Nini Dica, locul 2 pe hard la Santiago de Chile la Copa Ind Palestina, Ana Maria Dica locul 3 la Mondialul de juniori 2 Standard, pe ringul de dans cu Răzvan Bătrânu

Sfârșitul săptămânii trecute a adus familiei timișorene Dica medalii și clasări pe podium în sporturi și pe meridiane diferite, Nini Gabriel, al doilea în turneul de gradul 2 din Chile din cadrul circuitului Juniors ITF, învins fiind în finală de un argentinian, iar Ana Maria, a treia în Campionatul Mondial de dans sportiv la secțiunea Standard destinat juniorilor II de 14-15 ani, în pereche cu Răzvan George Bătrânu. Doi adolescenți de pe Bega, frate și soră, autori ai unor rezultate foarte bune pentru sportul din Timișoara și România.

Despre fiul cel mare al familiei Dica, Nini Gabriel, s-a auzit mai mult de pe terenul de tenis de câmp, urmându-și ascensiunea prin meandrele junioratului, dar iată că și numele Anei Maria răzbate din nou, de pe ringul de dans, timișoreanca obținând o clasare pe podium la Campionatul Mondial al secțiunii Standard, în cadrul categoriei sale de vârstă.

Nini Gabriel Dica a jucat săptămâna trecută pe malul Oceanului Pacific, în Chile, în calitate de favorit numărul 1 al probei de simplu băieți la Copa Ind Palestina, turneu din circuitul ITF Juniors, trecând 4 tururi pentru a-și asigura un loc în finala întrecerii de la Santiago de Chile. Revenit în America de Sud, unde mai concura și-n trecut, juniorul timișorean a cedat doar în ultimul act, 6-3, 7-6 (3) pentru argentinianul favorit numărul 2 Luciano Tacchi, care în semifinale dispunea de Alexander Kiefer din Statele Unite ale Americii, cu 6-3, 6-3.

Dica urca din semifinale prin a răsturna scorul la seturi contra unui alt argentinian, 0-6, 6-2, 7-5 cu Juan Bautista Torres, favorit numărul 12, după ce în prealabil timișoreanul mai trecea și de alți tenismani de peste Oceanul Atlantic, în ordine cu 4-6, 6-0, 6-2 cu argentinianul Valerio Aboian, 7-5, 6-1 cu brazilianul Marques Da Silva respectiv tot 2-0 la seturi, 6-3 și 6-0 cu canadianul Ocana Lavoie.

Nini Gabriel a concurat pe suprafață dură în emisfera sudică, sora sa mai mică, Ana Maria Dica, a pășit cu succes în ritm de dans pe ringul de pe Cibin, la Sibiu desfășurându-se în data de 3 noiembrie Campionatul Mondial la secțiunea Standard destinat Juniorilor II, în vârstă de 14-15 ani, întrecere din cadrul competiției Transylvanian Grand Prix, la care 42 de țări din patru continente și-au trimis cele mai bune perechi pentru a cuceri titlul suprem.

Iar după o luptă aprigă, la care au participat 69 de perechi, România a reușit să ocupe un merituos loc 3, perechea Ana Maria Dica – Răzvan George Bătrânu fiind depășită doar de perechile din Rusia.

Acest minunat ambasador, sportul, însuflețit de talentul și efortul a doi adolescenți timișoreni, fiu și fiică ai aceleiași familii de pe malurile Begăi, Dica. (*clic pe imagine pentru mărire)

Acest articol a fost publicat în Dans sportiv, Sport juvenil, Tenis și etichetat cu , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


sapte − 6 =

 


Ultimele articole din categoria Dans sportiv: