Sub spectrul ploii, majoritatea 16-imilor probei de simplu și sferturile la dublu în cadrul Circuitului FRT – Pro ITF Women, la Giroc, pe CS Dyadora

Nori de ploaie amenință o zi plină de tenis de câmp în cadrul turneului internațional al Circuitului Federației Române de Tenis, din cadrul PRO ITF Women, găzduit în această săptămînă la C.S. Dyadora Timișoara, în Giroc, unde sunt programate astăzi 11 partide de simplu, începînd de la ora 10, respectiv sferturile de finală la dublu, după 14,30.

Așadar tenis feminin în cadrul unei competiții dotate cu premii în valoare de 10.000 de dolari, și care revine anual în buna găzduire și organizare a C.S. Dyadora, club condus de Ovidiu Șola, vicepreședinte al Federației Române de Tenis. Iar dimineața de miercuri este marcată de intrarea în concurs pe tabloul principal a favoritei numărul 1 la simplu, Katharina Lehnert, care va viza pătrunderea în runda a doua, optimi de finală, în dauna Juliei Helbet, una dintre cele două jucătoare din Republica Moldova.

Proba de simplu și-a derulat deja ieri primele 5 dispute din runda 1, cu trei calificări românești, dintre care cea mai semnificativă a Ralucăi Platon, favorită numărul 2, după 6-3, 6-4 cu Sarah-Rebecca Sekulic, din Germania.

Inițial, în calificări și-au căutat o breșă spre tabloul principal la simplu 40 de sportive, dintre care 14 din țara noastră, iar primii 4 capi de serie ai preliminariilor s-au impus pentru un loc între cele 32 de pe tabloul principal, inclusiv Ștefana Andrei, favorită numărul 2 pe tabloul de calificări.

Astăzi cerne așadar sita pentru intrarea în optimile la simplu, 17 dintre cele 32 de tenismane pe tabloul principal reprezentînd tenisul românesc, iar celelalte provenind din Serbia (4), Cehia (3), Moldova (2), Germania, Elveția, Franța, Austria, Bosnia și Herțegovina respectiv Filipine (1).

Participare ceva mai rarefiată la dublu, cu 13 perechi la start, dintre care 7 din România, sferturile de finală din această după-amiază programînd disputele Elena-Teodora Cadar & Raluca Elena Platon (favorite numărul 1) – Oana Carmen Truș & Katharina Lenhert, Cristina Adamescu & Ioana Loredana Roșca (4) – Esmurzate Alzaeva & Anna Velica, Alexandra Damaschin & Bianca Hîncu (3) – Oana Simion & Gabriela Talabă și Irina Maria Bara & Cristina Ene (2) – Sandra Honigova & Tereza Malikova.

Acest articol a fost publicat în Tenis și etichetat cu , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


× 7 = paisprezece

 


Ultimele articole din categoria Tenis: