Primul weekend din iulie limpezeşte ordinea la vârf în grupele valorice Masters şi Challenger în „Cupa Helios la tenis pentru corporaţii”

Primul weekend al lunii iulie a dus la limpezirea la vârf a clasamentului final în ceea ce priveşte câştigătoarele grupelor Masters respectiv Challenger din cadrul Cupei Helios la tenis pentru corporaţii. Meciurile susţinute au atins cote maxime de ambiţii şi spectacol, fenomenul sportiv desfăşurându-se în toată splendoarea sa.

Deschiderea jocurilor de sâmbătă a aparţinut echipelor Kromberg şi Contitech, care au opus în partida de dublu perechile Hander Răzvan – Păiuşan Caius respectiv Berceanu Ştefan – Glava Horaţiu. Primii au impus un joc mai agresiv în apropierea fileului, un bun ritm al loviturilor, plasamente reuşite ale mingii şi nu în ultimul rând un plus valoros la serviciu. De cealaltă parte a fileului o frumoasă replică dată jocului eficient al adversarilor, passing shot-uri reuşite şi frumoase crossuri câştigătoare dar prea puţine pentru a înclina balanţa victoriei în favoarea lor. Astfel, Kromberg contabilizează un punct important, consemnând scorul 6-4; 6-3. (foto 1)

Cel de al doilea joc de dublu şi ultimul al zilei i-a avut protagonişti pe Călin Rus şi Netoe Sebastian, de la Alcatel3, împotriva perechii Dinuţă Nicuşor – Giucoane Paul, de la Yazaki. Prima pereche, mai omogenă, şi-a păstrat luciditatea până la final, reuşind un joc cu un plus de agresivitate, plasamente bune şi loburi destabilizatoare. Completându-se mai bine în teren şi având un bun avantaj la serviciu, închid scorul la 6-4; 6-1. Dinuţă şi Giucoane au reuşit un prim set mai echilibrat, aplicând o tactică preponderant defensivă, cu mingi înalte în marea majoritate slicesate. Un minus însă la completarea  în teren şi controlul punctelor în joc. (foto 2)

Primul meci de simplu dintre echipele precedente a avut loc între Netoe Sebastian, de la Alcatel3, şi Giucoane Paul, de la Yazaki. Netoe s-a impus în două seturi, scor 6-4; 6-1, jucând mai apăsat pe lovituri, mingi plate în profunzimea terenului, cu control bun şi plasament eficient în teren. Giucoane, aşa cum ne-a obişnuit deja, a păstrat acelaşi joc de siguranţă, defensiv, cu mingi flotante, prea puţin deranjante pentru a putea controla punctele. (foto 3)

Al doilea meci de simplu dintre cele două echipe i-a opus pe Rus Călin, jucătorul Alcatel3, şi Dinuţă Nicuşor, de la Yazaki. Şi de această dată reprezentantul primei echipe a reuşit sa se impună cu un simetric 6-2; 6-2, controlând mai bine loviturile decisive, o mai bună constanţă în menţirea ritmului impus şi ajutat de un serviciu presant pentru adversarul său. Dinuţă a avut o bună dispoziţie de joc, reuşind o replică frumoasă, curajoasă, dar presărată cu multe greşeli neforţate şi plasamente ineficiente în teren. Având şi un serviciu prea moale pentru a putea controla punctele, cedeaza la final partida.

Partida de simplu dintre Borza Florin, reprezentând Kromberg, şi Glava Horaţiu, de la Contitech, a fost mult mai echilibrată, asistând la schimburi  prelungite de mingi cu lovituri majoritare de siguranţă. Deşi deranjat de un  serviciu inconstant şi scăpând multe lovituri în afara terenului, Borza a stăpânit eficient lovitura de forehand. Deschizând mult jocul în unghiuri largi şi realizând mai puţine greşeli neforţate, a controlat bine punctele decisive. Glava a încercat dezechilibrarea adversarului prin stopuri şi crossuri spectaculoase, lovituri joase slicesate, forţând plasamente la limita terenului, dar prea multe greşeli neforţate, scăpând adesea mingea de sub control. Consemnăm scor final 6-3; 7-6 (7-4). (foto 4)

Singura confruntare a zilei din cadrul grupei Masters i-a adus faţă în faţă pe Teodor Laurenţiu, reprezentatul echipei Alcatel1, respectiv Râmneanţu Raul, de la Haufe. Sub rezerva aprecierii reporterului sportiv, cel mai experimentat jucător de tenis al turneului, Teodor Laurenţiu, a confirmat şi de această dată valoarea sa, reuşind un tenis spectacol, atât ca tehnică aplicată cât şi ca tactică de joc. Retururile câştigătoare, serviciul bine apăsat, plasamente ale mingii la limită, urmate de stopuri puternic slicesate, smeciuri decisive, controlul majoritar al punctelor, au fost doar câteva din atuurile sale din meci. Râmneanţu nu a reuşit să intre în ritmul de joc impus de adversary, scăpând multe lovituri în afara terenului, iar dezechilibrat fiind de plasamentele eficiente ale mingii returnează  prea moale şi joacă frustrat de evoluţia partidei, pierzând controlul psihologic. Scor final 6-2; 6-1. (foto 5,6)

Cea de-a doua partidă de simplu dintre echipele Kromberg şi Contitech a opus de o parte a terenului de zgură pe Hander Răzvan şi de cealaltă pe Galescu Petre. Hander, mai experimentat, cu o vizibilă creştere sportivă de-a lungul turneului, reuşeşte un joc foarte efficient, adjudecându-şi victoria cu un categoric 6-0; 6-0. Pasantele câştigătoare din apropierea fileului, tactică agresivă cu lovituri decisive bine plasate, servicii şi retururi bine apăsate, au fost soluţiile sale pentru a închide partida. Galescu a reuşit doar lovituri lungi pe forehand, care au pus probleme adversarului. Deficienţele pe rever, un serviciu moale, multe greşeli neforţate sub presiune, au fost câteva din minusurile sale. (foto 7)

Ultima întrecere a zilei i-a avut protagonişti pe Olariu Mihail, de la Hella1, şi pe Lupuţ Cătălin, reprezentând Yazaki. Primul a încântat cu un joc diversificat, constant din punct de vedere tehnic, loburi şi plasamente bune ale mingii, ambiţie în câştigarea loviturilor decisive. Un minus la servicii şi o mai timidă abordare tactică a confruntării. Lupuţ a încercat să impună un joc agresiv, venind la fileu de fiecare dată când i s-a ivit ocazia, unde a reuşit finalizări prin voleuri bune. Dar depăşit adesea de pasantele adversarului şi neputând sa se bazeze pe serviciu, pierde iniţiativa în câştigarea punctelor şi la final partida: 6-3, 6-2 pentru Olariu. (foto 8)

Acest articol a fost publicat în Sport de masă, Tenis și etichetat cu , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


3 × = doisprezece

 


Ultimele articole din categoria Sport de masă: