Sava – Sviderka şi Rus – Momir, primele succese la dublu

După ce ieri am punctat desfăşurarea partidelor de simplu din cadrul primei zile a noii ediţii a Cupei Helios pentru Corporaţii, demarată în week-end, acum ne referim la primele schimburi de mingi în întîlnirile de dublu.

După momentele binemeritate de relaxare au urmat meciurile de dublu, care prin specificul lor ridică gradul de spectaculozitate al jocului. Pe terenul de zgura au intrat de o parte a fileului, reprezentînd Kromberg & Schubert, perechea Tomescu Răzvan şi Badea Cătălin, de cealaltă parte reprezentanţii echipei Alcatel GNOC, Sava Daniel respectiv Sviderka Tiberiu.

Partida marcată la început de momentele de tatonare a înclinat balanţa în cele din urmă în favoarea echipei Alcatel GNOC. Avînd un joc mai ofensiv, creînd presiune asupra adversarului printr-un joc avansat la fileu, bucurîndu-se de execuţii tehnice reuşite, şi nu în ultimul rînd printr-o mai bună coeziune între parteneri, aceasta îşi adjudecă victoria cu un simetric 6-1;6-1. Echipei Tomescu – Badea i-a rămas consolarea unui joc ambiţios, cu mingi lungi şi ruperi de ritm, dominat din nefericire de prea multe greşeli personale, inadvertenţe în desfăşurarea punctelor decisive. (foto 2)

Ultimul meci al zilei s-a disputat între echipa de dublu Călin Rus – Nenad Momir, reprezentînd Wi Alu, şi perechea Alin Drăgoi – Bertea Florin, componenţi ai echipei Dura România. Ca şi la celelate partide inaugurale, emoţiile de început şi-au făcut şi aici apariţia. Dar pe măsură ce jucătorii s-au acomodat cu ritmul competiţional, curajul şi ambiţia au trecut la cîrma jocului, spectacolul fiind completat de duelurile spectaculoase din jurul fileului. Wi Alu fiind echipa cu o mai bună amplasare în teren, practicînd un joc legat stînga dreapta agresiv, beneficiind de mai multe reuşite în faza de atac, şi-a adjudecat şi ultima victorie a zilei, scor final 6-3;6-1. Adversarii lor au reuşit o bună replică în special în primul set, au aplicat o tactică de anduranţă aşteptînd greşeala adversarului, reuşind frumoase lovituri cîştigătoare din voleu, dar prea izolate pentru o modificare majoră a scorului. Lipsa siguranţei loviturilor de rever, cît şi apariţia prea frecventă a greşelilor personale i-a determinat ca la final să strîngă mîna partenerilor de joc, recunoscîndu-le victoria. (foto 4)

Ziua întîi a Cupei se încheie într-o atmosferă optimistă, marea familie a tenisului regăsindu-se şi aici şi mărindu-se de la o ediţie la alta. Fie ca sportivii mai talentaţi să învingă!

Acest articol a fost publicat în Sport de masă, Tenis și etichetat cu , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


× doi = 16

 


Ultimele articole din categoria Sport de masă: