Nini Dica, în finala selecției naționale la U12, Andreea Velcea pe 3

Nini Dica și Andreea Velcea, care țin steagul sus tenisului juvenil din zona de vest a țării, au participat începînd de sîmbătă cu succes la selecția națională sub 12 ani, la Centrul Național de Tenis din București, Dica ajungînd în finală, pe care o dispută astăzi, iar Velcea clasîndu-se pe locul 3.

Primii 16 băieți și fete la nivel național au fost invitați de antrenorii federali ai F.R. Tenis să participe la primul turneu pe zgură din 2013 desfășurat la Centrul Național de Tenis. Sistemul de disputare a constat dintr-un tur eliminatoriu, după care cei 8 rămași au fost împărțiți în două grupe jucînd în sistem șah, fiecare cu fiecare. La final, primele două locuri din fiecare grupă au acces în semifinale, apoi finală, iar locurile 3-4 din fiecare grupă vor juca pentru pozițiile 5-8 ale clasamentului final.

Nini Dica a trecut în turul eliminatoriu de Marcu Vlad (Winner’s Cluj-Napoca), numărul 12 național, care a declarat forfait după ce jucătorul timișorean nu i-a lăsat nici o șansă în primele 4 game-uri. Apoi, după tragerea la sorți, a făcut parte din grupa B, alături de Crețu Cezar (Micul As Iași), nr. 3 național, Andreescu Ștefan (CS Slobozia), nr. 7 național, și Ceara Filip (LPS Constanța), nr. 9 național.

După primele 4 jocuri (eliminatoriu și grupe) Nini Dica nu cedase nici măcar un set, pierzînd doar 11 game-uri: 6:4, 6:3 cu Crețu, 6:0, 6:1 cu Andreescu și 6:0, 6:3 cu Ceara. În semifinală a trecut de Marinescu Mihai, numărul 4 național și vicecampion în cadrul campionatelor naționale din ianuarie, cu scorul 6:4; 6:4, luîndu-și biletele pentru finala de azi, în care va juca din nou cu Crețu Cezar, învingător în cealaltă semifinală, în dauna lui Filip Jianu, cu 7:5; 6:2.

Andreea Velcea a cîștigat grupa A, după ce trecea de Nițu Vanessa în turul eliminatoriu. În grupă le-a învins pe rînd pe Dadaciu Sabina (LPS Constanța), Ana Obrejan (Ploiești) și Raluca Floca Oprea (Medias), pierzînd însă în semifinale cu Manu Carmen (LPS Constanta) 7:5; 6:2. Andreea are deja locul 3 deoarece adversara ei, Dadaciu Sabina, a abandonat meciul de azi din probleme medicale. În final îi dorim succes lui Nini Dica în finala de azi cu speranța că va aduce pe Bega cel mai important titlu al ultimilor ani din tenisul timișorean.

Acest articol a fost publicat în Sport juvenil, Tenis și etichetat cu , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Un răspuns la Nini Dica, în finala selecției naționale la U12, Andreea Velcea pe 3

  1. cristi spune:

    BRAVO NINI, superba reusita. Sa nu uiti ca acest titlu OBLIGA

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


doi − = 1

 


Ultimele articole din categoria Sport juvenil: