Timișoreanca Edina Gallovits-Hall, eliminată în statul Georgia de o georgiancă din top 100 WTA

Revenită după o accidentare, timișoreanca Edina Gallovits-Hall s-a aliniat astăzi pe tabloul principal al unui turneu din circuitul profesionist al ITF, găzduit de Macon, în statul nord-american Georgia, cu premii în valoare de 50.000 de dolari, fiind depășită de favorita numărul 3 a competiției, o tenismană din topul celor mai bine clasate 100 de sportive în ierarhia WTA, și care o devansa cu 10 poziții la startul întrecerii.

Așadar într-o zi istorică pentru numărul 4 mondial, Simona Halep, care i-a pricinuit numărului 1 mondial Serena Williams cea mai cruntă înfrângere după 16 ani, și o timișoreancă și-a jucat șansele, peste mări și țări, în ”circul alb” al sportivelor profesioniste din tenisul de câmp mondial. La Singapore, în faza grupelor finalelor WTA, Halep a dispus în numai 65 de minute de o deținătoare a 18 titluri de Grand Slam și a 4 medalii de aur la Jocurile Olimpice de vară, nord-americancă venind după 16 triumfuri la rând în Turneul Campioanelor, pe care și-l adjudeca în 2012 și 2013: 6-0, 6-2.

Gallovits-Hall, care în 10 decembrie va împlini 30 de ani, are ani buni în spate în circuitul profesionist, pe parcursul cărora urca și pe poziția 54, maxim atins în 28 aprilie 2008, de această dată pornind de pe locul 109, a patra ca și clasare între competitoarele de pe tabloul principal, după croata de 32 de ani Mirjana Lucic-Baroni, a 63-a, nord-americana Madison Brengle, favorit numărul 2, și adversara sa de astăzi, Anna Tatishvili, o georgiancă din Tbilisi în vârstă de 24 de ani, cetățean SUA, a 99-a în clasamentul WTA.

Care s-a impus cu 6-3, 0-6, 6-2, după o partidă în care fiecare jucătoare a câștigat câte 66 de mingi. Edina Gallovits-Hall, una dintre cele două fiice ale profesorilor timișoreni Florica și Gyula Gallovits, activând ca antrenori în handbalul feminin juvenil respectiv pentatlon modern, a avut cea mai bună clasare a sa la finele unui an calendaristic în 2010, pe poziția a 75-a, după ce încheia în premieră în top 100 un an calendaristic în 2007, pe locul 87.

De fapt, și alte sportive din această parte de lume s-au aliniat pe hard-ul de la USTA Tennis Classic of Macon, Georgia, și anume din Slovenia, Croația dar și Belarus, Ucraina sau Rusia. Meciul timișorencei a contat pentru turul I la simplu, 16-imi de finală.

 

 

Acest articol a fost publicat în Tenis și etichetat cu , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


+ 6 = unsprezece

 


Ultimele articole din categoria Tenis: