Se încinge joaca mai ca vremea

Cel de al doilea weekend al Cupei Helios pentru Corporaţii, întrecere de tenis de cîmp pentru amatori angajaţi la firme locale, s-a caracterizat printr-un ritm intens, atît ca număr de jocuri cît şi deosebit ca spectaculozitate. Ambiţiile combatanţilor au fost materializate în partide viu disputate, fiind domolite doar de toridele ore ale amiezii.

Primul meci al zilei, avîndu-i ca protagonişti pe Bogdan Marcu, reprezentînd Continental Automotive, respectiv Răzvan Dumitrescu, component al echipei Alcatel GNOC, avea să ridice ştacheta valorică a competiţiei. O partidă deosebită din partea ambilor participanţi, caracterizată de o constanţă superioară în lovituri, plasamente stînga – dreapta cu presiune pe final de punct. Ritmul alert de joc cît şi reuşitele tehnice aveau să atragă privirile admirative ale spectatorilor la primele ore ale dimineţii.

Răzvan Dumitrescu, debordînd de energie, ne-a dezvăluit o tactică agresivă, presiune continuă pe adversar,  execuţii accelerate, marea lor majoritate reuşite. Bogdan Marcu, superior în ceea ce priveşte conducerea punctului, cîştigă războiul psihologic, rupînd presiunea adversarului cu mingi lobate şi slice-uri de rever. Şi după un al doilea set extrem de disputat, unde am avut parte şi de răsturnări de scor, Marcu învinge cu 6-1,7-5, aducînd astfel primul punct echipei Continental în această ediţie a Cupei Helios.

Următorul meci avea să fie unul maraton, disputat în trei seturi. Protagonişti, Vontean Lucian, de la Hella, respectiv Păiuşan Caius, din partea Kromberg & Schubert. O dispută ambiţioasă, cu puncte cîştigate în urma unor variate lovituri executate spre poziţiile defensive ale adversarului. Vontean Lucian, bazîndu-se pe o mobilitate superioară în teren, reuşeşte să impună schimburi prelungite şi cu plasamente incomode ale mingii, aşa numitele mingi în picioarele adversarului, şi izbuteşte să se impună la final cu 6-2, 7-6, 6-1. Păiuşan Caius, aplicînd retururi lungi şi scurte bine tăiate amplasate în unghi, îşi adjudecă doar setul al doilea, însă sub presiunea căldurii şi sub influenţa antibioticelor se declară învins.

Un moment aşteptat cu interes de competitori a fost întîlnirea lor pe terenul de zgură cu antrenorul de tenis Samfescu Andrei. Acesta, cu răbdare şi bunăvoinţă, a împărţit sfaturi pertinente sportivilor, corectînd loviturile de bază prin schimburi repetate de o parte şi de alta a fileului.

Un meci disputat din schimburi scurte de mingi a fost cel dintre Chirică Bogdan, de la Contitech, şi Vega Mihai, reprezentînd Dura. Avînd un serviciu mai constant, control asupra jocului printr-o mare disponibilitate de deplasare în teren, şi nu în ultimul rînd un joc mai agresiv la fileu, reprezentantul Contitech punctează pentru echipa sa cu 6-3, 6-0, scor final. Vega Mihai, după un prim set mai echilibrat, răspunzînd la loviturile adversarului cu mingi înalte lobate, scurte tăiate şi lovituri plate, multe scăpate de sub control, cedează al doilea set fără drept de apel, dar se alege cu o nouă prietenie, savurînd detaliile partidei într-un binemeritat moment de relaxare.

Prima parte a zilei se încheie cu un nou meci de factură deosebită, între Teodor Pop, pentru Continental, şi Haţegan Raul, de la Alcatel GNOC. O partidă frumoasă, cu lovituri tehnice bine executate, reuşite de ambele părţi ale fileului, şi control variat al punctelor încheiate cu lovituri direct cîştigătoare. În timp ce Teodor Pop se evidenţiază prin serviciu liftat, mingi lungi, slice pe rever reuşit adesea, plasament bun pe mingi scurte şi nu în ultimul rînd smeciuri cîştigătoare, Haţegan Raul reuşeşte multe pasante la fileu, retururi în lung de linie şi voleuri la fileu cîştigătoare, dar copleşit de căldură şi sub continua presiune a adversarului, trimite prea multe mingi în banda fileului, un tempo în minus faţă de nivelul de joc. Aşadar după o confruntare echilibrată echipa Continental îşi adaugă o nouă victorie la palmares, scor 6-4, 6-4.

 

Acest articol a fost publicat în Sport de masă, Tenis și etichetat cu , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


opt + = 15

 


Ultimele articole din categoria Sport de masă: