Juniori timișoreni de la Sport 4Fun, CSM și Tivoli, primii în ”Trofeul Primăverii”, la CS Tivoli

Jumătate dintre medaliile ocupanților locului 1 au rămas pe malurile Begăi la încheierea ”Trofeului Primăverii”, tradițional turneu juvenil de tenis de câmp găzduit anual de CS Tivoli Timișoara, pe Aleea Ghirodei 36, pe 4 categorii de vârstă, primul dintre cele trei ale lunii aprilie rezervate aici juniorilor. Câștigătorii…

În niște zile ce nu i-a scutit pe tinerii aspiranți și de ploaie, competiția FRT de categoria 2, 1 în cazul grupei de vârstă 10 ani, și-a desemnat miercuri învingătorii, reprezentând și 3 cluburi timișorene.

Tivoli Tenis Club, de pe Aleea Ghirodei, gazdă a Trofeului Primăverii pentru copii și juniori, turneu de tenis de categoria 2, 1 pentru 10 ani

 

 

Începută sâmbătă, întrecerea a atras cei mai mulți participanți la categoriile mici, 10 și 12 ani băieți, câte 18 sportivi, minim o treime la fiecare probă fiind localnici. Mihai Lungu, de la Sănătatea Ergolemn Satu Mare, favorit numărul 3, a câștigat la 10 ani, dispunând în finală cu 1-6, 6-2, 6-2 de favoritul numărul 1 Darius Pop, de la CS Tivoli Timișoara, nimeni altul decât fiul directorului de concurs Ovidiu Pop, de fapt ”suflet” al grupării și bazei sportive de pe Aleea Ghirodei, în estul Timișoarei.

În semifinale, Lungu dispunea de Patrik Neagoie, de la TC Râmnicu Vâlcea, iar Pop, cu 6-3, 6-3, de concitadinul său Valentin Velcea, de la Sport 4Fun Timișoara. Cei 6 jucători timișoreni înscriși la concursul celor de 10 ani au provenit de la Sport 4Fun și gazda Tivoli.

Cei 4 semifinaliști la simplu și-au disputat și finala de dublu, în care perechea Pop – Neagoie  s-a impus cu 7-6 (5), 6-1 în dauna lui Velcea și Lungu.

Tot la 10 ani, dar în rândul fetelor, triumf pentru Anca Todoni, de la CSM Timișoara, 6-3, 6-0 cu principala rivală, Ștefania Gheorghiță, de la TC Râmnicu Vâlcea. Dintre cele 8 sportive, în turneul final patrulater s-au mai calificat și Lara Ologu, de la CSM Timișoara, respectiv Bianca Marinescu, de la Tivoli.

În fine, la băieții mai mari s-au impus timișorenii. Eric Bogdan, de la Sport 4Fun, a obținut 3 victorii în faza finală, trecând în jocul decisiv de Radu Cojocaru, de la Dyadora, cu 6-1, 6-4. Din 9 participanți, în patrulaterul final s-au mai calificat arădenii Caran și Cristea.

În fine, victorie la 16 ani pentru Denis Bogdan, de la Sport 4Fun, autor a 5 victorii, urmat fiind de Paul Socarde, de la CSM Timișoara, Sebastian Ile, de la Tivoli, și Florin Saftencu, de la CSM Timișoara.

David Voinea, de la TC Râmnicu Vâlcea, favorit numărul 4, s-a impus la 12 ani, 6-3, 6-3 în finala cu Tautzen Udrea, de la TC AS Timișoara, cei 2 ajungând în ultimul act după ce dispuneau de orădenii de la Voința, Denis Tivadar și Vladimir Cuc. Și în această probă, șapte timișoreni de la 4 cluburi locale.

Între fetele de 12 ani s-a impus Nicoletta Cantarella, de la Siderurgistul Hunedoara, cu 4 victorii, dispunând de favorita numărul 1 Ariana Timerman. Cantarella trecea în turul 1 de Maia Benea, de la CSM, una dintre cele 3 timișorence din totalul de 14 participante la probă. Semifinaliste învinse au fost junioare arădence de la Tenis Fun și AMEFA.

Competiției desfășurată vreme de 5 zile pe cele cinci terenuri de zgură de la Tivoli îi vor urma luna aceasta alte două turnee juvenile, și anume Circuitul Național FRT, de categoria A, pentru băieți și fete de 14 ani, deținut de Helios Sport Timișoara, club la care se pregătește și deja cunoscutul junior localnic Nini Gabriel Dica, turneu dotat cu ”Cupa Volkl”, respectiv Cupa Giroc, la baza sportivă Dyadora, ce va demara tot spre finele săptămânii viitoare, în 19 aprilie, pentru băieți și fete, la 10, 12 și 16 ani.

 

 

 

Acest articol a fost publicat în Tenis și etichetat cu , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


sase + = 15

 


Ultimele articole din categoria Tenis: