe grupe de vîrstă, pentru băieţi şi fete, unele categorii de concurs avînd şi probe de dublu, a consemnat luni un dublu triumf timişorean în semifinalele la 12 ani fete, Patricia Zeriu (Sport4Fun Timişoara) trecînd cu 6-0, 6-1 de Sandra Bătrînu, fiica ex-fotbalistului polist Florin Bătrînu, iar Andreea Velcea, fiica antrenorului alb-violeţilor, Valentin, întorcînd în faţa favoritei numărul 1, Luminiţa Tutunaru, cu 6-7, 6-2, 6-1.

Iar pentru ca senzaţia progresului generaţiei de 11-12 ani a Timişoarei să fie completă, şi băieţii localnici au repetat succesele din ultima vreme din ţară, impunîndu-se şi pe teren propriu, Laurenţiu Boici cu 6-4, 6-4 iar Nini Dica 6-3, 6-4, urmînd a-şi disputa la rîndul lor finala.

„Au fost tablouri de concurs destul de mari la 12 ani băieţi şi fete şi avînd copii destul de bine clasaţi pe ţară. A debutat cu ocazia acestui turneu şi Darius Pop, fiul directorului turneului nostru, Ovidiu Pop, la 10 ani, grupă în care au concurat 3 dintre primii 10 din ţară, la fete concurînd aici chiar locul 1 din ţară”, a mai explicat Mihai Gavra, anticipînd puţin finala la 12F de mîine de la ora 11. „Patricia şi Andreea au progresat foarte mult şi tehnic, dar s-au şi maturizat, iar Patricia a cîştigat ultimele două turnee la care a participat, vine victorioasă. Avem şi în week-end-ul următor un turneu în aer liber în Timişoara, la Giroc, iar apoi, la începutul lunii mai, în Croaţia, plus la Bucureşti, un turneu internaţional; apoi la Budapesta, în iunie, ceea ce constituie ieşirile lor internaţionale, să-şi cunoască generaţia, să vadă atmosfera turneelor de afară, cum se manifestă celelalte jucătoare, copiii, părinţii, o experienţă nouă şi benefică lor. Sunt foarte mulţumit de progresul lor, sunt foarte conştiincioase, şi le ajută şi fizicul, sunt puternice, au forţă nativă. Iar condiţiile au fost bune pentru antrenament în această iarnă, în baloane la Tivoli”.

Aşadar primul turneu din 2012 organizat în aer liber în Timişoara, de Tenis Club Tivoli, pe strada Ghirodei 32, avîndu-l arbitru principal de concurs pe Gheorghe Schipor, se află deja în pragul finalelor…

12 jucători au fost pe tabloul principal la 10 ani băieţi, dintre care 7 din Timişoara, de la cluburi ca CSM, Sport4Fun, TCAS sau Tivoli, în semifinale ajungînd primii 4 favoriţi, care au pierdut doar două ghemuri în toate cele 8 seturi cîştigate. Dintre semifinaliştii din Petroşani, Oradea şi Sibiu s-au ales ultimii doi, Nicula (Pamira Sibiu) şi Nemeş (Voinţa Oradea), care vor lupta pentru punctele acestui turneu de categoria I în calendarul F.R. Tenis.

Patru jucătoare au acces în turneul final la 10 ani fete, disputat sub forma unui campionat, cu Maia Benea (CSM Timişoara) în careul de aşi, iar 20 de participanţi au ajuns pe tablou la U12 băieţi, dintre care 13 din Timişoara, inclusiv de la gruparea Dyadora. Semifinalele Radu Cojocaru (CSM Timişoara; favorit numărul 6) – Nini Dica (Dyadora; 2) şi Laurenţiu Boici ( Sport4Fun; 1) – Elias Licău (CSM Petroşani; 7) au fost aşadar tranşate de Boici şi Dica, aspiranţi care s-au mai întîlnit în martie în două finale în ţară, la Sibiu respectiv Craiova. În Ardeal s-a impus Dica, în Oltenia, prin abandon, Boici…

Dintre cele 18 jucătoare la 12 ani fete 7 au fost din Timişoara, semifinalele fiind tranşate de colegele dar şi rivalele unei finale precedente, din martie: Andreea Velcea (Sport4Fun; 3)  – Luminiţa Tutunaru (Alesio Pascali; 1) şi Patricia Zeriu (Sport4Fun; 2) – Patricia Bătrînu (Dyadora; 4)

16 concurenţi pe tablou la 14 ani băieţi, dintre care 9 din Timişoara, unii dintre ei, şi anume Florin Saftencu, Paul Socarde (favorit numărul 4) şi Denis Bogdan, cu toţii de la CSM, ajungînd în sferturi. De unde doar Socarde a mers luni mai departe, 6-3, 6-3 cu Alex Andrei Stokker (Sănătatea Oradea). Totodată, timişoreanul Socarde e în semifinale la dublu, făcînd pereche cu Vlad Oniţa (AMEFA Arad).

 

Acest articol a fost publicat în Sport juvenil, Tenis și etichetat cu , , , , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


patru − 1 =

 


Ultimele articole din categoria Sport juvenil: