Jocuri bune aprind primele orgolii. Ce va fi sâmbătă?

Cupa Helios la Tenis pentru Corporaţii, aflată la ediţia inaugurală în organizarea Helios Sport Timişoara, îşi intră serios în drepturi, sâmbătă 28 mai sportivii amatori reprezentând opt companii din oraş aliniindu-se la startul celei de-a doua etape a competiţiei, care prinde încet viteză. Astfel, Hella şi Alcatel vor inaugura ziua de tenis de mâine începând cu ora 10, Cmed şi Continental se vor înfrunta de la ora 11, FM Logistic şi Alcatel GNOC vor intra pe terenuri la ora 11,30, iar Kromberg&Schubert şi Contiteh de la ora 13.”

(Calupul tuturor informaţiilor de la competiţia Cupa Helios pentru corporaţii poate fi accesat dând clic pe afişul cu acelaşi nume din prima pagină).

Încă înaintea startului competiţiei, viitorii adversari leagă primele prietenii

Încă înaintea startului competiţiei, viitorii adversari leagă primele prietenii

Prin înscrierea şi celei de-a opta echipe, Kromberg&Schubert, întrecerea are două grupe a câte 4 formaţii, urmând ca primele două clasate din fiecare grupă să formeze turneul final, unde vor juca pentru locurile 1-4, iar ultimele 2 clasate din fiecare grupă vor forma turneul ce va stabili ocupantele locurilor 5-8.

Înainte de a prezenta programul meciurilor etapei a doua, de sâmbătă 28 mai, iată câteva considerente pe marginea rundei de debut, de sâmbăta trecută, când startul Cupei Helios la Tenis pentru Corporaţii, ediţia 2011, a fost dat de meciul de simplu băieţi al echipelor Continental Automotive Romania, prin Daniel Orza, respectiv FM Logistic prin Ianisevshi Victor. A fost un frumos duel inaugural, în care am putut admira două stiluri diferite de joc, unul cu accente defensive bazat pe retururi bine plasate, mingi slaisate şi apariţii surpriză la fileu, practicat de Victor, şi altul mai agresiv, cu mingi liftate şi pasante bine executate practicat de Daniel, care avea să se impuna în final cu 6-4; 6-2.

Organizatorii turneului au luat pulsul competiţiei încă de la primele mingi, nefiind zgârciţi deloc cu sfaturi şi sugestii  pentru toţi concurenţii, indiferent de echipele pe care le reprezentau. Al doilea meci al turului întâi s-a disputat între echipa Alcatel Lucent GNOC, reprezentată de Haţegan Dan, şi echipa CMed reprezentată de Hodorog Bogdan. A rezultat o partidă frumoasă, cu un plus de viteza, între doi jucători cu valenţe de atac, puncte adjudecate din două-trei schimburi de mingi cu tactici bine aplicate. Am putut remarca servicii apăsate bine plasate şi o întreagă gamă de lovituri, de la stop-slice la smeciuri, retururi şi pasante liftate bine executate. Victoria i-a revenit repezentantului Alcatel, ce a dat dovadă de o mai bună plasare a mingii în teren, o presiune în plus asupra adversarului, care, şi din  cauza prea multor greşeli neforţate a cedat cu 6-0; 6-2.

Eugen Stanici (Alcatel) a dispus de Eugen Iordache, din echipa orange, ContiTech

Eugen Stanici (Alcatel) a dispus de Eugen Iordache, din echipa orange, ContiTech

Cel de al treilea meci al zilei s-a desfăşurat între Stanici Eugen, reprezentând Alcatel Lucent Romania respectiv George Iordache reprezentand ContiTech Romania, „echipa orange” a turneului, conform culorii tricourilor purtate. Un meci mai dezechilibrat din punct de vedere tehnic dar la fel de spectaculos şi motivant ca toate partidele Cupei Helios, remarcabil prin sportivitate, fair-play şi o atmosferă competitivă susţinută şi de echipa nejucătoare, aflată pe bancă. Am putut admira servicii plate puternice, lovituri liftate, un control bun al efectelor aplicate mingii din partea lui Eugen, iar de cealaltă parte un joc ambiţios practicat de George, cu retururi puternice uneori mai puţin inspirate, servicii poate prea previzibile, şi o evoluţie în general reţinută, datorată probabil tracului meciului de început. Scor final 6-0; 6-1.

Următorul meci de simplu i-a avut ca protagonişti pe Haţegan Raul, reprezentând Alcatel Lucent GNOC, şi Sebastian Netoe, reprezentând Cmed. Joc adjudecat cu scorul de 6-0; 6-2 de către Raul, care s-a impus prin creerea unei presiuni constante asupra adversarului, cu accelerări în momentele cheie, lovituri variate cuprinse într-o tactică superioară. Meciul s-a desfăşurat într-o notă mai echilibrată decât o arată scorul, cu admirabile şi corect executate lovituri de backhand cu două mâini, pasante liftate, stopuri bine mascate.

Ultimul joc de simplu al zilei scoate în evidenţă frumuseţea şi ineditul turneului. Aşadar Mitriş Dorin, jucător al echipei Alcatel Lucent, îl întâlneşte pe terenul de zgură pe reprezentantul echipei ContiTech, Silviu Oană. Dorin, cu un plasament bun atât în teren cât şi al mingii în momentele decisive, un joc liftat şi atacuri reuşite la fileu, se impune cu eleganţă şi decenţă în final cu scorul de 6-1; 6-1. Lui Silviu îi revine meritul de a-şi câştiga ghemurile de onoare, arătând o încurajatoare ambiţie în joc dar mai având de recuperat la capitolul viteză şi presiune pe minge.

Din motive de neprezentare a jucătorilor din partea echipei FM Logistic, adversarii acestora, din echipa Continental Automotive, dând dovadă de înţelegere şi fairplay, au acceptat reprogramarea meciurilor de simplu şi dublu din programul competiţonal, şi cu girul organizatorilor.

Alcatel GNOC a cedat doar un ghem în primul meci de dublu la Cupa Helios, contra lui Cmed

Alcatel GNOC a cedat doar un ghem în primul meci de dublu la Cupa Helios, contra lui Cmed

Primul meci de dublu, avându-i ca protagonişti pe Nan Daniel şi Alin Miloş, reprezentând Alcatel Lucent GNOC, de cealaltă parte fiind Hodorog şi Dumitru, reprezentând Cmed, s-a desfăşurat într-o manieră uzitată de echipe profesioniste, cu joc agresiv în viteza, cu mingi directe de ambele părţi. Echipa celor de la Alcatel GNOC, mai tehnică, mai legată, având avantajul serviciilor mai eficiente şi a retururilor decisive, s-a impus detaşat cu un categoric 6-0; 6-1.

Ultimul şi cel mai inedit meci al zilei a opus pe Petolea Florin şi Teodor Laurentiu, reprezentanţi ai Alcatel Lucent, cuplului Adriana Comşa şi Mădălina Medovarschi, reprezentante ale Conti Tech. În afara gingăşiei şi eleganţei cu care cuplul feminin a încercat să aplice lovituri mingii, scorul cel mai categoric al turului întâi, 6-0; 6-0, adjudecat de partea masculină, nu mai lasă loc la comentarii.

Prima zi a turneului a generat orgolii şi ambiţii pe care doar tenisul le poate provoca, un câştig real în planul sportivităţii, al competitivităţii şi – cel mai frumos – noi prietenii. Cei mai talentaţi să câştige!

Tretorn este partener logistic al Helios Sport în organizarea competiţiei

Tretorn este partener logistic al Helios Sport în organizarea competiţiei

Grupa A va programa sâmbătă 28 mai partidele CMED (jucător 2) – Conti (jucător 2), pe terenul 1, la ora 11, apoi FML (jucător 2) – GNOC (jucător 2), pe terenul 2, la ora 11,30, CMED (jucător 1) – Conti (jucător 1), pe terenul 1, nu înainte de 12,30, CMED – Conti la dublu, pe terenul 2, nu înainte de ora 15, FML (jucător 1) – GNOC (jucător 1), pe terenul 2, nu înainte de ora 13, FML – GNOC la dublu, pe terenul 2, nu înainte de 14,30.

În grupa B se vor disputa partidele ALU (jucător 2) – Hella (jucător 2), pe terenul 3, de la ora 10, ALU (jucător 1) – Hella (jucător 1), pe terenul 3, de la ora 11,30, ALU – Hella la dublu, pe terenul 1, nu înainte de 15,30, Kroschu (jucător 2) – Contiteh (jucător 2), pe terenul 1, nu înainte de ora 14,00, Kroschu (jucător 1) – Contiteh (jucător 1), pe terenul 3, nu înainte de ora 13, şi Kroschu – Contiteh la dublu, tot pe terenul 3, nu înainte de 16,30.

Acest articol a fost publicat în Sport de masă, Tenis și etichetat cu , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


cinci − 2 =

 


Ultimele articole din categoria Sport de masă: