Nini Dica (CS Dyadora), vicecampion național la simplu și campion național de dublu

Nini Gabriel Dica, tensimanul de 12 ani de la CS Dyadora Giroc, s-a clasat pe locul doi în proba de simplu a categoriei la Campionatul Național al României la tenis de câmp desfășurat pe parcursul săptămînii la Brăila, pierzînd finala în fața prietenului și partenerului de dublu Filip Jianu, după un meci de 3 seturi (6-2, 1-6, 6-3), dar a cîștigat titlul de campion național la dublu, 6-4, 6-3 în finala cu Cezar Crețu – Mihai Marinescu.

Timișoara a fost reprezentată de sportivi din cluburile CS Dyadora, antrenor Ovidiu Șola, și CS Sport4Fun, antrenor Mihai Gavra, la care președinte este Petruț Mergheș, totodată și preparator fizic al micilor tenismani. La băieți au concurat pentru grupările de pe Bega tinerii Nini Dica, Radu Cojocaru și Mihai Vasii-Kolla, toți de la CS Dyadora, iar la fete Andreea Velcea (Sport4Fun) și Alessia Ciucă (CS Dyadora).

Deși prezentă la ”Naționalele” din acest an prin însuși președintele FRT, George Cosac, noua conducere a federației de profil a înțeles să recompenseze și implicit stimuleze reușitele performerilor prin cîte o cupă, o diplomă și tricoul galben de campion național, premiile pecuniare fiind nule, dar a apelat în schimb la mici, lăutari și bere cînd a fost vorba de CNI, decît să premieze și să organizeze cum se cuvine întrecerea de la Brăila…

De menționat că în semifinale Nini Gabriel Dica s-a impus în fața lui Cezar Crețu după 3,5 ore de joc la 38 grade, cu 6-4, 5-7, 6-3.

La fete, Andreea Velcea a pierdut în semifinale în fața Sabinei Dadaciu (6-3, 7-5), cedînd și în finala mică, în fața partenerei de dublu, Smaranda Corneanu (7-5, 6-2).

Acest articol a fost publicat în Sport juvenil, Tenis și etichetat cu , , , , , , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


+ 3 = opt

 


Ultimele articole din categoria Sport juvenil: