Francezii Blancaneaux – Khlif şi Jahren (Norvegia) – Zandberg (Israel) câştigă la dublu „Wilson-Tivoli Trophy”. Andreea Amalia Roşca, în finala de simplu de la Timişoara

Cea de-a 19-a ediţie a „Wilson-Tivoli Trophy” şi-a desemnat deja primii laureaţi la Tenis Club Tivoli din estul Timişoarei, în probele de dublu ale fetelor respectiv băieţilor, urmând a primi verdictele finale şi la simplu.

Proba de dublu băieţi a competiţiei internaţionale juvenile din cadrul circuitului ITF Juniors, turneu de gradul 3 disputat pe terenurile de zgură ale Tenis Club Tivoli de pe Aleea Ghiroda, a fost adjudecată de favoriţii numărul 1 Geoffrey Blancaneaux şi Noe Khlif, din Franţa, care au obţinut a patra şi ultima victorie în estul Timişoarei dispunând în finală de australianul Raschiatore şi britanicul Stewart, cu 6-1, 2-6, 11-9. Triumfătorii se calificau după mare luptă, cu 12-10 în setul decisiv, şi în turul II al întrecerii, în dauna maghiarilor Kotorman şi Szintai, iar în semifinale treceau de perechea britanică Clarke – Walters, în vreme ce pe cealaltă jumătate a tabloului cu 16 perechi la start sârbii Grbic şi Vukicevic erau eliminaţi în penultimul act.

La dublu fete, perechea junioarelor românce Ioana Guna – Andreea Amalia Roşca a fost depăşită la mare luptă în finală, de Pauline Jahren, din Norvegia, şi Talya Zandberg, din Israel, favoritele numărul 4 învingând cu 6-3, 2-6 şi 10-8. Guna şi Roşca au meritul de a le fi eliminat în semifinale pe sârboaica Kozarov şi canadianca Suresh, învingătoare în sferturi ale favoritelor numărul 1, indianca Singh şi britanica Hutchinson, pe când Jahren şi Zandberg au profitat în penultimul act de neprezentarea perechii britanice Axon – Burrage.

Andreea Amalia Roşca are în schimb ocazia să se revanşeze în cea de-a doua finală pe care o dispută în competiţia începută weekendul trecut în tradiţionala „casă” a tenisului de câmp timişorean de la Clubul Tivoli, favorita numărul 4 repurtând deja 4 triumfuri, după o semifinală în care a trecut de favorita numărul 2 Anastasia Mikheeva, din Regatul Unit, cu 6-2, 3-6, 6-2. În finală îi va sta în cale canadianca Anjana Suresh, care în turul 2 trecea de Ojasvinee Singh, din India, favorită numărul 1, cu 2-6, 6-1, 6-2.

România n-are reprezentanţi şi în finala băieţilor, după ce cugireanul de mână stângă Bogdan Borza, favorit numărul 2, a fost întrecut în penultimul act de favoritul numărul 2 Marco Mosciatti, din Italia, cu 6-1, 6-3. Finală italo – maghiară, David Szintai ajungând în ultimul act tot după 4 victorii, fără însă a pierde nici un set, ultima în dauna francezului Blancaneaux.

 

 

Acest articol a fost publicat în Tenis și etichetat cu , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


sapte × 7 =

 


Ultimele articole din categoria Tenis: