Nini-Gabriel Dica, vicecampion european U16 la simplu băieți. Finalist la Moscova cu gazda cap de serie numărul 1

Timișoreanul Nini-Gabriel Dica a pierdut abia în finala Campionatului European rezervat categoriei sub 16 ani, 6-3, 6-1 în ultimul act la simplu băieți jucat astăzi la Moscova cu reprezentantul gazdelor, rusul favorit numărul 1 Timofey Skatov, după ce românul cap de serie numărul 3 a trecut de semifinale în dauna favoritului numărul 2 al probei. Dica a jucat în întrecerea continentală și la dublu masculin, pe două fronturi apărând și concitadina Andreea Velcea în concursurile fetelor, așadar doi timișoreni din totalul de 4 al lotului tricolor.

Dica, intrat în competiția de simplu de marți, în cea de-a doua zi a Campionatului European U16 de la Moscova, a învins de cinci ori fără a ceda vreun set pe drumul spre finală, în care de partea cealaltă a fileului a confirmat principalul favorit al întrecerii, Skatov, care tot marți trecea cu 6-0, 6-4 de celălalt reprezentant al României în Rusia, Matei Adrian Georgescu, în compania căruia timișoreanul se înclina la dublu încă de la primul hop cu 4-6, 4-6 în fața italienilor Marco Furlanetto și Michele Vianello, finaliști învinși. Skatov avea să ajungă de fapt în fazele înalte și la dublu băieți, pentru ruși, semifinaliști ca favoriți numărul 9.

Nini-Gabriel Dica s-a calificat pe rând cu detașatele 6-2, 6-0 împotriva austriacului Niklas Waldner, 6-4, 6-1 cu sârbul Goran Zivotic, 6-0, 6-2 cu portughezul Hugo Maia, 6-0, 6-4 în sferturi cu francezul Baptiste Anselmo și 7-5, 6-4 în semifinale cu cehul Dalibor Zvrcina, care a împărțit a treia treaptă a podiumului la simplu cu bulgarul Andreev.

Timișoreanca Andreea Velcea a avut o traiectorie mai scurtă la simplu feminin, oprindu-se în optimi în fața Viktoriyei Kanapatskaiya, favorită numărul 6 din Belarus, după un aprig disputat 5-7, 6-2, 6-7, cu mențiunea că junioara din spațiul ex-sovietic a triumfat în proba de dublu fete și a urcat pe podium la individual, pe locul 3.

Până a fi eliminată la mijlocul săptămânii, Velcea a dispus de lusitana Silva cu 6-1, 6-0 și de ucraineanca Tsyurpalevych cu 6-3, 6-0, la dublu cedând în pereche cu Roxana Carmen Manu, eliminată la simplu tot în optimi, 1-6, 6-3, 5-10 cu viitoarele învingătoare finale din Belarus. La dublu, ca favorite numărul 6, Velcea și Manu au dispus mai întâi de un cuplu austriac.

Poloneza Maja Chwalinska a câștigat proba de dublu feminin într-o finală cu suedeza Caijsa Wilda Hennemann, iar la dublu băieți a învins o trupă germană.

Acest articol a fost publicat în Sport juvenil, Tenis și etichetat cu , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


− 2 = cinci

 


Ultimele articole din categoria Sport juvenil: