Velcea, Rizea, Vasii-Kolla și Benea, timișoreni cîștigători la ”Trofeul Primăverii”

Patru locuri întîi și 5 locuri secunde au obținut jucătorii de tenis de cîmp copii și juniori din Timișoara cu ocazia ”Trofeului Primăverii”, găzduit de CS Tivoli pe 4 grupe de vîrstă, 10, 12, 14 și 16 ani, la băieți și fete, și în care au concurat 68 de tensimani, printre care mai toți localnicii.

Chiar dacă vremea nu a ținut din plin cu întrecerea organizată pe terenurile de zgură de pe Aleea Ghirodei, competiția de categoria 1 a Federației Române de Tenis a constituit o bună testare pentru cei mai performanți dintre adolescenții timișoreni la fileu, în vederea unor mai dificile turnee viitoare.

Conform așteptărilor, Andreea Velcea, prima în ierarhia națională la 12 ani, a cîștigat proba fetelor, disputată sub formă de turneu final, cu 5 jucătoare la start, învingînd de 4 ori. Explicația pentru numărul mai redus al competitorilor la ”Trofeul Primăverii” are de-a face și cu amplasarea Timișoarei ”în capăt de țară”, din rațiuni financiare părinții preferînd concursuri din zone mai accesibile. În plus, turneul timișorean este de categoria 1, comparativ cu cele de nivel superior, A sau Național. Apropo de care, ieri a debutat la Pitești întrecerea de Circuit Național al juniorilor, cu proba de dublu, iar astăzi în cea de simplu, Andreea Velcea figurînd la U12.

Finalistă luna trecută în Croația, Velcea se numără la Circuitul Național între cele mai bune 7 tenismane la U12 prezente la Pitești, urmînd ca de sîmbătă să participe la criteriul național de selecție de la București, unde vor juca primele 16 la U12.

Ca rezultate, pe lîngă succesul lui Velcea, s-a mai impus Maia Benea, de la CSM Timișoara, la fete U10, 6-2 și 7-5 cu colega de club Anca Todoni, între cele 8 la start în proba respectivă.

Locul I a rămas pe Bega și la U12 băieți, în posesia lui Mihai Vasii-Kolla, după o finală cu colegul său de la CSM, Radu Cojocaru, favorit numărul 1: 7-5, 7-6. A fost proba cu cea mai largă participare, de 16 băieți.

Locul 1 a mai obținut și Clara Rizea, de la CS Tivoli, la U16, trecînd într-o întrecere cu 8 fete la start de finalista Diana Cucalan (CSM Timișoara), cu 6-2, 6-3.

Locul 2, dar la o categorie superioară de vîrstă, U14, a fost obținut de Nini Dica, timișorean de 12 ani, învins cu 6-2, 6-4 de favoritul numărul 1 Raul Dicu (UTA), într-o probă reunind 14 băieți.

Locul secund și pentru Paul Socarde, de la CSM, între cei doar 4 băieți la U16, fiind învins doar de constănțeanul Isandris, cu 4-6, 7-6, 4-6. Tot pe 2 s-a clasat și Darius Pop, de la gazda CS Tivoli, fiu al conducătorului grupării, Ovidiu Pop, între cei 4 băieți la U10, unde s-a impus petroșeneanul Alex Giurea.

În fine, la 14 ani fete Patricia Zeriu (CSM Timișoara) a fost eliminată în semifinale, întrecerea în 9 fete fiind adjudecată de Geanina Cormoș (Voința Oradea).

 

 

Patricia Zeriu U14 semi,

Diana Cucalan U16. vremea rea.

Acest articol a fost publicat în Sport juvenil, Tenis și etichetat cu , , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


2 × = opt

 


Ultimele articole din categoria Sport juvenil: