O semifinală de vis… un vis împlinit!

Între două consemnări de la “Cupa Helios la Tenis pentru Corporaţii”, care continuă astăzi şi mâine la Helios Sport cu cea de-a patra sa rundă de partide, Adrian Ardelean, un fost laureat naţional la nivel juvenil, încă practicant al “sportului alb” şi ghid pentru învăţăcei, a punctat remarcabila performanţă a Simonei Halep, care, de la ora 16, va avea prilejul să devină prima româncă triumfătoare în turneul de Grand Slam de la Paris după 36 de ani, de la Virginia Ruzici încoace…

Semifinala turneului Roland Garros 2014 ne-a umplut nouă românilor inimile de bucurie, piepturile de mândrie. Compatrioata noastră Simona Halep a dispus în doar două seturi de puternica Andrea Petkovic. Partida s-a derulat din punct de vedere tactic total diferit în cele două părţi ale sale. În primul set, Simona Halep şi-a desfăşurat jocul său specific, excelând prin o foarte bună mobilitate în teren, deschideri ale punctului pe forehand şi finalizări prin backhand în lung de linie, găsind răspuns eficient la fiecare artificiu tehnic al adversarei sale.

Dând dovadă de un excelent control psihologic al partidei, reuşeşte să îşi impuna ritmul său de joc, câstigând puncte în doi timpi fără a risca mingi la limită. Andrea Petkovic, vizibil influenţata de nivelul ridicat al competiţiei, începe mai stângaci primul set şi, sub ritmul sufocant impus de adversară, scapă controlul multor mingi in joc. Loviturile sale mai puternice şi buna deplasare în teren nu au fost suficiente pentru a înclina balanţa primei părţi a jocului în favoarea sa.

Începutul celui de al doilea set o găseşte însă pe Halep puţin mai relaxata iar Petkovic, nemaiavând ce pierde, îşi dă drumul complet la joc, riscând mai mult, mărind presiunea pe minge, controlând mai eficient duelul stânga-dreapta cu finalizare. Compatrioata noastră, menţinându-şi concentrarea şi gestionând eficient emoţiile, revine la controlul jocului după primele game-uri ale părţii a doua, împingând setul doi în tiebreak. Influenţată de miza confruntării finale, la fel ca la începutul partidei, Petkovic pierde primele puncte sub influenţa emoţiei. Halep, mai lucidă, rupe ritmul jocului său clasic la momentul oportun, punând-o în dificultate pe adversara sa, punctul victoriei găsind-o în atac.

Semifinala s-a ridicat la un nivel tehnico-tactic de joc peste aşteptări în favoarea Simonei Halep, care, consfinţindu-şi victoria cu scorul 6-2; 7-6, îşi implineste visul. O bucurie imensă adusă sportului românesc, respect si admiraţie pentru finalista noastră. Precum şi încurajări şi susţinere totală din partea iubitorilor de tenis şi nu numai, la ora finalei, în faţa Mariei Sharapova.

HAI SIMONA !!!

Acest articol a fost publicat în Tenis și etichetat cu , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


trei × = 21

 


Ultimele articole din categoria Tenis: