Nini Dica, şi a şasea oară campion al ţării: îşi adaugă şi ultimul trofeu juvenil ce-i lipsea din vitrină

Nini Gabriel Dica, timişoreanul plasat al doilea în ierarhia juniorilor U14 din tenisul de câmp românesc, şi-a mai înscris în palmares un titlu pe ţară la nivel juvenil, ultimul care-i lipsea, dar de această dată sub culorile grupării Tenis Club Bucureşti, pentru care a jucat la Campionatul Naţional pe echipe U14 de săptămâna aceasta, în baza unui protocol de colaborare cu Sport4Fun Timişoara.

Nini Dica, al treilea din dreapta, cu cei de la TC Bucureşti, care au detronat-o pe Dinamo la Campionatul Naţional pe echipe U14

Nini Dica, al treilea din dreapta, cu cei de la TC Bucureşti, care au detronat-o pe Dinamo la Campionatul Naţional pe echipe U14

 

Acest triumf a fost repurtat la Tenis Club Elite din Târgu Jiu, gazdă în premieră a unei asemenea competiţii, unde Dica a savurat şi al şaselea titlu naţional din ascensiunea sa.

Pe o cochetă bază sportivă privată, ridicată de un pasionat cu suflet al tenisului, Ilie Ilinca, s-a derulat zilele acestea Campionatul Naţional pe echipe U14 al României, turneu la care au participat 4 echipe la băieţi şi 5 la fete, din Bucureşti, Craiova, Petroșani, Alba Iulia şi Târgu Jiu.

Timişoara a fost reprezentată de juniorul Nini Gabriel Dica, sportivul din generaţia 2001 jucând pentru Tenis Club Bucureşti în baza unui protocol de colaborare dintre Sport4Fun, grupare de pe malurile Begăi la care este legitimat, şi clubul din capitală.

Finala s-a jucat, aşa cum era de aşteptat, între Dinamo Bucureşti, reunindu-i pe campionii en-titre, şi T.C. Bucureşti, după un sistem cu 4 meciuri de simplu şi unul de dublu. Titlul s-a decis în partida de dublu, într-un joc de 3 seturi ce le-a revenit celor de la T.C. Bucureşti, care au devenit campioni naţionali. Nini Dica şi Cezar Creţu i-au învins pe Filip Jianu şi Mihai Marinescu într-un meci inedit prin faptul că s-a inversat componenţa echipelor consacrate, Dica jucând în ultimii ani cu Jianu iar Creţu cu Marinescu.

Iar pentru Nini Dica importanţa cuceririi acestui titlu constă în faptul că era singurul trofeu naţional juvenil care-i lipsea din vitrină. Timişoreanul, al doilea pe ţară la U14 după Jianu şi al 15-lea în Europa la aceeaşi categorie, a ajuns astfel la 6 titluri de campion naţional, dar n-are răgaz, căci, aşa cum e regula în lumea tenisului, începând de sâmbătă este angrenat într-o nouă provocare, şi tot o competiţie pe ţară, alături de colegii de la Sport4Fun Timişoara, la categoria superioară de vârstă, U16.

Printre sportivii participanți la Târgu Jiu s-a regăsit aşadar şi juniorul numărul 1 al României la categoria U14, Filip Jianu, legitimat la Clubul Sportiv Dinamo București, care este medaliat cu bronz la Campionatul European și ocupă locul 6 în Europa.

Pe locul 3 la băieţi a urcat CSŞ Petroşani iar la fete echipa AS Tenis Club Elite Târgu Jiu a reuşit performanţa de a câştiga locul 1, fiind urmată pe podium de echipele Tenis Club Bucureşti şi AS Club Politehnica.

Acest articol a fost publicat în Sport juvenil, Tenis și etichetat cu , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Comentariile nu sunt permise.


Ultimele articole din categoria Sport juvenil: