GALERIE FOTO. Timişoara BRD Challenger, cu calificări autohtone: Crivoi trece lin de Linzer, Ungur – just cu Giustino

Care a fost continuarea în cadrul celei de-a doua ediţii a internaţionalului de tenis de cîmp Timişoara BRD Challenger 2013, pe bătrîna „Electrica”, într-un din păcate deranjant zgomot răzbătînd de pe şantierul învecinat, a punctat din nou în scris și prin foto-obiectiv un fost laureat juvenil la nivel naţional, încă practicant şi ghid pentru învăţăcei, Adrian Ardelean…

Challengerul timişorean a continuat ieri, joi 4 iulie, cu două victorii superbe ale protagoniştilor noştri, Victor Crivoi respectiv Adrian Ungur. Mai puţin inspirat, Marius Copil a trebuit din nefericire să părăsească întrecerea încă din turul II al tabloului principal…

Aşadar, pe terenul central al bazei Electrica s-au întîlnit în cadrul optimilor Victor Crivo şi Michael Linzer, un austriac venit din calificări şi după eliminarea favoritului numărul 7, un tunisian.

Sportivul român a început meciul cu un bun tonus, practicând un tenis clasic, curat, cu lovituri lungi din spatele terenului. Austriacul a încercat o tactică de fragmentare a jocului inca din debutul acestuia, folosindu-se de repetate stopuri la fileu. Cu o buna mobilitate în teren şi găsind răspunsuri eficiente la presiunile adversarului, Victor închide primul set la 6-3.

În cel de-al doilea set Michael echilibrează jocul. Un prim serviciu mai apăsat şi urcările repetate la fileu pun presiune pe jucătorul nostru, reuşind break-ul la scorul 3-2. Şi de această dată răspunsul sportivului nostru nu întîrzie să apară: deschizînd mult jocul în extreme, cu accelerări pe mingi decisive, Victor reuşeşte re-breakul şi nu mai cedează conducerea partidei pînă la final.

Consemnăm deci scorul final 6-3, 6-4…

Cel de-al doilea meci a adus faţă în faţă pe Adrian Ungur şi italianul Giustino. O partidă mult mai spectaculoasă, cu inversări de scor, viteze superioare ale mingii, execuţii tehnice de excepţie. Jucătorul peninsular începe confruntarea vizibil complexat de valoarea adversarului său, dar reintră ambiţios în joc spre finalul setului întîi, cînd reuşeşte să echilibreze scorul şi să amîne deznodămîntul pentru tie-break.

Jucînd cu acceleraţia la cote superioare, Giustino trece primul set în contul său, scor 7-6. Al doilea set aparţine fără echivoc jucătorului român, care schimbă registrele jocului, rupând ritmul impus de adversar. Lovituri tehnice diverse bine executate, dezechilibrează tactica impusă de italian şi Ungur îşi adjudecă setul cu un scor categoric: 6-0.

Setul decisiv se joacă extrem de echilibrat pînă la scorul de 2-2, cînd apar primele semne de oboseală, Giustino cedînd iniţiativa jocului. Ungur forţează raliurile, mărind viteza de joc şi, pe fondul greşelilor repetate ale adversarului, cîştigă al treilea set şi deci partida cu scorul 6-7, 6-0, 6-2, în apluzele spectatorilor.

Din păcate, deşi am asistat la o nouă zi minunată a tenisului ca sport, lucrările edilitare demarate de către autorităţile locale au bruiat cu zgomot de buldozere şi picamere un eveniment internaţional ce se doreşte a fi un succes în palmaresul timişorean…

Acest articol a fost publicat în Tenis și etichetat cu , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


cinci + = 6

 


Ultimele articole din categoria Tenis: