România, 3-0 cu Slovenia în Cupa Davis, la Arad, și duel contra Spaniei în iulie, pentru intrarea în play-off-ul Grupei Mondiale

Reprezentativa masculină de tenis de câmp a României și-a asigurat cel mai rapid cu putință, încă din primele 3 întâlniri ale disputei de Cupa Davis începută ieri cu Slovenia la Arad, calificarea din prima rundă a Grupei I euro-africane pe anul în curs, urmând a juca împotriva Spaniei, pe 15-17 iulie, pentru un loc în faza play-off de pătrundere în Grupa Mondială.

După ce ieri, în partidele de simplu, Marius Copil și Adrian Ungur s-au impus în Sala Polivalentă de pe malurile Mureșului, astăzi a venit rândul perechii Florin Mergea & Horia Tecău să treacă a treia victorie în contul selecționatei lui Andrei Pavel.

Pe locul 31 în ierarhia International Tennis Federation a participantelor la Cupa Davis, România și-a adjudecat așadar avantajul terenului propriu în dauna slovenilor, pe 34 în același clasament: 3-0 după două zile de jocuri, doar într-una dintre partide oaspeții adjudecându-și două seturi.

Astăzi de la ora 15, Mergea și Tecău, tenismani care în luna ianuarie au împlinit 31 de ani, i-au învins pe Rola Blaz și Grega Zemlja, depășiți și vineri la simplu, cu 6-3, 7-6 (5), 7-6 (3). 

Marius-Copil, punct pentru România la Arad în Cupa Davis, 3-0 cu Slovenia. Calificare (foto: aradon.ro)

Marius-Copil, punct pentru România la Arad în Cupa Davis, 3-0 cu Slovenia. Calificare în turul 2! (foto: aradon.ro)

 

Ieri, Marius Copil, născut la 17 octombrie 1990 și locul 202 în ierarhia ATP, a dispus cu 7-5, 6-3, 7-6 (5) de Rola Blaz, născut tot în octombrie 1990 și locul 160 mondial, iar apoi Adrian Ungur, al 193-lea în clasament, la 31 de ani, a răsturnat jocul de la 4-6, 4-6, cu 6-3, 7-6 (3), 6-4, în fața lui Grega Zemlja, locul 181.

În celelalte dispute din iulie din turul secund al Grupei I euro-africane, Ucraina va întâlni învingătoarea partidei Portugalia – Austria, 1-1 după prima zi, Rusia, care a trecut cu 3-0 de Suedia, va da piept Olandei, iar Ungaria, triumfătoare cu 3-0 în fața Israelului, va juca în compania Slovaciei.

Și mai apoi, în play-off, câștigătoarele disputelor precum Spania – România vor fi implicate împotriva pierzătoarelor din faza I a Grupei Mondiale, ce se dispută în acest weekend, miza principalelor protagoniste fiind pătrunderea în sferturile de finală din luna iulie.

Pe tabloul Grupei Mondiale, învingătoarea din Regatul Unit – Japonia, momentan 2-1, va întâlni câștigătoarea dintre Serbia și Kazakhstan, aflate la egalitate la această oră, 1-1. Ulterior, vor da piept în semifinalele din septembrie cu câștigătoarea din disputele Elveția – Italia (0-2) și Argentina – Polonia (2-1).

Pe cealaltă jumătate a desfășurătorului, Canada – Franța (0-2) cu Germania – Cehia (1-2), respectiv SUA – Australia (2-1) cu Croația – Belgia (2-1).

Acest articol a fost publicat în Tenis și etichetat cu , , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Comentariile nu sunt permise.


Ultimele articole din categoria Tenis: