Set cu set, sinteza continuării Cupei Helios la Tenis pentru Corporații. În 2015, de la bun început, defalcată pe Masters și Challenger

Trecerea din mai în iunie regăseşte în plină desfășurare această nouă ediție a deja popularei competiţii ”Cupa Helios la tenis pentru Corporaţii”, rezervată amatorilor de tenis de câmp angajați în companii din zonă, și care este găzduită în această primăvară, ca în fiecare an, de Clubul Sportiv Helios, dar într-o mult mai largă participare, semnalată de Sporttim, partener mediatic al întrecerii.

În wekendul anterior, condiţiile meteorologice nefavorabile au dus la o reprogramare masivă a jocurilor. Totuşi, am putut consemna şi câteva confruntări, strecurate pe sub… nori și picuri de ploaie. Astfel, după două meciuri de simplu, echipa Hella 1 conducea cu scorul 2-0 formația Alcatel 4; în urma unui meci de simplu şi a unuia de dublu, gruparea Kromberg conducea cu acelaşi scor 2-0 echipa Mahle 2; şi la finele a încă trei partide de simplu s-au înregistrat scorurile Contitech – Mahle 2 1-0, Waterford – Hella 2 1-0 și Hella 2 – T.R.W. 1-0.

Sâmbătă 30 mai, în cadrul grupei Masters, jucătorii echipei Continental au obţinut trei victorii într-un mod destul de categoric în faţa celor de la Alcatel 4. Primul punct a fost adjudecat chiar de căpitanul echipei câştigătoare, Sorin Nica. Cu un control bun al mingii şi o tactică de joc bine aplicată, a reuşit să se impună în faţa adversarului său Daniel Nan, cu scorul 6-1, 6-2. Partida de dublu i-a regăsit de o parte a fileului pe Bârlog Alin & Gal Adrian reprezentând Continental şi de cealaltă parte pe Nan Daniel & Vuia Marcel, pentru Alcatel 4. Prima pereche, mai omogenă tehnic, folosind lovituri mai apăsate în spatele terenului advers, controlează în mare parte partida şi o încheie cu scorul 6-2, 6-1, partenerii lor de joc reuşind doar mingi singulare în economia partidei.

Echipa Continental, reunită

Echipa Continental, reunită

 

Cel de al treilea punct şi cel mai categoric a fost adus în visteria echipei de către Brancu Paul, care, superior la toate capitolele, a dispus cu un sec 6-0, 6-0 de Marta Ovidiu. Aşadar, Continental -Alcatel 4: 3-0. 

Sub egida aceleiaşi grupe, s-au mai întâlnit şi echipele Alcatel 3 şi Mahle 1. În ambele partide disputate, jucătorii primei echipe s-au impus deşi confruntările au fost mai echilibrate decât o arată scorul. Prima victorie am trecut-o în dreptul jucătorului Hațegan Raul, care printr-un joc superior, cu reuşite atât din spatele terenului cât şi din apropierea fileului, închide partida, scor 6-0, 6-1 în faţa lui Paralescu Ciprian, ce nu reuşeşte să se adapteze schimburilor de mingi impuse.

Al doilea punct contabilizat echipei Alcatel 3 a fost adus de Mercioiu Robert, care a gestionat foarte eficient punctele importante din meci şi a conturat un 6-0, 6-0 mult prea aspru faţa de realitatea din teren, în faţa lui Almarichi Haralambie.

Competiţia a beneficiat şi de o surpriză din partea organizatorilor, un Player s Party binevenit pentru toţi participanţii Cupei Helios pentru Corporații. Cu acest prilej s-a dezbătut constructiv desfăşurarea evenimentului sportiv şi, bineînţeles, s-au legat noi prietenii.

În grupa Challenger, debutul zilei l-a avut disputa dintre echipele Contitech și Mahle 2. Partida de simplu i-a avut protagonişti pe Oana Silviu, pentru prima echipă, și Gheorghiţă Constantin, pentru cea de a doua. Practicând un joc incomod adversarului său, mingi plasate în adâncimea terenului, preponderent cu lovituri slice, reprezentantul  Mahle 2 se impune cu scorul 6-2, 6-3, echilibrând tabela dintre cele două echipe: 1-1. Punctul decisiv avea să se decidă în confruntarea de dublu, unde perechea mai agresivă şi mai omogenă tehnic, formată din Berceanu Ştefan şi Chirică Bogdan, s-a impus în faţa celor de la Mahle 2, Gheorghiţă Constantin respectiv Maniliuc Cristian, cu scorul 6-3, 6-4. Și consemnăm pe tabloul general Contitech – Mahle 2 2-1.

Tot în aceeaşi grupă valorică s-au întâlnit şi echipele Hella 2 şi T.R.W. Victoria în cea de-a doua partidă de simplu dintre echipele sus amintite revine reprezentantului Hella 2, Perţa Florin, în faţa lui Drăguţu Cornel. Cu o abordare de fair-play deosebită a jocului, controlând punctele importante din meci, înclina balanţa partidei în favoarea sa şi închide scorul la un simetric 6-2, 6-2. Deşi întrecerea de dublu părea mai echilibrată, mai ales în setul secund, cuplul Meszaros Roland & Stoian Alexandru a adus şi cel de al treilea punct în favoarea echipei Hella 2, în faţa jucătorilor Darie Cosmin & Vieru Constantin, de la T.R.W. Perechea câştigătoare a reuşit să se impună printr-o viziune mai bună asupra jocului, cu lovituri tehnice superior executate și un bun control al punctelor decisive, stabilind scorul final: 6-0,6-4. Hella 2 – T.R.W., pe tabloul general, 3-0.

Ultima confruntare a zilei din cea de a doua grupă valorică aduce faţă în faţă echipele Zoppas şi Waterford. Întrecerea de dublu dintre cele două a dat câştig de cauză într-un mod destul de categoric (6-0, 6-0) perechii Petcov Gheorghe & Iantoc Ioan, reprezentanţii Zoppas, în faţa celor de la Waterford, şi anume Muscă Andrei & Cristea Marius. Primii au reuşit să se impună beneficiind de un bun plasament în teren, finalizări decisive în apropierea fileului şi nu în ultimul rând un plus la serviciu.

Prima partidă de simplu dintre cele două echipe a adus şi cel de-al doilea punct echipei  Zoppas. Boboiciov Petru, practicând un joc mai agresiv cu finalizări în apropierea fileului și controlând majoritatea punctelor, se impune în detrimentul lui Ranta Iuliu, scor 6-0, 6-1. Reprezentantul Waterford, deşi are un plus la capitolul tehnic, a făcut prea multe greşeli neforţate şi, cu un joc preponderent defensiv, a cedat controlul partidei. Ultimul meci al zilei avea să aducă şi cel de-al treilea punct echipei Zoppas. Astfel, Mezei Caroly câştigă cu scorul 6-4, 6-2 în faţa lui Turai Adrian. Răbdarea şi insistenţa la schimburile prelungite au făcut diferenţa în această ultimă întrecere a zilei. Pe tabloul general consemnăm astfel Zoppas – Waterford 3-0.

Acest articol a fost publicat în Sport de masă, Tenis și etichetat cu , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


cinci − = 4

 


Ultimele articole din categoria Sport de masă: