Nini Gabriel Dica triumfă la dublu și la simplu în Ungaria

După un sfert de finală în Croația și o finală în Cehia, Nini Gabriel Dica, tenismanul din generația 2001 pregătit la CS Dyadora Giroc de Ovidiu Șola, a cîștigat la Budaorsi Teniszcentrum atît la simplu cît și proba de dublu, la a treia participare la un turneu internațional în afara granițelor țării. Juniorul de 12 ani, care pînă nu demult a cochetat și cu fotbalul, în remarcabila grupă de 2001 a Electricii, a cîștigat sâmbătă finala de simplu a turneului de la Budaors, în Ungaria.

După un început ezitant, în care s-a văzut condus cu 5-1, sportivul timișean a revenit și a cîștigat meciul cu 7-6 (5), 6-0, depășindu-l pe ploieșteanul Mihai Cezar Marinescu, cu care se impunea în finala probei de dublu.

Iar pentru Dica, începînd de luni, urmează turneul de la Venezia, în Italia, după care, în n perioada 25-28 iulie, la Timișoara, ca număr 1 în naționala României, va încerca să aducă țării noastre calificarea la faza finală a Campionatului European, ce se va desfășura în Turcia.

 

Acest articol a fost publicat în Sport juvenil, Tenis și etichetat cu , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


× 1 = sapte

 


Ultimele articole din categoria Sport juvenil: