Nini şi Velcea repetă şi la Cupa Giroc isprava de la Tivoli

Aceleaşi finale timişorene, cu aceiaşi cîştigători, la doar o săptămînă distanţă. Cel de-al doilea turneu în aer liber al anului găzduit pe plan local, la CS Dyadora din Giroc, şi dotat cu Cupa Giroc, venit la puţine zile după Trofeul Primăverii, de la TC Tivoli, i-a scos din nou în prim-plan pe Nini Dica (în foto cu profesorul Ovidiu Şola; CS Dyadora) şi Andreea Velcea, învingători la categoria 12 ani în faţa concitadinilor Laurenţiu Boici respectiv Patricia Zeriu. Şi n-a fost doar atît…

Aşadar cele două turnee timişorene juvenile de categoria 1, din calendarul Federaţiei Române, au confirmat bunul start luat în 2012 de aceşti 4 tineri, care dau speranţe cu privire la o promiţătoare generaţie de 2001 a tenisului de cîmp local.

Nini Gabriel Dica, devenit primul pe ţară la vîrsta sa şi care la finele lunii, cu ocazia selecţiei naţionale de la FRT, va împlini 11 ani, a reeditat marţi la Cupa Giroc, pe baza Dyadora, în găzduirea antrenorului său, profesorul Ovidiu Şola (dreapta), triumful în faţa lui Boici (Sport4Fun) de la Tivoli

Nini Gabriel Dica şi-a asigurat deja înaintea finalei de astăzi punctele cu care a urcat pe prima poziţie în clasamentul naţional al copiilor-tenismani născuţi în 2001, fapt ce-i dă dreptul să participe la sfîrşitul lunii la Selecţia Naţională de 12 ani, în data de 28 aprilie. Dica urca pe locul 1 între copiii născuţi în 2001 încă după finala de la Craiova iar finala de marţea trecută de la Tivoli a consolidat această poziţie ce pînă la selecţie nu mai poate fi depăşită.

Cea de-a 4-a finală consecutivă între Dica şi Boici a oferit marţi la Giroc un super meci reuşit de ambii copii. După mai bine de 3 ore de joc, Nini Gabriel Dica a reuşit să cîştige cu 2-6, 6-4, 6-3. Primul set a fost la discreţia lui Boici, favorit numărul 1, care l-a luat tare de la ora 10 pe un încă somnoros Dica, după care în setul 2 a fost 5-0 la învinsul din primul set, de unde s-a ajuns la 5-4, apoi 6-4 şi set-set. În decisiv s-a mers cap la cap pînă la 3-3, pentru ca în final să triumfe tot Dica, favorit numărul 2, cu 6-3. Un meci bun făcut de copiii timişoreni, cu lovituri diversificate, mai ales din partea învingătorului.

Într-o reeditare a finalei de săptămîna trecută din cadrul primului turneu în aer liber ce a avut loc în anul 2012 la Timişoara, pe baza Tivoli, Andreea Velcea, favorită numărul 2 şi în turneul girocan dotat cu Cupa Giroc, s-a impus şi de această dată, cu 6-3, 7-6 (7-5) contra Andreei Zeriu, favorită numărul 1, ambele fete fiind de la Sport4Fun Timişoara. Fiecare dintre finaliste a avut cîte 2 victorii în prealabil, în drumul spre finală. Mai exact, Andreea Velcea (Sport4Fun) a ajuns în finală cu 4-6, 6-4, 6-0 cu Lavinia Savu (CSS Mediaş), respectiv 6-2, 6-3 cu Alexandra Bătrînu (CS Dyadora), favorită numărul 3.

Mai mult, Velcea şi Zeriu au cîştigat şi finala probei de dublu a categoriei 12 ani, 6-2, 6-2 contra perechii Ciucă (Gala Deva) – Savu (CSS Mediaş).

În proba băieţilor, 12 dintre cei 17 aliniaţi la start la 12 ani au fost din Timişoara, Dica trecînd pe rînd cu 6-0, 6-0 de George Zanfir (TC As Timişoara), cu 6-2, 6-2 de Andrei Caran (UTA), respectiv cu 6-2, 6-2 de Radu Cojocaru (CSM Timişoara), favorit numărul 5, în vreme ce Boici cu 6-0, 6-1 de Bogdan Stoia (TC As Timişoara), cu 6-2, 6-1 de Andrei Brisc (CSM Zalău), şi cu 6-1, 4-6, 7-6 (6-4) de Călin Ciprian Simu, favorit numărul 3, de la Pamira Sibiu.

Boici s-a impus în schimb în finala de dublu la 12 ani băieţi, în pereche cu Nimrod Nemeş (Voinţa Oradea), favoriţi numărul 2, care au obţinut o a treia victorie în probă în finală, 6-3, 6-4 cu timişorenii Cojocaru (CSM) şi Dica (CS Dyadora), favoriţi numărul 1.

Interesant este că în primul meci la selecţie, pe care Dica îl va disputa la finele lui aprilie, va evolua cu unul dintre primii 8 la 12 ani, în ziua în care împlineşte 11 ani!

Pentru Dica, Boici, Velcea şi Zeriu urmează în a doua zi de Paşte turneul de la Sibiu, categoria A, unde şi-au anunţat prezenţa campionii în exerciţiu ai categoriei de 12 ani, la fete şi băieţi, plus primii 10 în clasamentul naţional la 12 ani, ceea ce constituie un excelent test pentru copiii Timişoarei.

Per total, la Giroc au fost 8 probe de simplu, de la 10 la 16 ani, băieţi şi fete, plus alte 3 de dublu.

Altfel, tot în turneul găzduit la baza Dyadora de Ovidiu Şola, la 14 ani fete s-a impus Andreea Ionuţ (cu 3 victorii), finala băieţilor fiind o afacere non-timişoreană, Ioan Abrudan (Winners Cluj) şi Andrei Holban (Râmnicu Sărat).

Acest articol a fost publicat în Sport juvenil, Tenis și etichetat cu , , , , , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


+ sase = 14

 


Ultimele articole din categoria Sport juvenil: