Nini Dica intră în premieră în topul 200 mondial ITF U18 și trece la Novi Sad de rusul favorit numărul 2 Noskin

Timișoreanul Nini Gabriel Dica a intrat în semifinalele celei de-a 19-a ediții a turneului Serbia Junior Open Novi Sad 2017 din cadrul circuitului Juniors ITF prin a dispune de un tenisman de la o categorie superioară de vârstă și totodată favorit numărul 2 al probei masculine din întrecerea din Banatul Sârbesc, revanșa pentru un 1-6, 1-6 încasat anul trecut fiind dovadă a progresului sportivului de pe Bega într-o săptămână în care a urcat în premieră pe locul 194 în ierarhia ITF U18.

Nini Gabriel Dica, intrat în premieră în top 200 mondial în ITF U18

 

Rămas singurul reprezentant al României în turul III pe tabloul principal al turneului de gradul 2 din circuitul juvenil al International Tennis Federation, după ce în prima reuniune a concursului pe zgură de la Novi Sad se aliniau 3 sportivi din Carpați, Nini Gabriel Dica a dispus miercuri cu 7-5, 6-3 de rusul Egor Noskin, cap de serie numărul 2 în întrecerea băieților.

Dica, câștigător în primele două tururi cu 3-6, 6-4, 6-3 în fața israelianului Roi Ginat și cu 6-1, 6-0 în dauna sârbului Luka Stojanovic, s-a revanșat astfel în fața tânărului rus care-l depășea în sezonul din 2016 cu 6-1, 6-1 la Mediaș, mai semnificativ fiind faptul că în vreme ce învinsul său reprezintă generația de vârstă 2000, timișoreanul a împlinit în primăvară 16 ani, fiind născut pe 29 aprilie 2001, precum… Andre Agassi.

Este o săptămână cu atât mai specială pentru Nini Gabriel Dica dat fiind pătrunderea în premieră în topul 200 mondial al ierarhiei ITF U18, pe poziția 194, într-un an în care și-a adjudecat 20 de victorii la simplu, aproape de trei ori mai multe decât eșecurile, șapte.

Un singur semifinalist al turneului din Vojvodina, Adrian Andreev, este mai bine cotat decât timișoreanul, bulgarul fiind favorit numărul 5 iar Nini Dica numărul 8, în penultimul act mai intrând argentinianul Juan Manuel Cerundolo și croatul Admir Kalender. Un alt junior mai bine cotat, francezul Titouan Droguet, favorit numărul 4, a fost eliminat la rândul său în sferturile de finală, tocmai de Andreev, cu 7-5, 6-2, bulgar în compania căruia timișoreanul va căuta să intre chiar în finala de vineri.

Tocmai Cerundolo și Kalender au dispus în optimile turului II de românii Filip Cristian Jianu, nimeni altul decât favoritul numărul 1 al probei, retras însă la 6-1, 5-3, respectiv Nicholas David Ionel, cu 6-3, 3-6, 6-2.

Acest articol a fost publicat în Sport juvenil, Tenis și etichetat cu , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


8 × = patruzeci

 


Ultimele articole din categoria Sport juvenil: