Nini Dica, vicecampion naţional de simplu şi dublu la U14, la Bucureşti

Nini Gabriel Dica, tenismanul timişorean din generaţia 2001, a jucat în zile succesive din weekend, la Centrul Naţional de Tenis din Bucureşti, finalele Campionatului Naţional Individual de vară U14, devenind dublu vicecampion pe ţară deşi este cu un an mai mic, ceea ce nu l-a împiedicat să ajungă şi în finala de simplu, fiind singurul junior din ultimii ani care are această reuşită în primul an al categoriei.

Dica, de la Sport4Fun Timişoara, a disputat sâmbătă finala la dublu şi a devenit vicecampion naţional, iar duminică a evoluat în ultimul act la simplu băieţi al Campionatului Naţional individual de vară U14, din 64 de participanţi, în care pornea drept cap de serie numărul 5.

Timişoreanul a cedat în finala la simplu lui Cristian Andreescu, favorit numărul 3, de la CSM Unirea Slobozia, cu 6-3, 6-2. Până la ora confruntării finale, Dica a trecut cu 6-1, 6-1 de bucureşteanul Voinea, de la CSŞ Mircea Eliade, cu 6-1, 6-2 de băimăreanul Gabriel Liahovici, cu 4-6, 6-2, 6-0 de Radu Mihai Papoe, de la CS Târgovişte, cu 6-0, 6-3 de favoritul numărul 4 Mihai Răzvan Marinescu, de la CSŞ Ploieşti, iar în semifinală cu 6-4, 6-4 de favoritul numărul 1, dinamovistul Filip Jianu.

La dublu, perechea Dica – Jianu, favorită numărul 1, a cedat în finala în care ajungea după 3 victorii, pierzând în faţa lui Cristian Andreescu şi Rareş Mandu, ultimul de la Tenis Club 2000 Bucureşti, favoriţi numărul 2, cu 3-6, 1-6.

Timişorenii Mihai Vasii-Kolla, de la CS Dyadora, şi Eric Bogdan, tot de la Sport 4 Fun, au fost eliminaţi în primul respectiv al doilea tur de pe tabolul principal de simplu.

 

Acest articol a fost publicat în Sport juvenil, Tenis și etichetat cu , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


trei × 4 =

 


Ultimele articole din categoria Sport juvenil: