Nini Dica, izbîndă la „Galaxy”, în Bucureşti, cu 5 succese în şir

Doi posesori de wild-card pentru turneul de categoria 1 „Cupa Galaxy”, şi anume timişoreanul Nini Dica, născut în anul 2001 şi legitimat la Sport 4 Fun Timişoara, respectiv Sebastian Gima (LPS Constanţa), s-au duelat joi în finala la simplu băieţi 12 ani a întrecerii din Bucureşti, după ce în prealabil, în cele cîte 4 victorii, treceau de favoriţii numărul 1 respectiv 2. Iar Dica, favorit numărul 8, s-a impus şi în ultimul act, cu 6-3, 6-4, victoria cu Gima urcîndu-l în primii 20 la 12 ani şi pe locul 2 pe ţară între cei de vîrsta sa.

Nini Dica: triumf timişorean în Bucureşti, după 5 jocuri în care a trecut şi de favoritul numărul 1

Miercuri, tenismano-fotbalistul legitimat şi la FC Electrica 2001 a cîştigat cu 6-4, 6-3 semifinala cu Matei Georgescu (Tenis Club Bucureşti), confirmînd astfel succesul de marţi, cînd trecea de favoritul turneului, Mihai Ţăroiu, de la Palatul Copiilor Piteşti, cu 4-6, 6-3, 6-3.

În finala cu Sebastian Gima, medaliat cu argint la Campionatul Naţional din vara lui 2011, la categoria 10 ani, şi care l-a învins pe Oprişor Andrei în 3 seturi foarte disputate, Nini Dica a făcut un joc tactic exemplar, ferindu-se de punctele forte ale adversarului şi reuşind să-i speculeze erorile. Primul set s-a terminat 6-3, iar în al doilea a avut 3-0 după care, pe fondul relaxării, s-a ajuns la 3-3, apoi 4-4, pentru ca în final să triumfe cu 6-4.

Cîştigul major al acestui turneu, pe lîngă victoriile frumoase, este acela că pentru prima dată într-un meci cu o mare încărcătură emoţională timişoreanul care în 29 aprilie va împlini 11 ani s-a dovedit a fi liniştit, încrezător, cu mintea conectată la fiecare punct. La acest nivel orice relaxare costă…

 

Acest articol a fost publicat în Sport juvenil, Tenis și etichetat cu , , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


− 1 = opt

 


Ultimele articole din categoria Sport juvenil: