Punct final al unei noi ediţii de succes: Alcatel 1, iarăşi prima la Masters la „Cupa Helios la tenis pentru corporaţii”. Kromberg câştigă Grupa Challenger

Cupa Helios la tenis pentru Corporaţii şi-a desemnat zilele trecute câştigătorii ediţiei 2014. Cele şase partide din ultima zi a întrecerii s-au desfăşurat cu trofeele pe masă, emoţiile şi ambiţiile victoriei contopindu-se într-o atmosferă competiţională demnă sportului alb.

Beneficiind de condiţii de joc excelente, prima partidă de dublu a opus perechii Stănici Eugen – Ştefan Laurenţiu,  de la Alcatel1, pe Berghianu Cosmin şi Gal Adrian, reprezentând Hella2. Jucătorii echipei campioane au evoluat superior la multe capitol, adjudecându-şi victoria cu un demolator scor 6-1; 6-0. Agresivitatea decisivă în apropierea fileului, presiunea constant superioară pe toată gama de lovituri, atât în timpul desfăşurării punctelor cât şi la serve şi retururi, cumulată cu o tactică adecvată, au condus la impunerea partidei. Berghianu şi Gal, depăşiţi de ritmul impus, au încercat fragmentarea jocului prin stopuri şi loburi repetate, reuşind passing shot-uri câştigătoare. Deficienţele la aşezarea în teren, greşelile repetate pe rever şi multitudinea loviturilor scăpate de sub control au dus la un final nefavorabil lor. (foto2)

Cea de-a doua confruntare de dublu, mult mai echilibrată şi spectaculoasă, cu răsturnări de scor, s-a desfăşurat între perechile echipelor Kromberg şi Hella1. Hander Răzvan, împreună cu partenerul său Păiuşan Caius, jucători ai  primei echipe, au făcut un meci mare pentru nivelul lor de joc. Frumoase reuşite din spatele terenului, passing shot-uri în lung de linie, voleuri, stopuri şi smeciuri câştigătoare. Deşi depăşiţi adesea de ruperile de ritm impuse , dar gestionând mai bine greşelile neforţate din master tiebreak, întorc rezultatul în favoarea lor, câştigând partida cu un strâns 7-6 (9-7); 3-6; 10-4. Deşi a beneficiat de un prim serviciu mai apăsat, inspirate amplasamente în teren şi dese atacuri eficiente în apropierea fileului, perechea Preda Alexandru & Păunel Ciprian a fost mai puţin norocoasă, nereuşind să gestioneze pozitiv punctele decisive. (foto3)

Primul meci de simplu dintre echipele Alcatel1 şi Hella2 i-a avut protagonişti pe Stănici Eugen şi Gal Adrian. Primul reuşeşte să se impună în două seturi, 6-1; 6-2, cu o desfăşurare a punctelor în meci cu care ne-a obişnuit deja. A aplicat lovituri lungi de plasament, presiune constantă pe adversar cu dese atacuri la fileu, serviciu puternic şi bun control al mingii în gestionarea punctelor. Gal a reuşit să menţină bine mingea în joc sub presiune, a avut o bună disponibilitate la efort, deplasându-se eficient în teren dar, cu o tactică preponderent defensivă şi depăşit adesea pe rever, cedează partida. (foto4)

Întrecerea de simplu dintre Hander Răzvan, de la Kromberg, şi Olariu Mihail, reprezentând echipa Hella1, s-a încheiat cu un neverosimil 6-0; 6-0, mult mai aspru decât a arătat-o desfăşurarea jocului. Hander, mai lucid în teren, cu un bun control al mingii, constant în joc, realizând dese retururi reuşite şi  având un serviciu eficient, a încheiat partida categoric în favoarea sa. Olariu, inconstant în execuţiile tehnice, alternează lovituri corect executate cu greşelile neforţate, iar serviciul fiind prea moale, invită adversarul la atac şi implicit la controlul partidei. Punctul victoriei, adus în visteria echipei, a determinat câştigătoarea grupei Challenger de către reprezentanţii firmei Kromberg. (foto5)

Al doilea meci de simplu dintre echipele Alcatel1 şi Hella2 a opus pe terenul de zgură pe Ştefan Laurenţiu  şi adversarul său Jurconi Călin. Primul a avut o bună constanţă în joc, controlând majoritatea punctelor, plasamente eficiente atât în cross cât şi passing shot-uri în lung de linie, servicii şi smeciuri câştigătoare. Fără o presiune importantă pe meci, încheie lejer partida, scor final 6-1; 6-0. Jurconi a afişat un joc ambiţios, cu o bună disponibilitate la efort şi o oarecare presiune pe adversar prin urcările dese la fileu , dar a fost surprins în mod repetat de passante, nesusţinut de un serviciu inconstant. (foto6) 

Ultima confruntare a zilei avea să fie şi cea mai frumoasă şi totodată importantă a turneului. Deţinătoarea trofeului, echipa Alcatel1, a jucat punctul decisiv al acestei ediţii a Cupei în compania reprezentanţilor Continental. Aşadar perechea Teodor Laurenţiu & Davidoi Andrei, după un început de meci ezitant, reuşeşte să încline balanţa partidei în favoarea sa, gestionând mai bine greşelile neforţate şi atacând determinant pe punctele slabe ale partenerilor. Declicul partidei s-a produs în ghemul 6 al primului set, atunci când, deşi condusă cu 4-1 şi 40-0, perechea câştigătoare a reuşit 6 puncte consecutive, mărind eficient presiunea pe lovituri şi ridicând semnificativ ritmul de joc. Pierzând războiul psihologic, jucătorii echipei Continental, Nica Sorin şi Canisag Tiberiu, nu au mai reuşit să întoarcă rezultatul, pierzând controlul partidei. Întrecerea echilibrată, de o foarte bună factură tehnică, a excelat prin deosebite execuţii din partea ambelor părţi, iar diferenţa a făcut-o tactica aplicată şi gestiunea punctelor decisive în economia partidei. Victoria cu scorul 6-4; 6-2 aduce pentru a patra oară consecutiv trofeul Cupei Helios pentru Corporaţii grupa Masters în vitrina echipei Alcatel1. Sincere felicitări campionilor şi la cât mai multe victorii! (foto7)

Acest articol a fost publicat în Sport de masă, Tenis și etichetat cu , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


opt − = 4

 


Ultimele articole din categoria Sport de masă: